Ilvekselle tasapeli Vantaalla

PK-35 Vantaa – Ilves
1-1 (0-0) 

61′ Konsta Rasimus, 1-0
66′ Pavle Milosavljevic, 1-1

Pallonhallinta: 50%-50%
Maalipaikat: 3-3
Kulmat: 4-6
Yleisöä: 1560

Ottelukooste TÄSSÄ.

Erotuomari: Dennis Antamo

Keltaiset kortit, PK-35 Vantaa:
Kim Raimi, Ahmed Said Ahmed

Keltaiset kortit, Ilves:
Mika Hilander

IS:n tähdet:
3 tähteä: Pavle Milosavljevic, Ilves 
2 tähteä: Konsta Rasimus, PK-35  
1 tähti: Reuben Ayarna, Ilves 

 

 

Ilves matkusti tiistaina Vantaalle, missä isäntäjoukkueena toimi PK-35 Vantaa. Tasainen ottelu päättyi varsin oikeutetusti numeroihin 1-1 (0-0).

Tasainen avausjakso

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen edettiin varsin tasaisesti ja maalipaikkoja ei montaa avautunut. Kotijoukkue PK-35 Vantaa hyökkäsi muutaman kerran vaarallisesti Lucas Kaufmannin ja Aleksi Ristolan johdolla. Ilveksen Mikael Soisalo ja Tuure Siira pääsivät puolestaan kokeilemaan laukauksiaan, mutta vedot menivät ohi.

Avausjakson lopussa molemmissa päissä tapahtui. Ensin 36. minuutilla PK-35 Vantaa sai vapaapotkun 20 metristä ja Ristola tykitti komeasti, mutta pallo viuhui hieman ohi vasemmalta. Sitten 40. minuutilla Ilveksen uusi ugandalaishyökkääjä Yunus Sentamu oli avopaikassa, mutta kotijoukkueen 17-vuotias maalivahti Samu Volotinen torjui upeasti.

Vielä aivan lopussa Ilves hyökkäsi kertaalleen. Jaakko Juuti syötti vasemmalta laidaltaan boxiin, missä Reuben Ayarna laukoi suoraan, mutta pallo meni harmittavasti oikeaa tolppaa hipoen ohi. Tauolle maalittomissa lukemissa.

Molemmat osuvat kertaalleen toisella jaksolla

Vantaalaiskotijoukkueen kokenut laitapakki Ilari Äijälä pääsi heti toisen jakson alussa laukomaan 20 metristä, mutta hyvä veto meni hieman yli. Hetki tuon jälkeen Ilves hyökkäsi oikealta, mutta kotipuolustus selvitti tilanteen viime hetkillä.

PK-35 Vantaan johto-osuma oli todella lähellä 54. minuutilla. Kaufmann keskitti vasemmalta ja Ristola pääsi puskemaan avopaikasta, mutta Ilveksen onneksi pallo kolahti tolpan kautta maalipotkuksi. Kotijoukkue otti muutenkin otetta pelistä ja Ilves joutui puolustuskannalle.

Sitten 61. minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. PK-35 Vantaa sai kulmapotkun ja sen jälkeisen maalinedushässäkän päätteeksi Konsta Rasimus laukoi pallon maaliin, 1-0.

Ilves ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli tasoihin heti 66. minuutilla. Vapaapotkun jälkeinen maalinedushässäkkä päättyi Ilveksen serbitoppari Pavle Milosavljevicin puolittaiseen saksipotkuun ja pallo livahti oikeaan nurkkaan, 1-1! Totutun tyylikkäästi pelannut Milosavljevic valittiin jälleen kerran ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Molemmilla joukkueilla oli vielä loppua kohden pari puolivaarallista hyökkäystä, mutta enempää maaleja ei ottelussa nähty. Lopputuloksena siis varsin oikeutettu 1-1.

Kommentteja ottelusta

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli osittain tyytyväinen vieraspisteeseen.

”Tulimme tänne ja tiesimme, että edessä on haastava ottelu ja vaikea kenttä. Meidän lähtökohdat otteluun olivat repaleiset, sillä meillä oli aika paljon poissaoloja ja pieniä vaivoja. Vähimmäistavoite täyttyi, eli emme hävinneet tätä peliä. Ei tämä ottelu noussut välttämättä miksikään klassikoksi, mutta nousimme kuitenkin tasoihin tappioasemastta. Tulokseen olen osittain tyytyväinen ja pelaamisessamme oli hyviäkin juttuja, mutta toki myös paljon parannettavaa.”

