Ilveksen tappiottomien otteluiden putki jatkui tasapelillä Lahdessa

FC Lahti – Ilves 0-0


Pallonhallinta: 45% – 55%
Maalipaikat: 1-3
Kulmat: 0-5
Yleisöä: 1837

Erotuomari: Dennis Antamo

Keltaiset kortit, FC Lahti:
Aleksi Paananen, Pyry Kärkkäinen

Keltaiset kortit, Ilves: –

IS:n tähdet:
3 tähteä: Mikael Soisalo, Ilves 
2 tähteä: Jasse Tuominen, FC Lahti 
1 tähti: Pyry Kärkkäinen, FC Lahti

 

Ilves matkusti sunnuntaina FC Lahden vieraaksi ja lopputuloksena oli maaliton tasapeli. Ilves on pelannut nyt jo kahdeksan ottelua (5-3-0) peräkkäin ilman tappiota. Sarjakierroksia on jäljellä vielä kolme ja Ilves on voimakkaasti mukana mitalitaistelussa!

Tasainen avausjakso

Ottelun alku mentiin Ilveksen komennossa ja vierasjohtomaali oli oitis enemmän kuin lähellä. Ilves hyökkäsi oikealta ja Jonne Hjelm pääsi laukomaan kolmesta metristä, mutta erinomaisesti lahtelaisten maalilla pelannut Aleksandr Vasjutin esitti näyttävän reaktiotorjunnan. Heti perään jatkotilanteesta Emile Paul Tendeng laukoi, mutta pallo viuhui hieman yli oikean yläpesän.

FC Lahti sai puolestaan parhaan maalipaikkansa 8. minuutilla. Pallo pelattiin avopaikkaan Mikko Kuninkaalle, mutta 10 metristä lähtenyt laukaus lensi hyppyritorneille asti. Kotijoukkue sai muutenkin otetta selvittyään Ilveksen alkurynnistelyistä.

Ottelun hahmosta ei ollut taaskaan epäselvyyttä. Kertakaikkisen mahtavaa kautta pelaava Ilveksen 18-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo oli jatkuvasti esillä. Puolen tunnin kohdilla nuorukainen eteni oikealla laidallaan omasta päästä asti ja pääsi vielä laukomaankin, mutta pallo meni vasemmalta ohi. Ilves sai vielä avausjakson loppua kohden painetta lahtelaispäätyyn, mutta Hjelmin ja Yoro Lyn laukaukset eivät johtaneet maaliin asti.

Ilves painaa toisella jaksolla

FC Lahti pääsi vaaralliseen tilanteeseen heti toisen jakson alussa, kun Santeri Hostikalle avautui hyvä paikka maalinedustalla. Loistavan ottelun Ilveksen laitapakkina kapteeninnauha käessään pelannut Heikki Aho esitti kuitenkin sunnuntai-illan tyylikkäimmän liu’un ja selvitti tilanteen.

Vierasjoukkue Ilves oli toisella jaksolla hallitsevampi osapuoli ja joukkue vyörytti hyökkäyksiään Soisalon johdolla. Kotipuolustus kesti kerta toisensa jälkeen. Ilves koki tunnin kohdilla harmittavan takaiskun, kun Veikkausliigan paras keskikentän pohjapelaaja Reuben Ayarna loukkasi jalkaansa. Vamman vakavuus selvinnee lähipäivinä.

Ilves jatkoi kovaa painostustaan ottelun loppua kohden, mutta Lahden puolustusmuuri oli vaikea ohitettava. Lopussa vielä Marco Matronella ja Lauri Ala-Myllymäellä oli paikat, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Lopputuloksena siis maaliton tasuri.

Ilves jatkaa sarjanelosena, ainoastaan kolme pistettä sarjaa johtavaa IFK Mariehamnia perässä. Maajoukkuetauon jälkeen edessä on vielä kolme sarjakierrosta ja Ilveksellä on seuraavaksi kaksi jännittävää kotiottelua.


— — 
Ilveksen kaksi viimeistä kotiottelua:

Ilves – HIFK pe 14.10. klo 18:30 Tammelan stadion. 
Facebook-tapahtuma

Ilves – HJK ma 17.10. klo 18:30 Tammelan stadion.
Facebook-tapahtuma

LIPUT ENNAKKOON:
Netistä 
TÄSTÄ
Ilveksen toimisto, Rieväkatu 12 (arkisin klo 09-16). 
Kortteliravintola Kivenheitto, Teiskontie 1. 
Tammelan R-kioski, Tammelan puistokatu 35.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

FC Lahti:

78 Aleksandr Vasiutin 
2 Jani Tanska 
3 Mikko Hauhia C
6 Pyry Kärkkäinen 
14 Jasse Tuominen (78′ Euller)
15 Hassan Sesay (30′ 31 Jussi Länsitalo)
16 Santeri Hostikka 
17 Kalle Multanen (63′ 8 Duarte Tammilehto)
18 Pavel Osipov 
19 Aleksi Paananen 
25 Mikko Kuningas 

FC Lahden muut vaihtopelaajat: 
12 Santeri Pakkanen 
5 Bonilha
9 Rafael 
20 Boris Tatar 

Ilves:

1 Mika Hilander 
3 Heikki Aho C 
4 Felipe Aspegren 
5 Pavle Milosavljevic 
9 Jonne Hjelm (83′ 13 Yunus Sentamu)
11 Mikael Soisalo 
15 Lauri Ala-Myllymäki 
16 Tatu Miettunen 
20 Reuben Ayarna (60′ 7 Marco Matrone) 
22 Emile Paul Tendeng 
30 Yoro Ly (73′ Jaakko Juuti)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen 
14 Tuure Siira 
25 Antti Koskinen 
27 Martti Haukioja 

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...