Ilveksen voimakas hallinta ei riittänyt – IFK Mariehamnille 0-1-vierasvoitto

Ilves – IFK Mariehamn 0-1 (0-1) 

7′ Anthony Clement, 0-1

Pallonhallinta: 60%-40%
Maalipaikat: 3-1
Kulmat: 2-3
Yleisöä: 2613

Hookin tulinen pelaaja:
Mikael Soisalo

Keltaiset kortit, Ilves: 
Mika Hilander, Mika Lahtinen

Keltaiset kortit, IFK Mariehamn:
Jani Lyyski, Diego Assis

Ilves pelasi perjantai-iltana kauden ensimmäisen kotiottelunsa Tammelan stadionilla, kun vastaan saapui toinen kovakuntoinen joukkue, IFK Mariehamn. Ilves oli voittanut molemmat vierasottelunsa ja IFK Mariehamn puolestaan oli kerännyt viidestä ottelustaan 10 pistettä. Vahvasti puolustanut vierasjoukkue otti lopulta kireän voiton numeroin 0-1 (0-1). 

Käsittämättömän komea ylänurkkamaali

Ottelun ainoa maali syntyi heti 7. minuutilla, kun vierasjoukkue sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo pomppi 30 metriin Anthony Clementille, joka laukoi uskomattoman tykityksen oikeaan ylänurkkaan, 0-1. Tuo osuma pyörii vielä monessa highlight-koosteessa.

Ilves oli avausjaksolla kova. Joukkue pyöritti peliä näyttävästi Emile Paul Tendingin, Reuben Ayarnan, Marco Matronen ja Lauri Ala-Myllymäen johdolla – ja nimenomaan maata pitkin, vaikka nurmi oli sangen kehno. Ilveksen Lada Lahtinen oli lähellä tasoitusta 11. minuutilla, mutta läheltä lähtenyt laukas viuhui yli.

Ilveksen painostus jatkui voimakkaana ja maukkaimpaan paikkaan pääsi nuori ja nälkäinen Mikael Soisalo. Joka kerta maarianhaminalaisvierasjoukkue kuitenkin kesti eleettömän kapteeninsa Jani Lyyskin johdolla. Varsin suurilukuinen kotiyleisö osoitti välillä taputtamalla suosiotaan Ilveksen pitkille painostusjaksoille ja syöttöketjuille. 

Vieraiden puolustus kestää

Ilves ei saanut toisella jaksolla aikaan aivan samanlaista rynnistystä kuin ensimmäiselle 45-minuuttisella, mutta joukkue hallitsi silti selvästi kenttätapahtumia. Ilves sai luotua ensimmäiseen varttiin muutaman puolivaarallisen maalinedushässäkän.

Toisella jaksolla Ilvekselle ei avautunut kovin vaarallisia maalipaikkoja, sillä vieraiden joukkuepuolustus oli timanttisella tasolla. Keskuspuolustuksessa kapteeni Lyyski ja Kristian Kojola olivat jatkuvasti päineen välissä.

73. minuutilla nähtiin kuitenkin tunteita herättänyt tilanne, kun Ilves-hyökkääjä Lahtinen ja vierasmolari Walter Viitala törmäsivät rangaistusalueella. Kotiyleisö vaati rankkaria, mutta lopputuloksena oli keltainen kortti Lahtiselle. Kotijoukkue Ilveksen loppukiri jäi uupumaan ja näin vieraille 0-1-voitto.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen Ilveksen avausjaksoon.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä pelillisesti hyvä. Olimme energisiä ja hallitsimme peliä täysin. Tietysti se IFK Mariehamnin upea maalia antoi meille paljon lisähaastetta ja meillä oli iso ylämäki edessä. Toisella jaksolla emme olleet niin hyviä ja välimatkamme kasvoivat.”

”IFK puolusti todella hyvin ja piti meidän pelaajat useasti pois maalintekosektorilta. Tottakai epätasainen kenttäkin haittasi, mutta paljon olisi ollut tehtävissä. Haluan silti nostaa hattua pelaajilleni vahvasta pallonhallinnasta” kommentoi Wiss.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Peter Lundberg kiitteli puolustustaan.

”Pelimme ei ollut kaunista, mutta 3 pistettä tyydyttää tietysti. Ensimmäinen jakso oli meiltä melkoista rimpuilua ja selviytymistä. Saimme siitä unelmamaalista lisää energiaa.”

”Ilves oli ensimmäisellä jaksolla selvästi parempi joukkue. Tammelan nurmi oli tosi haastava ja Ilves pystyi pitämään siinä paremmin palloa maassa kuin me. Puolustuksellisesti meiltä erinomainen suoritus tänään” kommentoi puolestaan Lundberg.


Ilveksen seuraava kotiottelu:
Ilves – PK-35 Vantaa pe 13.5. klo 18:30 Tammelan stadion.

 

 


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (64’ 26 Antto Hilska)
15 Lauri Ala-Myllymäki (51’ 10 Tomi Petrescu)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna (74’ 14 Tuure Siira)
22 Emile Paul Tendeng
23 Mika Lahtinen

Ilveksen vaihtopenkki:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
8 Eero Korte
9 Jonne Hjelm

IFK Mariehamn:

 

 

 

Lue myös