Ilves/2 valmiina nappaamaan pisteet TamU:lta

Ilves kaatoi viime viikon paikallisottelussa Ilves-Kissat. Maalit kentällä menivät 2–0, mutta valmennuspenkin puolella ero oli vieläkin suurempi. Vastustajan vahvuudet oli tutkittu tarkasti ja suunnitelma niiden eliminoimiseksi toimi kentällä kuin rasvattu. Nyt on löydettävä uudet kujeet, kun vastaan astelee äijämäinen TamU.

Ilves pelasi Kissoja vastaan kauden parhaan pelinsä, mikäli puhutaan yksittäisen ottelun pelisuunnitelman toimivuudesta. Oma pelitapa ja kokoonpanoon sopivat pelaajat oli tarkkaan harkittu, eikä Kissat pystyneet omaa peliään riittävästi pelin sisällä muuttamaan. Valmentaja Topi Priha suitsutti kollega Mika Lahtista, joka oli kotiläksynsä tehnyt täydellisesti.

”Lahtinen oli scoutannut vastustajan laadukkaasti ja löytänyt Kissojen avainkohdat. Milad Zanidpour ja Gerald Ben olivat ennakkoon ne vaarallisimmat pelaajat. Näinhän he varmasti olisivat olleetkin, mutta muokkasimme omaa hyökkäysryhmitystä siten, että saimme Zanidpourin tilanteenvaihdoista lähes kokonaan pois pelistä.

Lisäksi keskuspuolustus pelasi todella tehokkaasti Geraldin kohdalla. He kun jäivät vaille palloa, helpottui meidän hommamme. Toki valmentajien temput jäivät pienemmälle, pelaajien aggressiivinen puolustaminen sekä intensiteetti oli niin hyvää, että voitto oli ansaittu.”

Leo Kyllönen on totuttu näkemään niin Kakkosessa kuin Veikkausliigassakin oikealla laidalla. Nyt hän pelasikin vasemmalla, pimentäen Zanidpourin täysin. Heräsi kysymys, oliko hänet nimenomaan valittu siihen tehtävään.

”Enemmänkin siinä oli kyse siitä, että Rasisen Lauri on pelannut nyt todella paljon ja halusimme saada tuoreempia jalkoja kentälle. Latenkin pelatessa ei tilanne tuosta olisi muuttunut. Nyt Leksa oli pelivuorossa ja hoiti homman käsikirjoituksen mukaan.”

Ilves on parantanut peliään kauden edetessä kuin sika juoksuaan. Peli alkaa olla sillä tasolla, millä sen olisi pitänyt olla heti kauden alustakin.

”Alkukausi oli meille kaikille todella vaikea. Oli sitten kyse valmentajista, pelaajista tai maalivahdeista, niin eihän se homma ihan napakymppiin mennyt. Nyt on joka rintamalla alkaneet palaset loksahdella kohdilleen.”

Ensimmäisessä TamU-ottelussa peli näytti olevan ohi jo puolessa tunnissa, kun TamU iski kolme osumaan Ilveksen verkkoon. Ilves sai kehitettyä vahvan kirin, mutta joutui tyytymään 3-2 tappioon. Nyt Topi lupailee alusta alkaen terävämpää Ilvestä.

”Olemme nyt paljon paremmassa tilanteessa kuin keväällä TamU:a vastaan olimme. Toki silloin ensimmäisen puolen tunnin aikana meni koko lailla kaikki mahdollinen mönkään muutenkin. Uskon nyt, että meidän aggressiivinen puolustamisemme ja vahva liikkuminen ainakin tasoittaa puntteja. Ainakin ensimmäistä puolituntista on äärettömän helppo parantaa.”

Edellinen ottelu pelattiin Pyynikin tunnelmallisella, mutta erittäin pienellä kentällä. Nyt pelikenttänä on Ilvekselle tutumpi Kauppi 3. Antaako se Ilvekselle edun otteluun?

”Eiköhän se ole kaikkien etu. Silloin kun pelataan isolla kentällä, pallonkin kanssa pystyy toimimaan ihan eri tavalla. Viime kauden lopulta asti on Kauppi 3 on ollut meille erittäin vahva paikka pelata. Nytkin viidestä viimeisestä kotipelistä saaliina neljä voittoa ja yksi tasapeli.”

TamU lähtee otteluun kuuden voitottoman ottelun putkessa, edellinen voitto on lähes kahden kuukauden takaa sarjajumbo KaaPo:sta. Neljän tappion putkensa sinipaidat saivat katkaistua edellisessä ottelussaan Klubi 04:n vieraana, pelaten 1-1 tasapelin.

Sarjataulukossa TamU on 7. sijalla, neljä pistettä Ilvestä edellä. Erittäin tasaisessa B-lohkossa saattaa yhdellä kierroksella sarjasijoitus muuttua paljonkin. Sinipaidoilla on neljän parhaan joukkoon matkaa vain kaksi pistettä, mutta karsintaviivakin on ainoastaan viiden pisteen päässä. Pisteiden tärkeys siis korostuu kauden edetessä.

TamU:n paras maalintekijä on järkälemäinen Toni Toijala, joka edellisessä keskinäisessä teki kaksi maalia. Julius Stenroos on laukonut lisäksi viisi osumaa, jonka jälkeen onkin sitten huomattavan tasaisempaa.

Ilves puolestaan on vihdoin saanut nostettua itsensä putoamisviivan yläpuolelle. Eroa ei kuitenkaan ole kuin yksi piste, mutta toisaalta neljän parhaan joukkoonkaan ei ole kuin kuusi pistettä matkaa.

Joukkue on nyt ensimmäistä kertaa voittoputkesta otettuaan toisen perättäisen voiton viime viikolla. Fyysisesti vahvaa TamU:a vastaan on löydettävä lääkkeet, jolla putkea pystyy jatkamaan. Valmennuksen mukaan juoksuvoima ja kestävyys tulevat olemaan etu Ilvekselle.

Ilveksen maalinteko on jakaantunut vieraitaan tasaisemmin. Badreddine Busharalla on neljä tehtyä maalia, Teemu Hytösellä ja Max Minkkisellä kolme mieheen. Kannattaa kuitenkin seurata myös Kissoja vastaan kaksi osumaa tehtaillutta Tomas Varhia, jolta on lupa odottaa lisäosumia.

Ottelu alkaa Kaupissa klo 19 ja odotettavissa on todella tiukka ja kiihkeä ottelu, jossa armoa ei anneta eikä pyydetä. Vieraskannattajat tuovat varmasti elämää katsomoon, joten tunnelmaa tulee riittämään. Tämä on ottelu, jota Sinä et halua jättää näkemättä!

Lue myös