Ilves/2:lle upeasti voitto sarja-avauksesta

Kaupissa nähtiin sunnuntai-iltana tapahtumarikas Kakkosen ottelu, josta Ilves/2 lopulta nappasi voiton itselleen. Kauniita maaleja, hylättyjä maaleja, tuomittuja ja tuomitsematta jääneitä pilkkuja sekä kovia taklauksia sisältänyt ottelu ei todellakaan jättänyt ketään kylmäksi.

Ilves/2 – GrIFK   3–1 (0–1)
19’ Tiilikainen Vertti 0–1
60’ Kyllönen Leo rp 1–1
62’ Jukkola Oiva 2–1
90+1’ Hytönen Teemu 3–1

Vierasjoukkue GrIFK aloitti ottelun pirteämmin ja oli ensimmäiset minuutit selkeästi niskan päällä. Painostus tuotti myös tulosta, sillä 19. minuutilla Vertti Tiilikainen siirsi Granin johtoon.

Vasta tämä herätti Ilveksen, joka alkoi hiljalleen saamaan pelin juonesta kiinni yhä paremmin. Ilves/2 ei kuitenkaan saanut maalia tehtyä ja joukkueen ainoa tilastomerkintä avausjaksolta oli Badreddine Busharan saama keltainen kortti.

Toiselle jaksolle juoksi huomattavasti määrätietoisempi Ilves/2, joka otti heti pelin ohjat käsiinsä. Joukkue sai luotua hyviä paikkoja, mutta tulostaululle ei muutosta meinattu saada aikaiseksi.

Vasta kun Ilves/2 suoritti tuplavaihdon ja hyökkäykseen tuli lisää juoksuvoimaa, alkoi tulostakin syntymään. Vaihdosta sisään tullut Teemu Hytönen kaadettiin rangaistusalueen sisällä väärin keinoin ja tasoituksen laukoi pilkulta varmasti Leo Kyllönen.

Heti perään onnistui myös vaihdosta saapunut Oiva Jukkola tykittämään komealla kaukolaukauksella Ilveksen johtoon. Ilveksellä oli useampikin hyvä paikka lisätä johtoaan, mutta paikoista ei enää saatu palloa sisään.

GrIFK löysi vielä kirivaihteen ja sai käännettyä pelin suunnan kohti Ilveksen maalia. Tiilikainen sai toistamiseen pallon Eetu Huuhtasen selän taakse ja vieraat juhlivat tasoitusosumaansa. Avustava tuomari kuitenkin oli havainnut tilanteessa käsivirheen eikä maalia lopulta hyväksyttykään. Granin kovasta protestoinnista huolimatta ei hylkäyspäätöstä enää kumottu ja Ilves/2 säilytti johtoasemansa.

Lisäajalla Hytönen kaunisteli vielä kesken vieraiden painostuksen loppulukemiksi 3–1 ja varmisti täyden pistepotin jäämisen Tampereelle.

Päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen oli sekä tyytyväinen että helpottunut mies pelin jälkeen.

Hemmetin tärkeä voitto! Koko alkuviikko olemme puhuneet avauspelin tärkeydestä. Sattui vielä tämmöinen peli, missä sattui ja tapahtui koko ajan jotain. Toki voidaan jossitella maalin hylkäyksestä, tai antamatta jääneistä punaisista korteista, mutta rehellisyyden nimissä olimme kyllä tänään parempia.

Parantamisen varaa löytyi varsinkin ottelun alusta. Tänään se maksoi yhden takaiskumaalin, mihin kovin usein ei kuitenkaan ole varaa,

Avausjakson alku oli meidän viimeaikaisten pelien perusteella todella heikko. Olisiko sitten ollut hiukan jännitystä mukana, täytyykin pelaajilta kysellä. Parikymmentä minuuttia kesti, että aloimme saada kontrollia ja syöttämään palloa. Sen jälkeen pystyimme tilanteenvaihdot pelaamaan paljon paremmin.

Ladan mukaan Ilves/2 sai pelinsä tasapainotettua pelinsä riittävälle tasolle ja sitä kautta pelin hallinnan itselleen.

Tiesimme vastustajan panostavan tilanteenvaihtoihin ja alun jälkeen meidän puolustamisemme toimikin hyvin.

Parannettavaa toki vielä löytyi kentän molemmista päädyistä

Huomattavasti useammin saatiin palloa boxiin kuin vastustaja. Silti meidän täytyy pystyä olemaan vielä vaarallisempi. Omassa boxissa oli vielä hiukan pehmeyttä havaittavissa. Kyllä mä hattua nostan pojille tuosta tason nostamisesta pelin aikana.

Vaihtopenkin leveys osoitti sunnuntaina merkityksensä. Jokainen vaihto toi lisää energiaa kentälle ja varsinkin ensimmäinen tuplavaihto käänsi lopulta pelin Ilvekselle.

Tänään tosiaan nähtiin, minkälaisen boostin vaihtopelaajat voivat tuoda kentälle. Heti ekojen vaihtojen jälkeen pystyimme tekemään rytminvaihtoja ja olemaan vielä vaarallisempia.

Seuraava ottelu on tulevana lauantaina Vantaalla VJS:n vieraana. isoja taktisia muutoksia ei Ladan mukaan ole tulossa.

Hirveästi ei tarvitse mitään muuttaa, lähinnä pikkuisen viilataan yksityiskohtia kuntoon. Kunhan vaan uskotaan omaan juttuun ja ollaan kärsivällisiä, niin tulosta saadaan kyllä.

Ilveksen avauskokoonpano:
12 Huuhtanen Eetu
2 Rasinen Lauri C
4 Koistinen Jonne
6 Riissanen Jere
8 Lehtonen Rasmus
10 Peltola Miska <- 56’
13 Pietola Juho
19 Moisio Jaakko <- 56’
21 Bushara Badreddine <- 90+1’
22 Hasa Noel <- 82’
25 Kyllönen Leo

Vaihtopelaajat:
14 Aro Oskari
5 Valli Elias
7 Hytönen Teemu -> 56’
15 Minkkinen Max -> 90+1’
20 Berg Luca -> 82’
29 Jukkola Oiva -> 56’

Lue myös