Ilvekselle vierasvoitto Turussa – mitalitaistelu jatkuu!

FC Inter – Ilves
0-1 (0-1) 

33′ Lauri Ala-Myllymäki, 0-1 

Pallonhallinta: 50%-50% 
Maalipaikat: 3-5 
Kulmat: 4-6 
Yleisöä: 1646 

Erotuomari: Jani Laaksonen

Keltaiset kortit, FC Inter:
Petros Kanakoudis

Keltaiset kortit, Ilves:
Emile Paul Tendeng

IS:n tähdet:
3 tähteä: Mikael Soisalo, Ilves
2 tähteä: Kennedy Ugoala, FC Inter
1 tähti: Lauri Ala-Myllymäki, Ilves 

Ilves haki lauantaina hienon vierasvoiton Suomen Turusta, kun FC Inter kaatui numeroin 0-1 (0-1). Ainoan maalin viimeisteli Ilveksen oma kasvatti, 19-vuotias Lauri Ala-Myllymäki. Vierasvoiton myötä Ilves jatkaa tiukasti mukana Veikkausliigan mitalitaistossa

Ilvekseltä vakuuttava avausjakso

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Vartin kohdalla Inter ja sai nopeaan tahtiin kolme kulmapotkua, jotka Ilves-puolustus kuitenkin selvitti. Ilves oli puolestaan lähellä siirtyä johtoon 19. minuutilla, kun aktiivisesti pelannut Jonne Hjelm laukoi 16 metristä, mutta erinomaisen ottelun pelannut Inter-maalivahti Jukka Lehtovaara torjui upeasti.

Ilves otti pallonhallinnan itselleen ja vyörytti hyökkäyksiään senegalilaistaikuri Emile Paul Tendengin johdolla oikealta ja vasemmalta. Väsymättömästi Inter-puolustuksen kiusana häärännyt Hjelm kaadettiin puolen tunnin kohdilla ja Ilves sai vapaapotkun 20 metristä. Ala-Myllymäen laukaus oli komea, mutta se kolahti ylärimaan.

Sitten 33. minuutilla vihdoin heilahti! Hjelm sai pallon oikealle laidalle, antoi hyvän syötön maalinedustalle, mistä Ala-Myllymäki laukoi pienestä kulmasta pallon maaliin, 0-1!

Ilves sai vierasjohtomaalistaan vaan lisää virtaa ja jatkoi energistä pelaamistaan. Ala-Myllymäen kulmapotku oli pomppia suoraan maaliin 39. minuutilla, mutta taas Lehtovaara oli lopulta välissä maaliviivan tuntumassa. Ilvekseltä vahva 45-minuuttinen ja tauolle ansaitussa vierasjohdossa.

FC Inter piristyy toiselle jaksolle, mutta Ilveksen taistelu riittää

Kotijoukkue oli toisella jaksolla pirteämpi ja kenttätapahtumat olivat varsin tasaisia. Ilves sai luotua muutamia puolivaarallisia hyökkäyksiä Tendengin sekä jälleen kerran ottelun parhaana palkitun 18-vuotiaan Mikael Soisalon johdolla. 

Inter paransi otteitaan tunnin pelaamisen jälkeen ja joukkue hyökkäsi useaan otteeseen vaarallisesti. Ilves-puolustus kuitenkin kesti erinomaisesti pelanneen toppariparin Pavle Milosavljevic-Tatu Miettunen johdolla. Turkulaisten kenties paras maalipaikka avautui puolustaja Egzon Belicalle 65. minuutilla, kun mies pääsi ohjaamaan maalinedustalta. Pallon edessä oli turkulaisten harmiksi ulottuvine jalkoineen miesmuuri nimeltä Mika Hilander

Ilveksen Soisalo oli lähellä naulata matsin 85. minuutilla, kun hän purjehti vauhdikkaasi yhden nuorenmiehen vastahyökkäyksessään koko kentän läpi ja laukoi 20 metristä, mutta pallo meni vasempaa tolppaa kuiskaillen ohi.

Inter sai ottelun viimeisillä minuuteilla vielä pari kappaletta vaarallisia maalinedushärdellejä, mutta taisteleva Ilves-lauma kesti loppuun saakka ja näin riemastuttava 0-1-vierasvoitto oli tosiasia! Veikkausliiga jää viikonlopun jälkeen parin viikon mittaiselle maajoukkuetauolle.

Kommentteja matsista

Kotijoukkueen kapteeni Henri Lehtonen ei selitellyt tappiota.

”Tällä hetkellä on todella tyhjä ja sanaton olo. Jostain syystä emme olleet lainkaan pelin juonessa mukana. Emme pystyneet toteuttamaan niitä asioita, joita oli tarkoitus. Ei löydy sanoja, että mikä meni pieleen” kommentoi erittäin pettynyt Lehtonen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss antoi tunnustusta taistelevalle ja elokuun otteluruuhkasta uupuneelle joukkueelleen.

”Loistavat fiilikset ja hieno tasiteluvoitto meiltä! Kentällä nähtiin se sama intohimo, joka oli edellisessäkin ottelussamme RoPS:ia vastaan Tammelassa keskiviikkona. Vaikka meillä on ollut paljon pelejä ja kova elokuu, niin lyötiin all in.”

”Kentällä oli muutama pelaaja pienellä riskilläkin ja tänään onnistuimme. Nyt palautellaan, nautitaan tästä voitosta ja levätään. Sen jälkeen ruvetaan haastamaan kunnolla kärkiryhmiä” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu:
Ilves – RoPS 9.9. klo 18:30 Tammelan stadion.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

FC Inter:

12 Jukka Lehtovaara
2 Egzon Belica
6 Petros Kanakoudis (63’ 10 Guy Gnabouyou)
8 Nebihi Bajram (77’ 21 Solomon Duah)
16 Kalle Kauppi (46’ 26 Kosta Manev)
17 Erfan Zeneli
22 Arttu Hoskonen
23 Lucas Garcia
27 Kennedy Ugoala
29 Henri Lehtonen C
9 Njazi Kuqi

FC Interin muut vaihtopelaajat:
13 Aati Marttinen
7 Ari Nyman
18 Albion Ademi

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C (46’ 25 Antti Koskinen)
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
9 Jonne Hjelm (65’ 14 Tuure Siira)
11 Mikael Soisalo
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna (75’ 26 Antto Hilska)
22 Emile Paul Tendeng
30 Yoro Ly

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
13 Yunus Sentamu
19 Jaakko Juuti

Lue myös