Ilves/2 saa vastaansa mielenkiintoisen historian omaavan GrIFK:n

Miesten Kakkonen starttaa Ilves/2:n osalta sunnuntaina Kaupissa. Todella kovassa B-lohkossa vastaan asettuu toinen toistaan mielenkiintoisempia joukkueita. Avausvastustaja on sellainen varsinkin historiansa kautta.

Sarja-avauksen vastustaja GrIFK sijoittui viime kaudella B-lohkossa seitsemänneksi, keräten seitsemän pistettä enemmän kuin Ilves/2. Grani myös voitti molemmat keskinäiset ottelut, joten odotettavissa on jälleen tasainen kamppailu avauspisteistä.

Vaikka GrIFK onkin perustettu jo 1925, on sen jalkapallojaosto nähnyt päivänvalonsa vasta 1963. Seuralla on ollut oma tärkeä paikkansa uudenmaalaisessa jalkapallossa ja parhaimmillaan he ovat päässeet karsimaan paikasta valtakunnan pääsarjaan.

Joukkueen taustoissa sekä pelaajissa on vieraillut nimekkäitä tekijöitä. Palloliiton entinen puheenjohtaja Ove Rehn on ollut useaan otteeseen jalkapallojaoston puheenjohtajana ja hänen vaimonsa ex-puolustusministeri Elisabeth Rehn oli käynnistämässä Granin naisjalkapalloilua. Urheiluliiton ex-valmennuspäällikkö Seppo ”Nitti” Nuuttila oli myös lyhyen aikaa Granissa johtotehtävissä.

Pelaajana Granin paitaa on päällään pitänyt mm. Kai Haaskivi, joka aikoinaan nousi A-maajoukkueen kautta sekä pelaamaan että myöhemmin valmentamaan Pohjois-Amerikkaan. Valmentajana puolestaan on toiminut mm. entinen A-maajoukkuekäskyttäjä Martti Kuusela.

Granin tämän kauden joukkueesta löytyy muutama kiinnostava pelaaja. 26-vuotias keskikenttäpelaaja Niko Pulkkinen laukoi viime kaudella kahdeksan osumaa Kakkosessa. Puolustukseen EBK:sta siirtynyt Julius Salo on lupaava nuorukainen, joka tullaan tulevaisuudessa näkemään varmasti korkeammillakin sarjatasoilla.

Pitkäaikainen ykköstorjuja Toni Vuorinen torjui viime kaudellakin paljon pisteitä joukkueelleen, hän on varmasti vaikea ohitettava tälläkin kaudella. Eniten kannattaa kuitenkin katseet kääntää 34-vuotiaan Juha Hakolan suuntaan. Kansainvälisillä kentilläkin esiintynyt kokenut kettu omaa loistavan pelikäsityksen ja pystyy kunnossa ollessaan rakentamaan joukkueelleen vaarallisia hyökkäyksiä.

Kolmen edellisen kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet toisensa viidesti. Näistä kaksi on päättynyt Ilves/2 voittoon ja kolmasti voitto mennyt Granille. Ennen sarjan alkua joukkueet aloittivat taipaleensa Suomen Cupissa. Ilves/2 pääsi jatkoon kukistettuaan NoPS:n maalein 4–1, mutta Grani puolestaan putosi jatkosta kärsittyään 0-1 tappion IF Gnistanille.

Lue myös