Ilves aloitti vuoden räväkästi voittamalla JPY:n selvästi

 

Ilves – JPY  4–0 (3-0)

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen joukkue oli saapunut Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Sopimuksettomista pelaajista kerätty joukkue sai vastaansa motivoituneen kotijoukkueen, jonka valmistautuminen kolmen viikon päästä alkavaan Suomen cupiin oli hyvässä vauhdissa. Ilves esitteli ottelussa myös kaksi testipelaajaansa, gambialaisen Essa Jallowin sekä Saksassa viime kaudet viettäneen Tuure Mäntysen. Molemmat ovat vasta 19-vuotiaita tulevaisuuden lupauksia.

Ilveksellä salama-alku

Ilves aloitti ottelun terävästi ja sai nopeasti tehtyä kaksi maaliakin heti alkuminuuteilla. Ensin Tiemoko Fofana pääsi laukomaan maalin edestä avausosuman ottelun kolmannella minuutilla ja heti perään Eemeli Raittinen vapautettiin pystysyötöllä ja hän sijoitti pallon tarkasti vasemmalla jalallaan ohi maalissa torjuneen Jiri Kosken. Peli eteni Ilveksen hallitessa peliä ja JPY:n joutuessa pelaamaan puolustuskannalla. JPY hyökkäsi harvakseltaan ja nekin hyökkäykset katkesivat viimeistään Ilveksen puolustuslinjaan.

Vieraat pääsevät peliin mukaan ja Mömmö on lähellä katkaista yläriman

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen alkoivat JPY:n pelaajat päästä paremmin juonesta kiinni ja yhä useammin palloa pelattiin Ilveksenkin alueella. Mika Hilanderin ensimmäinen torjunta olikin heti loistava venytys oikeaan nurkkaan, jonne Cheikh Toure pääsi kovan sijoituksen suuntaamaan. Ottelun kaunein ”läheltä piti” -tilanne siunaantui Eetu Mömmölle, joka 35. minuutilla teki räjähtävän nopean nousun vasemmalta laidalta ja pääsi tykittämään ohi maalivahti Kosken. Pallo ei kuitenkaan maaliin asti mennyt, mutta ylärima värisee varmaan vielä muutaman päivän potkun seurauksesta. 41. minuutilla Ilves siirtyi jo 3-0 johtoon, kun Jair sijoitti rangaistuspotkusta pallon millintarkasti ohi Kosken.

Testipelaajasta positiivinen ensivaikutelma

Testipelaajista Jallow oli avauksessa vasempana puolustajana ja antoi itsestään erittäin positiivisen kuvan. Hänellä näytti olevan riittävästi sekä pallollista osaamista että fyysistä kovuuttakin. Myös pääpelissä hän esiintyi edukseen. Nuorukaisen vapaapotkutekniikkaa päästiin myös testaamaan, mutta siinä tuntui olevan aivan liian voimaa pallojen liidellessä yli maalin.

Vieraiden avausjakson parhaimmistoa olivat takaiskuista huolimatta maalivahti Koski, sekä rajusti töitä tehnyt oikea laitahyökkääjä Mosawer Ahadi. Koski edusti viime kaudella Ykkösessä pelannutta KTP:ta ja Ahadi puolestaan Kakkosessa pelannutta JäPS:iä.

Toiselle jaksolle tuoreita jalkoja vauhtia tuomaan

Ilves vaihtoi toiselle jaksolle kaikki kahdeksan vaihdossa ollutta pelaajaansa. Kentälle juosseet tuoreet pelaajat toivatkin heti sähköä otteluun, ja hallinta oli jälleen keltapaidoilla melkoisen selvästi. Tällä kertaa ei kuitenkaan maaliverkkoa päästy heiluttamaan kuten avausjaksolla. Päävalmentaja Jarkko Wiss teki vielä taktisen muutoksen reilu 20 minuuttia ennen loppua ja siirsi Ilveksen pelaamaan kolmen puolustajan alakerralla. Samalla Mömmö ja Jallow palasivat kentälle, korvaten Iiro Järvisen sekä Eemeli Raittisen.

Saksipotkuja ja läheltä piti -tilanteita

Diogo Tomas halusi haastaa Mömmön illan komeimmasta suorituksesta, mutta ei aivan osunut saksipotkua yrittäessään kunnolla palloon. Vieraiden maalille toiselle jaksolle vaihdettu Aati Riihimäki esitti muutamia hienoja torjuntoja ja pystyi pitämään keltaisten maalintekoyritykset aisoissa. 83. minuutilla Ilves onnistui vihdoin myös toisella jaksolla maalinteossa, nyt asialla oli Mikael Almen, joka pääsi hienon kuvion päätteeksi lataamaan pallon maaliin.

Toinenkin testipelaaja pelasi mallikkaasti

Toiselle jaksolle kentälle tullut Tuure Mäntynen jäi hiukan pienempään rooliin kuin Jallow, mutta osoitti kuitenkin olevansa lupaava pelimies. Hän pelasi selvästi Jallowia ylempänä, varsinkin kolmen puolustajan linjaan siirryttyä.

Vierailta voidaan toiselta jaksolta nostaa esiin Didis Lutumba-Pitah, viime kaudella AC Kajaania edustanut pallotaituri sekä tyylikkäästi pelannut Washilly Tshibasu. Hän edusti viime kaudella FF Jaroa.

Seuraavaksi Järvenpäähän, Suomen Cup alkaa kolmen viikon päästä

Ilveksen seuraava ottelu on viikon päästä lauantaina pelattava vierasottelu JäPS:iä vastaan Järvenpäässä. Suomen Cup alkaa Ilveksen osalta 25.1. Lahdessa FC Lahtea vastaan.

 

 

 

Maalit:

3’ Tiemoko Fofana

4’ Eemeli Raittinen

41’ Jair (rp)

83’ Mikael Almen

 

Ilveksen kokoonpano:

1 Mika Hilander -> Matias Riikonen 45 min

4 Felipe Aspegren -> Mikael Almen 45 min

5 Jair -> Tuure Siira 45 min

8 Iiro Järvinen -> Eetu Mömmö 69 min

11 Essa Jalow – Tuure Mäntynen 45 min

13 Baba Mensah -> Juho Pietola 45 min

16 Tatu Miettunen -> Diogo Tomas 45 min

18 Eemeli Raittinen -> Essa Jallow 69 min

19 Eetu Mömmö -> Maksim Stjopin 45 min

26 Tiemoko Fofana

30 Yusif Daouda Moussa -> Janne-Pekka laine 45 min

 

Vaihdossa:

32 Matias Riikonen

3 Diogo Tomas

6 Tuure Mäntynen

14 Tuure Siira

15 Mikael Almen

17 Juho Pietola

21 Janne-Pekka Laine

27 Maksim Stjopin

Lue myös