Ennakko: Ilves/2 valmiina Suomen Cupin peleihin

Ilves Kakkosen pelaajistossa on tapahtunut muutoksia viime kauteen nähden. Vanhemmasta päästä on pelaajia noussut niin omaan edustusjoukkueeseen kuin siirtynyt muihin seuroihinkin. Tilalle on noussut lahjakkaita pelaajia B-nuorista. Talenttivalmentaja Joni Lehtonen odottaa mielenkiinnolla sunnuntaina alkavaa Suomen Cupin avausta paikallisvastustaja TamU:a vastaan.

Pelaajat ovat harjoitelleet hyvin ja motivaatio on ollut korkealla. Ihan positiivisin mielin lähdetään tosipelejä pelaamaan. Meillä on melkoisen nuori joukkue ja cupin pelit pelataan ilman edustuksen mukana olevia pelaajia, joten kyllä siinä hyvin pelata saa. Osa pelaajista pelaa nyt ensimmäistä kertaa aikuisia vastaan, joten innolla odotan miten pojat pärjäävät, Joni toteaa.

Joukkueelle ei ole asetettu varsinaista tulostavoitetta Suomen Cupissa menestymiseen, ja valmennus kokeekin ne enemmän valmistavina tapahtumina varsinaista kautta ajatellen. Pelillisiäkin asioita on vielä parannettavana paljon.

Totta kai jokaista ottelua lähdetään aina voittamaan, mutta ei meillä ole mitenkään tarvetta repiä nyt tulosta. Nämä ottelut ovat meille valmistavia pelejä, jolloin kokeillaan pelaajia ja koitetaan löytää toimivaa rosteria. Pelillisesti tarkoitus on saada syöttöpeliä nopeammaksi ja sitä kautta pelin tempoa nostettua. Puolustusta pitää myös tiivistää ja sitä kerrataan näissä peleissä, Joni jatkaa.

Kakkosen harjoituksissa on riittänyt hyvin väkeä, vaikka muutama pitkäaikaiskuntoutuja on riveissä ja kolme nuorukaista aloitti armeijan harmaissa tässä kuussa. Vaikka pelaajat pelaavat sekä Kakkosen että A-nuorten sarjaa, saattaa kesällä tulla eteen tilanne, jossa kaikille ei löydy peliaikaa.

Kyllähän tämä pelaajamäärä on melko haastava. Koitamme jälleen löytää yhteistyöseuran Kolmosesta, jonne saamme tarvittaessa pelaajia hakemaan peliaikaa.

Kakkosen Suomen Cupin pelit ovat Pirkkahallissa seuraavasti:

Sunnuntai 19.1. klo 15.00 Ilves/2 – Tampere United . 
Lauantai 25.1. klo 14.30 Ilves/2 – HJS Akatemia
Sunnuntai 9.2. klo 16.20 TPV – Ilves/2

Lue myös