Ilves hakee kenraaliharjoituksestaan tasapainoa pelaamiseen

Ilveksen viimeinen harjoitusottelu ennen Veikkausliigan alkua pelataan lauantaina Kaupissa. Vastustajaksi saapuu Ykkösessä pelaava PK-35 Helsingistä. Ottelun teemana on tasapainon löytyminen hyökkäys- ja puolustuspelin osalta.

PK-35 saapuu Kauppiin levänneenä ja valmiina haastamaan Ilveksen. He pitivät pienen hengähdystauon harjoittelustaan ja pelaavat nyt ensimmäisen pelinsä tauon jälkeen. Heidän edellinen ottelunsa oli Ykköscupin välieräottelu, jonka he rangaistuspotkukilpailun jälkeen hävisivät FC Jarolle.

Lempinimellä Punamustat kulkevan helsinkiläisseuran pelaajista kannattaa katseet kiinnittää 20-vuotiaaseen laitapelaaja Noah Kaijasiltaan. Nuorukainen omaa hyvän pelikäsityksen ja pystyy luomaan oikealta laidalta vaarallisia tilanteita.

19-vuotias hyökkääjä Willem Haapiainen puolestaan on vaarallinen viimeistelijä, jolle Kaijasillan syötöt usein löytävät tiensä. Viime kaudella Ilves/2:ssa pelannut Haapainen laukoi neljä maalia Kakkosessa pelaamissaan kymmenessä ottelussa.

Päävalmentaja Toni Kallio odottaa viimeistä harjoitusottelua positiivisin mielin. Joukkueen peli on pientä hiomista vaille valmis viikon päästä alkavaan Veikkausliigaan.

On meillä ainakin selkeä tavoite, mitä lähdetään pelistä hakemaan. Puolustuspelaamista lähdetään parantamaan, jotta se on kuosissa viikon päästä Veikkausliigan avauksessa, Kallio sanoo.

Edellisessä ottelussa AC Oulua vastaan Ilves joutui antamaan tasoitusta usean runkopelaajan ollessa poissa riveistä.

Totta kai sekä vaihtuvuus ja sairastelut vaikuttivat suoritukseen, mutta ei sen taakse voi kokonaan mennä. Kyllä meidän täytyy pystyä joukkueena kollektiivisesti paremmin puolustamaan, oli siinä vierellä kuka tahansa, Kallio kertaa viime viikkoista ottelua.

Ilveksen hyökkäyskalusto näyttää todella vahvalta ja harjoituskaudella maaleja onkin syntynyt ihan mukavasti.

Joo, hyökkäyspäässä peli toimii jo mallikkaasti sekä tehokkaasti. Olemme olleet tehokkaita koko talvikausi. Vielä vaan täytyy löytää balanssi, emme voi hyökätä puolustuksen kustannuksella, Kallio kertoo.

Kokoonpanon osalta tilanne vielä elää, mutta parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa.

Muutama pelaaja on nuorten maajoukkuetehtävien vuoksi poissa ja pieni flunssa pitää osan pelaajista sivussa. Nyt ei oteta mitään riskiä ja annetaan pelaajien parantua kunnolla, Kallio toteaa.

Viime päivien keväinen sää on vaihtumassa lumisateeksi kovalla tuulella höystettynä. Tämä vaikuttanee peliin, muttei kuitenkaan ratkaisevasti.

Keliin ei kukaan meistä voi vaikuttaa, se on mitä on. Varmaan vaikuttaa pelin tasoon, mutta tilannehan on sama molemmille joukkueille, Kallio pohtii.

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...