Ilves/2 haki voiton Komeetoista

Hiljalleen sairasteluista toipuva Ilves/2 kävi Jyväskylässä Komeettojen vieraana ja nappasi sieltä voiton matkaansa. Peli-ilme oli kokonaisuudessaan hyvä, vaikkakin tehokkuudessa olikin parantamisen varaa.

Komeetat – Ilves/2   1–2 (0–2)

Ilves/2:n kauteen valmistautumista on viime viikkoina haitanneet erilaiset sairastelut. Korona, flunssa ja vatsatauti ovat pitäneet useita pelaajia poissa harjoittelusta, ja osalla toipuminen on vieläkin kesken.

Ilveksen valmentaja Topi Priha oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen, vaikka tehokkuutta maalintekoon jäikin kaipaamaan.

Kyllä peli oli aika lailla meillä kontrollissa ja voittomarginaali olisi pitänyt olla neljän tai viiden maalin eroa. Niin paljon enemmän meillä oli tekopaikkoja. Ensimmäinen jakso oli erittäin aggressiivinen ja puolustettiin eteenpäin. Puolustussuuntaan homma toimi tosi upeasti, oltiin pelkällä puolustamisella melko ylivertaisia.

Molemmat maalit syntyivät avausjaksolla ja olivatkin Prihan mukaan näyttäviä osumia.

Miska (Peltola) laukoi rankkarialueen sisältä yhdellä kosketuksella takaylänurkkaan. Riissanen (Jere) puski oikein voimalla takatolpan takaa maalin kattoon.

Ilves vaihtoi toiselle jaksolle paljon pelaajia, varsinkin sairasteluista toipuvia pelaajiaan.

Toiselle jaksolle vaihdettiin kentälle meidän kärkipään pelaajia, jotka ovat sairasteluiden ja loukkaantumisten vuoksi olleet enemmän tai vähemmän sivussa. Saatiin kentälle vieläkin lisää energiaa, mutta palloa ei enää saatu sitten millään maaliin. Taitoero oli kuitenkin toisella jaksolla aika iso meidän eduksemme. Hiukan kuitenkin vielä toipilaiden otteissa näkyi harjoittelun puute, ei taida kellään heistä olla takanaan täyttä harjoitteluviikkoa.

Kakkonen alkaa kolmen viikon päästä ja Priha on toiveikas joukkueensa iskukykyyn.

Jukkolan Oiva, Hytösen Teemu, Lehtosen Rasmus ja Pietolan Juho pystyivät jo reilun puoli tuntia pelaamaan. Vielä kun saadaan Taha (Özcelik) kuntoutumaan ja saadaan Artturin (Ruuth) kanssa asiat maaliin, alkaa päivä paistamaan meillekin päin.

Ilves/2 on kasvattanut useita pelaajia niin Veikkausliigaan kuin ulkomaillekin. Taitavia pelaajia joukkueessa on nytkin, joskin hiukan eri tyyppisiä.

Olemme viime vuodet pelanneet peliä, jossa olemme pystyneet pitämään palloa omilla todella pitkiä jaksoja. Sen myötä olemme pystyneet hakemaan ratkaisuja monella tapaa. Nyt kun kruunun jalokivet ovat lähteneet pois, niin meidän täytyy pystyä olemaan vieläkin aggressiivisempiä puolustussuuntaan. Nykyisten pelaajien superominaisuudet ovat hiukan erityyppisiä. heidän paras ominaisuutensa on äärettömän kova fyysinen hapenottokyky, ja sitä kautta pystyvät todella aggressiivisesti puolustamaankin.

Ennakkokaavailuissa Ilvestä on povattu lohkonsa häntäpäähän. Prihan mukaan joukkue tulee yllättämään monet asiantuntijat sekä vastustajansa alkavalla kaudella.

Katsotaan nyt, kun tulevat Kauppiin, ei sieltä todellakaan ole helppo pisteitä ottaa.

Ensi viikolla joukkue pelaa kahdesti. Tiistaina on harjoitusottelu Seinäjoella SJK:n akatemiaa vastaan ja perjantaina Suomen Cupin ottelu Nokialla NoPS:ia vastaan.

SJK on Ykkösen joukkue eli sopivan kova mittari meille. Jos heille pärjäämme juoksukunnossa sekä aggressiivisuudessa, niin varmasti tulemme pärjäämään Kakkosessakin. Cup alkaa meillä osalta perjantaina Nokialla. Kiireinen viikko edessä, mutta mieluummin pelaajat kuitenkin pelaavat pelejä kuin harjoittelevat.

Lue myös