Ilveksen omat nuoret sopimukseen edustusjoukkueen kanssa

Edustusjoukkue on kiinnittänyt riveihinsä Mikael Alménin (vas.) ja Roope Huhtalan. Ilveksen B-junioreista ponnistavat nuorukaiset allekirjoittivat 2+1 -vuotiset pelaajasopimukset. Molemmat pelaajat kuuluvat myös U18-maajoukkueen rinkiin.

Mikael Almén on 18-vuotias vasen laitapuolustaja.

 – On ollut ihan mahtavaa päästä treenaamaan edustukseen. Siitä on aina haaveillut. Jallu (Jarkko Wiss) on ensinnäkin mukava tyyppi, ja valmentajana hän antaa tarkkoja neuvoja ja ohjeita. Alan päästä jyvälle siitä, mitä minulta vaaditaan miesten peleissä. Koko ajan pitää pystyä auttamaan pelikaveria vieressä. B-junnuissa olen pelannut ehkä hieman ylempänä kentällä ja puolustusrooli on ollut erilainen. Pelinavaus on vahvuuteni, Almén kertoo.

Roope Huhtala on 17-vuotias toppari.

 – Sopimus on hieno juttu. Mukavaa ja haastavaa on ollut. Nuorelle pelaajalle on tärkeää saada jatkuvaa palautetta. Jallu osaa omalla kokemuksellaan kertoa ja näyttää miten missäkin pelitilanteessa tulee toimia. Se myös auttaa, että maalivahdit ja toppariparit puhuvat paljon ja ohjaavat peliä. Tavoitteenani on jatkossakin treenata hyvin ja saada pikkuhiljaa peliminuutteja alle, Huhtala kertoo.

Päävalmentaja Jarkko Wiss valitsi Alménin ja Huhtalan mukaan harjoitusotteluun U18-maajoukkuetta vastaan helmikuussa. Molemmat puolustajat pelasivat täydet 90 minuuttia Ilveksen alakerrassa ja antoivat hyviä näyttöjä. Tällä hetkellä puolustajat ovat Kai Nyyssösen valmentaman U18-joukkueen mukana Kyproksen harjoitusleirillä.

 – Kaksikko esitti hyviä otteita viime kaudella B-junnuissa ja tänä vuonna harjoitusotteluissa. Huhtala saapui edustuksen treeneihin säännöllisesti jo joulukuussa ja Almén viime viikkojen aikana. Huhtala on potentiaalinen ja ahkera toppari. Alménilla on erityisominaisuutena vahva vasen jalka. Syöttövalikoima on monipuolinen ja hän näkee koko kentän hyvin. Hyvällä mielellä ovat kaverit liikkeellä, Jarkko Wiss kertoo.

 – Sopimusten myötä saamme nuoret talentit tiiviimmin toimintaan mukaan, vaikka pelit pääasiassa menisivätkin kakkosjoukkueessa, A-junnuissa tai yhteistyöseuroissa. Samalla koko joukkue hyötyy, kun saamme laajennettua rinkiä innokkailla pelaajilla. Laajalla materiaalilla harjoitusten suunnittelu ja toteutus helpottuu.

Mikael Almén
lempinimi: Miksu, Mike
syntymäaika ja -paikka: 8.3.2000 Naantali
pituus: 183cm
paino: 74kg
pelipaikka: vasen laitapuolustaja
aiemmat seurat: Apassit, TPV (Ilvekseen 2014)

Roope Huhtala
syntymäaika ja -paikka: 21.6.2000 Tampere
pituus: 183cm
paino: 80kg
pelipaikka: toppari
aiemmat seurat: PJK (Ilvekseen 2016)

Huhtalan videohaastattelu joulukuulta:


Ilveksen 26 sopimuspelaajaa kaudelle 2018:

maalivahdit:
Mika Hilander
Johannes Luukkanen

puolustus:
Jani Tanska
Baba Mensah
Tatu Miettunen
Tariq Kazi
Martti Haukioja (lainalla AC Chievo Veronassa)
Felipe Aspegren
Tuomas Rannankari
Diogo Tomas
Mikael Almen
Roope Huhtala

keskikenttä:
Lauri Ala-Myllymäki
Tuure Siira
Iiro Järvinen
Santeri Haarala
Matias Ojala
Eero Hyökyvirta
Abdoulaye Ba
Naatan Skyttä

hyökkäys:
Marius Noubissi
Aleksis Lehtonen
Eero Tamminen
Niklas Jokelainen
Ilari Mettälä
Jusif Ali

Lue myös