Ilveksen hurja vire jatkuu – nyt kaatui PS Kemi 2-0!

Ilves – PS Kemi 2-0 (1-0)

22′ Mikael Soisalo, 1-0 
69′ Jaakko Juuti, 2-0

Pallonhallinta: 55%-45%
Maalipaikat: 5-1
Kulmat: 6-2
Yleisöä: 3622

Erotuomari: Mikkö Mörö

Keltaiset kortit, Ilves: –

Keltaiset kortit, PS Kemi:
Ryan Gilligan, Juhani Pennanen

IS:n tähdet: 
3 tähteä: Mikael Soisalo, Ilves 
2 tähteä: Lauri Ala-Myllymäki, Ilves
1 tähti: Jaakko Juuti, Ilves

Pancho Villan nälkäisin pelaaja:
Jaakko Juuti, Ilves

Hookin tulisin pelaaja:
Mikael Soisalo, Ilves

 

Ilves jatkoi hienoja otteitaan Veikkausliigassa sunnuntai-iltana, kun PS Kemi kaatui numeroin 2-0 (1-0) Tammelan iltavaloissa 3622 katsojan edessä! Ilveksen tappiottomien otteluiden putki venyi jo seitsemään ja joukkue jatkaa sarjakolmosena.

Soisalon maalilla johtoon

Alku mentiin tasaisissa merkeissä. Ilveksen kovavireinen keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki näytti osaamistaan 9. minuutilla, kun nuorukainen kikkaili aikansa ja laukoi lopulta 25 metristä, mutta pallo meni vasemmalta ohi.

Ottelun ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin 18. minuutilla. Rajusti jälleen Ilveksen keskikentällä taistellut Tuure Siira laukoi tulisesti 22 metristä, mutta vierasmolari Juhani Pennanen torjui hienosti pallon yläriman kautta kulmapotkuksi.

Ilves siirtyi johtoon 22. minuutilla! Pallo pelattiin maalinedusruuhkaan ja kemiläismaalivahti Pennanen kohotti kätensä suoraan Ala-Myllymäen naamaan ja pallo vietiin pilkulle. Totutun vaarallisesti oikealla laidallaan pelannut ja täysin ansaitusti jälleen ottelun parhaaksi pelaahjaksi valittu Mikael Soisalo asettui laukomaan rankkaria ja pallo oli maalissa, 1-0!

Ilves hyökkäsi 37. minuutilla vaarallisesti oikealta. Pallo pelattiin hienoilla siirroilla maalin eteen, missä hyökkääjä Yunus Sentamu ohjasi, mutta Pennanen torjui tilanteen kulmapotkuksi. Tasaisen avausjakson jälkeen tauolle Ilveksen 1-0-johdossa.

Soisalo-show jatkuu toisellakin jaksolla

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi – 18-vuotias Soisalo oli näyttävästi esillä ja suurilukuinen kotiyleisö antoi raikuvia aplodikonsertteja vikkeläkinttuiselle sensaatiopelaajalle. 52. minuutin kohdalla molemmissa päissä meinasi kolista. Ensin PS Kemin Filip Valencicilla oli loistopaikka, mutta laukaus ohi. Välittömästi tuon jälkeen toisessa päässä Ilveksen Ala-myllymäki pääsi puolestaan laukomaan avopaikasta, mutta Pennanen torjui taas.

Ottelu jatkui tasaisena ja keskialueella nähtiin kovia taklauksia. Molemmilla joukkueilla oli omat puolittaiset paikkansa, mutta mm. Ilveksen Soisalo ja PS Kemin Zeljko Savic eivät onnistuneet.

Ottelun ratkaisu nähtiin 69. minuutilla. Upean ottelun Ilveksen laitapakkina pelannut Felipe Aspegren syötti pallon oikealle laidalle Soisalolle, joka antoi namupassin maalinedustalle ja jälleen kerran mahtavasti raatanut Jaakko Juuti laukoi pallon maaliin, 2-0! Juutille kauden ensimmäinen osuma.

Ilves pelasi ottelun lopun fiksusti kahden maalin johtoasemassaan, eikä PS Kemi saanut juuri minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi. Näin Ilvekselle 2-0-kotivoitto ja taistelu mitaleista jatkuu!

Päävalmentajien kommentit

PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman harmitteli tappiota.

”Ottelu alkoi meiltä hyvin, kunnes tuli se typerä rangaistuspotku. Avausjakso oli meiltä pelillisesti hyvää, mutta emme saaneet luotua paikkoja. Toisella jaksolla meillä oli siinä mahtava tasoituspaikka, mutta ei mennyt. Tasoitusmaali siitä olisi saattanut muuttaa peliä. Sitten tuli Ilveksen 2-0-maali ja peli oli taputeltu. Ei meillä ollut lopussa kirivaihdetta” kommentoi Åhman.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kiitteli pelaajiensa kurinalaisuutta. 

”Tottakai voitto ja kolme pistettä lämmittävät suuresti. Iso kiitos joukkueen nöyryydelle ja kurinalaisuudelle. Silti vähän nuhainen esitys meiltä, sillä emme liikkuneet ihan kuten olisin halunnut. Onnekas avausmaali helpotti meitä.”

”PS Kemi tuli toisella jaksolla suoraviivaisemmin. Teimme hienon 2-0-maalin, ja loppu oli meiltä kylmänviileää suorittamista. Meiltä vähän väsynyt, mutta kuitenkin kompakti esitys” kommentoi Wiss.


Ilveksen kaksi viimeistä kotiottelua:
Ilves – HIFK pe 14.10. klo 18:30 Tammelan stadion. 
Ilves – HJK ma 17.10. klo 18:30 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
11 Mikael Soisalo
13 Yunus Sentamu (76’ 9 Jonne Hjelm)
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki (86’ 18 Diogo Tomas)
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti
20 Reuben Ayarna
25 Antti Koskinen (69’ 3 Heikki Aho)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
26 Antto Hilska
30 Yoro Ly

PS Kemi:

1 Juhani Pennanen
2 David Pitsindou
4 Filip Valencic
7 Erik Törnros (64’ Tuomo Könönen)
8 Joona Veteli
13 Janne Turpeenniemi
14 Matias Ojala
15 Zeljko Savic
17 Aleksi Gullsten (84’ 24 Topias Wiena)
21 Nicolae Vasile (87’ 3 Henri Louste)
87 Ryan Gilligan C

PS Kemin muut vaihtopelaajat:
35 Mikko Vilmunen
5 Christian Eissele
11 Cornelius Stewart

 

Lue myös