Ilveksen johtoon vankkaa kokemusta urheilumaailmasta – Risto Niklas-Salmisesta uusi toimitusjohtaja

Kuva: Jimi Soinila

Ilves Edustus Oy on valinnut uuden toimitusjohtajan Risto Niklas-Salmisen tehtävään 1.10.2022 alkaen. Sitä ennen hän perehtyy tulevaan tehtäväänsä aikataulun salliessa. Ilves Edustus Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Ilkka Pohjoismäki, toivottaa Riston tervetulleeksi uusiin haasteisiin.

Ilveksen toimitusjohtajan ruoriin tarttuva Risto Niklas-Salminen, 56, on urheiluliiketoiminnan ammattilainen, jolta löytyy lähes 30 vuoden kokemus Intersport Koskikeskuksen kauppiaana vaimonsa Hannele Niklas-Salmisen kanssa. Niklas-Salminen on suorittanut eMBA-tutkinnon sekä yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Tämän lisäksi hänellä on vuosien aikana ollut lukuisia luottamustehtäviä, mm. K-kauppiasliiton hallituksen jäsenenä sekä erikoiskauppayhdistyksen puheenjohtajana.

Niklas-Salmisen Ilves-ura pelaajana alkoi vuonna 1977, joka johti lopulta aivan edustusjoukkuerinkiin asti, jossa hän pelasi vuosina 1984–1985.

– Aloitin pelaamisen Ilveksen Futis-Liigassa, josta ikäkausijoukkueiden kautta etenin edustusjoukkueeseen asti. Olin maalivahti ja siihen aikaan edustusjoukkueessa pelasivat myös Mika Malinen ja Vesa Holli. He olivat sen verran kovia pelureita, että itse päädyin penkinlämmittäjäksi. Nuo ovat olleet loistavia muistoja Ilveksestä juniori- sekä edustusjoukkue vuosilta, Niklas-Salminen kertoo.

Jalkapallon kautta hän löysi myös tulevan alansa. Lukion päätökseen saaneella Niklas-Salmisella oli opiskelupaikka vielä avoinna, kunnes kuuli Tampereen kauppaopiston jalkapallojoukkueen tarvitsevan maalivahtia. Opiskelupaikka kauppaopistossa tarjosi uran lisäksi perheen, sillä siellä hän tapasi tuolloin tulevan vaimonsa ja lastensa äidin Hannelen.

Niklas-Salminen kertoo nimityksensä olleen monen asian summa.

– Päätimme vajaa vuosi sitten jättäytyä kauppiaan roolista sivuun. Olemme tehneet Ilveksen kanssa monet vuodet yhteistyötä, ja he ovat olleet Intersportille tärkeä seurayhteistyökumppani. Olen lisäksi tehnyt myös seuran taustoissa töitä mm. Ilves Jalkapallo Oy:n hallituksen puheenjohtajana muutaman vuoden, joten organisaatio ja ihmiset ovat tuttuja, Niklas-Salminen sanoo.

– Ilves on ollut minulle aina intohimo. Olen yllättynyt, että olen päätynyt tähän rooliin, mutta myös onnellinen, että minulle on annettu tämä mahdollisuus, Niklas-Salminen jatkaa.

Niklas-Salmiselle on tärkeää luoda organisaatiossa yhdessä tekemisen- ja voittajakulttuuria.

– Yksi isoin tekijä menestyksessä on onnistunut asiakaskokemus. Pelaajat hoitavat oman osuutensa kentällä, mutta meidän tulee yhdessä työtekijöiden kanssa luoda hyvää tunnelmaa Ratinaan ja myöhemmin myös Tammelan jalkapallostadionille.

Niklas-Salminen unelmoi Ilveksen olevan tulevaisuudessa yksi johtavista jalkapalloseuroista Pohjoismaissa.

– Lentokorkeutta tulee olla tarpeeksi, mutta se miten nuo asiat saavutetaan, lähtee arjen tekemisestä. Meidän tulee tehdä ne ylivoimaisen hyvin. Menestys ei tule vahingossa, vaan menestys saavutetaan tekemällä asiat hyvin, Niklas-Salminen summaa.

Katso Riston haastattelu

Lue myös