Ilveksen ja SJK:n välinen harjoitusottelu päättyi lukemiin 2-2

Ilves-SJK 2-2 (0-0)
98′ 0-1 Serge Atakayi
99′ 1-1 Ilari Mettälä
103′ 1-2 Jeremiah Streng
107′ 2-2 Ilari Mettälä

Keskiviikkona Tammelassa nähtiin pitkästä aikaa jalkapallo-ottelu, kun Ilves ja SJK kohtasivat toisensa. Ottelussa pelattiin poikkeuksellisesti normaalin 90 minuutin lisäksi 30 minuutin jatko-ottelu. Tämän tarkoituksena oli se, että molemmat joukkueet saivat riittävästi peliaikaa lähes kaikille pelaajilleen.

 

Ensimmäinen puoliaika hienoisesti Ilveksen hallinnassa

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen, mutta kotijoukkue Ilves oli vähän hallitsevampi osapuoli. Molempien joukkueiden otteissa näkyi pelituntuman puute, mutta siitä huolimatta pelissä oli havaittavissa hyviä elementtejä ja mallikkaita suorituksia.

 

Molempien joukkueiden puolustukset pelasivat varmasti ja varsinaiset maalipaikat olivat vähissä. Ilveksen paras maalipaikka avautui Lauri Ala-Myllymäelle, joka pääsi laukomaan Emile Paul Tendengin keskityksestä, mutta SJK:n puolustaja onnistui blokkaamaan laukauksen kulmaksi.  Lisäksi Lämmi pääsi kaksi kertaa hätyyttelemään Jesse Östin vartiomaa maalia kuuluisilla vapaapotkuillaan, mutta tällä kertaa tuloksetta. SJK:n avausjakson paras maalipaikka tuli Tucolle, joka pääsi puskemaan Niko Markkulan keskityksestä, mutta Mika Hilander torjui puskun helposti.

 

Ottelun toinen puoliaika aaltoilevaa peliä

 

Ottelun toinen puoliaika jatkui samoissa tasaisissa merkeissä kuin ensimmäinen puoliaika. Vieläkään ei maalipaikoilla mässäilty, mutta Lauri Ala-Myllymäki oli lähellä viedä Ilveksen johtoon hyvällä puskullaan Janne Sakselan nappikeskityksestä, mutta Jesse Öst venyi hienoon torjuntaan estäen Ilveksen johtoon siirtymisen.

 

60 peliminuutilla Ilves vaihtoi kentälle uudet 11 pelaajaa ja myös vierasjoukkue SJK suoritti samalla kymmenen pelaajavaihtoa. Näiden vaihtojen jälkeen peli oli hetken aikaa melko sekavaa, kun kentälle vaihdetut pelaajat hakivat pelirytmiä ja -tuntumaa. Peli aaltoili päästä päähän ja kummallakaan joukkueella ei ollut selkeää kontrollia pelitapahtumista. Seuraavan 30 minuutin aikana ei maalipaikkoja nähty ja näin ollen 90 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 0-0.

 

Jatko-ottelussa neljä maalia

 

Jos varsinainen peliaika tarjosi vähän maalipaikkoja, niin vastaavasti 30 minuutin jatko-ottelussa maalipaikkoja nähtiin runsaasti. Molemmat joukkueet onnistuivat jatko-ottelussa kahdesti maalinteossa.

 

Maalinteon aloitti 98. minuutilla SJK:n Serge Atakayi, joka pelattiin hyvään vetopaikkaan Ilveksen rangaistusalueen sisään ja hän ohitti Matias Riikosen tarkalla laukauksellaan, 0-1. Ilveksen tasoitusta ei jouduttu kuitenkaan odottamaan pitkään, sillä jo seuraavalla minuutilla Eero Tamminen vapautti Ilari Mettälän nokikkain SJK:n maalia vartioineen Waltter Viitalan kanssa ja tästä paikasta Ilu nosti pallon varmasti maaliin, 1-1.

 

SJK siirtyi uudelleen johtoon 103. minuutilla Jeremiah Strengin osuttua läpiajonsa päätteksi, 1-2. Kotiyleisön riemuksi Ilveksen tasoitusta ei taaskaan jouduttu odottamaan pitkään. 106. minuutilla Naatan Skyttä pelasi Ilari Mettälän vapaaksi SJK:n rangaistusaluella ja juuri kun Ilu oli laukomassa hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Tilanteesta seuranneen rangaistupotkun Ilu laukoi itse varmasti verkon perukoille, 2-2.

 

Pelikellon näyttäessä jo täyttä 120 minuuttia, Ilari Mettälä oli lähellä tehdä ottelun kolmannen maalinsa, mutta SJK:n maalilla Waltter Viitala onnistui torjumaan Ilun tulisen volleyn kulmapotkuksi.

 

Tärkeää pelituntumaa lähes kaikille pelaajille

 

Ottelu vastasi täysin tarkoitustaan. Lähes kaikille rosterin pelaajille saatiin tunnin verran ottelutuntumaa ennen ensi viikolla jatkuvaa Suomen Cupia sekä ensi kuussa käynnistyvää Veikkausliigaa. Ottelu tarjosi valmennukselle hyvää tietoa joukkueen ja pelaajien tämän hetkisestä iskukyvystä tulevia kilpailullisia otteluita silmällä pitäen.

 

Ilveksen ottelut jatkuvat ensi tiistaina Suomen Cupissa vierasottelulla KTP:tä vastaan. Sitä ennen Ilves/2 avaa oman kautensa tulevana lauantaina Tammelassa. Myös tuossa ottelussa saatetaan nähdä joitakin edustusjoukkueen pelaajia Ilveksen kokoonpanossa. Lipunmyynti Ilves/2-GrIFK otteluun on käynnissä Ilveksen lippukaupassa.

 

Ilveksen kokoonpano:

Mika Hilander -> 60’ Matias Riikonen

Mikael Almen – > 60’ Tuure Mäntynen

Tatu Miettunen – > 60’ Baba Mensah

Diogo Tomas -> 60’ Juho Pietola

Janne Saksela -> 60’ Felipe Aspegren

Jair – > 60’ Janne-Pekka Laine -> 92’ Yusif Moussa

Lauri Ala-Myllymäki -> 60’ Joona Veteli

Iiro Järvinen -> 60’ Eero Tamminen

Emile Paul Tendeng – > 60’ Naatan Skyttä

Eemeli Raittinen -> 60’ Ilari Mettälä

Tiemoko Fofana -> 60’ Eetu Mömmö

Kooste ottelusta
Valmentajien ennakkotunelmat ennen ottelua

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös