Ilves/2 haastaa edustusjoukkueen – ”Haemme hyvää päätöstä treenijaksolle”

 

Joulun jo kolkutellessa ovelle pelaavat Ilveksen edustusjoukkue ja Ilves/2 perinteisen keskinäisen ottelunsa. Ilves/2 lähtee hakemaan ottelusta hyvää lopetusta talven ensimmäisen harjoittelujakson päätteeksi.

 

Ilves/2 on harjoitellut marraskuun lopusta alkaen tiiviisti, vaikka pelaajarinki. Pelaajakehitys on jälleen toiminut seurassa loistavasti ja iso osa pelaajista on valmiita kamppailemaan paikasta korkeammilla tasoilla. Valmentaja Mika ”Lada” Lahtinen tiedostaa tilanteen hyvin.

 – Sellaista luonnollista muutosta pelaajarinkiin on tietysti tullut. Vanhemmasta päästä on muutama pelaaja lähtenyt etsimään mahdollisuuksia päästä pelaamaan pykälää tai kahta ylempänä. Vastaavasti olemme nostaneet nuorista muutamia pelaajia rinkiin mukaan.

Jälleen kerran on edustusjoukkueen rinkiin nostettu useita pelaajia, mikä on pienentänyt Ilves/2:n harjoitusrinkiä. Tätä Lada pitää ainoastaan positiivisena ongelmana.

 – Se on ollut hyvä asia, että meiltä on useampikin pelaaja saanut olla edustuksen mukana. Koko joulukuun seitsemän pelaajaa on ollut heidän mukanaan, joten aika pienellä porukalla olemme itse harjoitelleet. Onhan se hieno asia, että meiltä niin moni on sinne noussut ja esiintynyt siellä edukseen.

Ilveksen toimiva pelaajapolku tuottaa puolestaan lahjakkaita pelaajia nuoremmista ikäluokista Ilves/2:seen. Seuran tapa toimia on herättänyt kiinnostusta myös muualla ja halukkaita tulijoita on enemmän mitä mukaan voidaan ottaa.

 – Nuoremmista nostettiin tosiaan muutama pelaaja, mutta heistäkin kärkipää eli Moision Jaakko, Paavolan Oskari ja Ciriacon Alex jatkoivat oikeastaan saman tien matkaa edustuksen harjoitusrinkiin. Mukana on myös muutamia testipelaajia, hekin lähinnä nuoria pelaajia. Hienoa, että kiinnostamme niin montaa, mutta emmehän me läheskään kaikkia voi lopulliseen joukkueeseemme ottaa.

Ilveksessä on junioripuolella pitkään tehty pitkäjänteisesti töitä ja luotu ilvesläinen ajattelumalli pelaajille. Tämä helpottaa pelaajien siirtymisen seuran sisällä joukkueesta toiseen.

 – Kyllähän pelaaminen koko seurassa nojautuu tiettyihin perusasioihin, toki pieniä vivahde-eroja joukkueiden välillä on. Ilveksessä halutaan pelata tietynlaista jalkapalloa ja sitä aletaan työstämään jo pienestä pitäen. Siirtyminen seuran sisällä joukkueesta toiseen sujuu sitä kautta mutkattomasti.

Siirtymisessä seuraavalle portaalle Ilveksen pelaajapolussa on kyse saman pelin pelaamisesta pienemmässä tilassa ja entistä nopeammin. Aikaa ja tilaa on aina vähemmän käytettävissä ja tämän omaksumisessa piilee menestyvän nuoren pelaajan salaisuus.

 – Lajihan ei muutu mitenkään siirryttäessä seuraavalle tasolle. Tila- ja aikavaatimus on se juttu. Ylemmäksi siirryttäessä tila ja aika vähenee melkoisesti ja omaa pelaamista on pystyttävä sopeuttamaan siihen. Osa pystyy siihen nopeammin, osalla kestää kausi pari kauemmin.

Ilves/2 on pelannut jo kaksi harjoitusottelua. Omat A-juniorit sekä Kakkoseen nousseen TamU:n joukkue voitti selvästi, mutta nyt vastassa on aivan eri tason joukkue. Ottelu palveleekin Ilves/2:sta erittäin hyvin valmistautumisessa tulevaan Kakkosen kauteen.

 – Nämä pari aikaisempaa peliä olivat enemmän sellaisia pallonhallintapelejä, joten edustusta vastaan pääsemme pelaamaan aivan erityylisen ottelun. Lähdemme hakemaan tälle pre-seasonin ensimmäiselle jaksolle hyvää lopetusta. Kovatempoinen peli tulossa ja varmasti yhtä kovaa vastustajaa emme kohtaa koko tulevalla kaudella. Tämä peli kertoo meille aika paljon joukkueen ja pelaajien tämän hetken tilasta ja se helpottaa valmistautumistamme tulevaan kauteen.

Ottelun jälkeen joukkue pääsee ansaitulle joululomalle, joka kuitenkin kestää ainoastaan loppuviikon.

 – Loppuviikko vedetään henkeä ja rauhoitutaan jouluksi. Sen jälkeen pelaajilla on viikon omatoimijakso eli ei mitään lomaa. Maanantaina 3.1. kokoonnutaan jälleen yhteisharjoituksiin.

Harjoitusottelu Ilves – Ilves/2 pelataan Pirkkahallissa keskiviikkona kello 17 alkaen

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi emme ota otteluun yleisöä!

Aamulehti näyttää ottelun suorana lähetyksenä ja selostettuna osoitteessa https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000008489912.html (tilaajille)

 

Lue myös