Ilves/2 edessä kahden kotipelin viikko – Ensin vastaan asettuu EPS

Ilves/2:n otteet tuntuvat hiukan ailahtelevan pelistä toiseen. Hyvää peliä ei seuraakaan toinen hyvä peli, mihin joukkueen on saatava pikaisesti muutos. Tiivistyvässä ottelutahdissa ei ohipeleihin ole varaa.

Puolitoista viikkoa takaperin Ilves/2 pelasi kauden ehjimmän ottelunsa, jolla VJS kaatui Kaupissa 2–0 Noel Hasan sekä Teemu Hytösen osumilla. Tuosta ottelusta päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen oli erittäin tyytyväinen.

VJS-ottelu oli meiltä ehjä ja tasapainoinen ottelu, loistavasti kontrolloitu meiltä. Olimme ennen peliä puhuneet paljon voittamisesta ja siitä, mitä se vaatii. Välillä jokaisen täytyy mennä epämukavuusalueille, tavallaan jopa siitä nauttien. Se meillä oli kauden parasta siinä ottelussa. Valmentaja voi paasata tuntutolkulla taktisia asioita, mutta siitä ei ole hyötyä, mikäli pelaajan sydän ei ole mukana.”

Ilves/2 pääsi ainakin tässä ottelussa irti perisynnistään eli hyvän otteen lipsumisesta johtaen vastustajan maalintekoon.

Olemme pelanneet tällä kaudella varmaan parempiakin pelejä, mutta niistä vaan ei olla saatu pisteitä. Tämä oli nyt selvästi ehjin 90-minuuttinen ja toi heti täydet pisteet. Meille on aikaisemmin tullut pelin sisällä huonoja jaksoja, jolloin vastustajat ovat päässeet rokottamaan. VJS-ottelussa sellaista ei tullut.”

Joukkue lähti viime sunnuntaina kovin odotuksin Espooseen EPS:ää vastaan, mutta nyt ei jostain syystä joukkue pystynytkään ehjää peliä pelaamaan. Tappiolukemat 4–1 eivät kuitenkaan koko totuutta ottelusta kerro.

Musta kaksiminuuttinen koitui Ilveksen kohtaloksi, kun kotijoukkue teki kaksi maalia aivan peräkkäin, toinen vielä oman pelaajan kautta. Jaakko Moision uran ensimmäinen osuma aikuisten sarjoissa oli laiha lohtu.

Valmentaja Topi Priha oli hiukan joukkueensa edesottamuksista kummissaan.

No ei se nyt parasta Ilvestä todellakaan ollut. Jostain syystä emme oikein onnistu noista vieraspeleistä raapimaan tasapainoisia esityksiä. Taitaa olla ainoastaan kerran tänä kesänä onnistunut. Ikävä kyllä Espoossa peli noudatti meille liiankin tuttua kaavaa. Alussa olimme hyviä ja loimme vastustajaa parempia maalipaikkoja. Itse emme onnistuneet maalia tekemään ja hiukan sitten lamaannuimme vastustajan iskiessä omasta paikastaan. Varsinkin kun toinen tuli siihen heti perään.”

Ilves aloitti oman kirivaihteensa, joka ei kuitenkaan yhtä osumaa enempää tuottanut.

Pääsimme kuitenkin vielä peliin mukaan ja kavennuksen jälkeen olimme kyllä ihan voittotaistelussa mukana. Jälleen kerran kuitenkin kävi niin, että kun me emme onnistuneet omista paikoista iskemään, iski vastustaja omistaan.”

EPS tulee vuorostaan Kauppiin jo nyt keskiviikkona, jolloin Ilveksellä on mahdollisuus maksella kalavelat pois.

Jalkojen pitää totta kai liikkua paremmin, meidän täytyy olla aggressiivisempia ja puolustaa pikkuisen tiiviimmin kuin Espoossa. Saatetaan vähän muokata prässikorkeutta ja sitä kautta saada paremmin pallonriistoja keskialueella.”

Tällä viikolla joukkueella on myös toinen kotiottelu, kun sunnuntaina Kaupissa nähdään kiihkeä paikalliskamppailu sarjakärki Ilves-Kissoja vastaan. Tiiviissä ottelutahdissa ei Ilves kuitenkaan pääse hyötymään edes leveästä materiaalistaan.

Nyt on onneksi koko klaani terveenä, mutta ei tässä nyt kuitenkaan kauheasti pääse pelaajia kierrättämään. Samaan aikaan on pelejä niin edustuksella kuin A- ja B-pojilla. Meillä siis kaikki pelaavat jossain pelissä.”

Keskiviikon kamppailu EPS:ää vastaan alkaa klo 18 ja sunnuntain paikallisottelu klo 19. Tervetuloa kannustamaan Ilves/2 jälleen kotivoittoihin!

Lue myös