Ilves/2 päätyi tasapeliin I-Kissoja vastaan

Tauolta palannut Ilves/2 kohtasi paikallisvastustajansa Kaupin ulkokentällä pelatussa ottelussa. Helmikuussa joukkueet päätyivät tasapeliin eikä tälläkään kertaa paremmuutta saatu selville.

I-Kissat – Ilves/2   1-1

Ilveksen maalintekijä: Jorn Vancamp

Ilves/2 päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen hieman harmitteli tulosta, mutta oli pääosin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Peli oli meidän kannalta nousujohteinen ja muutoinkin ehjä hyvä esitys. Kyllä me koko pelin ajan olimme niskan päällä, mutta varsinkin toisella jaksolla pystyimme hallitsemaan palloa pitkiäkin jaksoja. Emme kuitenkaan onnistuneet murtamaan heidän matalaa blokkiaan ja siinä meiltä vähän loppuivat työkalut kesken. Peli antoi meille kuitenkin hyvää materiaalia siihen, mitä ruvetaan nyt opiskelemaan.

Varsinkin hyökkäyspelin viimeistelyn suhteen Lada oli hiukan pettynyt.

– Ensimmäisellä jaksolla toki hallittiin peliä ja saimme luotua tosi paljon maalipaikkoja. Toisella jaksolla hallinta oli selvempää, mutta maalipaikkoja ei kuitenkaan ihan samalla tavalla syntynyt. Kyllä tuollaisella hallinnalla olisi pitänyt saada luotua enemmän vaarallisia tekopaikkoja. Vähän liikaa liikuteltiin palloa boxin ulkopuolella eikä oltu riittävän vaarallisia.

Ilves/2 piti viime viikon vapaata ja antoi pelaajille mahdollisuuden palautua kahden kuukauden raskaasta harjoittelujaksosta. Loma tuntui tehneen pelaajille hyvää.

– Varsinkin kun muistelee, kuinka vaikeaa meillä oli pari viikkoa sitten Klubi 04:sta vastaan, niin todella selkeä parannus siihen. Vaikka ennen peliä tuli paljon muutoksia kokoonpanoon ja pelin aikanakin jouduimme normaalia aikaisemmin vaihtoja tekemään, se ei kuitenkaan haitannut paljoakaan meidän pelaamistamme. Siellä tuli pelaajille vähän huonoa oloa ja sellaista, niin jouduimme vähän pelipaikkojakin muuttelemaan pelin aikana.

Kokoonpanon muodostamisessa valmennuksella olikin omat haasteensa.

– Lähtökohdat peliin oli tosi haastavat, sillä kokoonpano eli koko ajan eilisestä (perjantai) lähtien. Laskin kokoonpanoon tulleen peräti 13 kertaa joku muutos. Edustuksesta mukaan tulevien pelaajien kohtalo muuttui monta kertaa jo ennen heidän pelinsä peruuntumistakin.

Joukkueelle tulee jälleen parin viikon tauko peleistä, tosin suurin osa pelaajista pelaa ensi viikonloppunakin.

– Jätettiin ensi viikonloppu suosiolla väliin peleistä. Satsataan noihin A- ja B-junioreiden karsintapeleihin. Ovat kuitenkin tärkeitä pelejä seuralle ja tuleehan sieltä pelaajille tärkeitä minuuttejakin.

Seuraavan pelinsä Ilves/2 pelaa lauantaina 26.3. Silloin vieraaksi saapuu Kaupin ulkokentälle HJK Klubi 04.

– Viimeksi olimme kyllä altavastaajia alusta loppuun ja numerot (5-1) puhuivat puolestaan. Uskon vahvasti, että Kaupin pelillä on jo aivan erilainen tarina

Ilves kokoonpano:

14 Aro Oskari

2 Rasinen Lauri

25 Almen Mikael

5 Valli Elias

20 Berg Luca

28 Lähteenmäki Akseli

8 Lehtonen Rasmus

13 Pietola Juho

27 Rönnberg Linus

23 Vancamp Jorn

7 Hytönen Teemu

Vaihtopelaajat:

1 Harala Aleksi

4 Koistinen Jonne

10 Peltola Miska

11 Rantaneva Eemeli

30 Danish Iltaf

Lue myös