Kotijoukkueen päävalmentajana ensimmäistä kertaa tällä kaudella toiminut Pasi Pihamaa kehui pelaajiensa asennetta.

”Meillä oli Ilveksen kanssa samanlaiset lähtökohdat otteluun, eli lievästi sanottu vähän repaleiset. Jätkät antoivat kyllä kaikkensa tänään, että iso hatunnosto heille. Joukkueessamme ei ollut tänään yhtään vapaamatkustajaa. Olen tosi tyytyväinen pisteeseen ja tosi tyytyväinen siihen miten kundit asennoituivat otteluun ja miten he lähtivät toteuttamaan sovittuja asioita.”

Ilveksen 18-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo ei ollut tyytyväinen vieraspisteeseen.

”Ei ollut todellakaan meiltä mikään kauden paras peli ja olen pettynyt tasapeliin. Kolmea pistettä haettiin ja saatiin vain yksi, joten ei tyydytä. Meiltä puuttui muutama tärkeä pelaaja, mikä vähän sekoitti pelaamistamme. Omasta pelistä ei ole juurikaan kommentoitavaa, sillä en ole tyytyväinen eistykseeni. Kohti lauantaita!” kommentoi Soisalo.

Kotijoukkueen maalin tehnyt Konsta Rasimus piti tasapeliä oikeutettuna.

”Lukemien mukainen peli. Molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja, molemmat puolustivat tarkasti ja molempien maalit tulivat erikoistilanteista. Pelin tapahtumiin nähden aika oikea lopputulos. Meidän olisi pitänyt olla ehkä aavistuksen tiukempana puolustuspäässä, niin olisimme saaneet estettyä sen Ilveksen tasoitusmaalin. Täytyy olla tyytyväinen kauden avausmaaliini. Pääsin siinä olemaan kärppänä paikalla laittamassa irtopallon sisään” kommentoi Rasimus.

Lisäinformaatiot

Ottelun alla uutisoitiin, että jo aiemmin PK-35 Vantaan päävalmentajan tehtävät jättänyt Shefki Kuqi sekä hänen pikkuveljensä, kahdeksan maalia tällä kaudella vantaalaisille tehnyt hyökkääjäjärkäle Njazi Kuqi, siirtyvät FC Interiin. Eli heidät nähdään Tammelassa heti lauantaina Ilvestä vastaan.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuivat tiistaina pikkuvammojen takia kapteeni Antti Hynynen, keskikentän Marco Matrone ja Eero Korte sekä hyökkäyksen Emile Paul Tendeng ja Mika Lahtinen. Ainakin osa heistä nähtäneen tulevan lauantain kotiottelussa FC Interiä vastaan Tammelassa.

Maalivahti Mika Hilander otti avausjaksolla kauden neljännen keltaisen korttinsa ja tämä tietää sitä, että edessä on yhden ottelun pelikielto. Näin Hilan kolmatta kautta jatkuvat peliputki katkeaa.

Ilveksen avauskokoonpanossa nähtiin tiistaina myös yksi debytantti, kun 16-vuotias puolustaja Martti Haukioja pelasi uransa ensimmäisen ottelun Veikkausliigassa. Päävalmentaja Wiss iloitsi nuorukaisen ennakkoluulottomasta peliesitystä.

”Haukioja pärjäsi hienosti! Hyvää pallollista pelaamista ja varmaa syöttötyöskentelyä. Olen erittäin tyytyväinen Maran esitykseen” kehui Wiss.

— — 
Ilveksen seuraava kotimatsi heti lauantaina Tammelassa.
Ilves – FC Inter la 6.8. klo 16:00 Tammelan stadion.
Varmista paikkasi! Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

PK-35 Vantaa:

13 Samu Volotinen
4 Kim Raimi C
10 Ymer Xhaferi
11 Ilari Äijälä
15 Lucas Kaufmann (89’ 5 Riku Heinonen)
16 Konsta Rasimus
18 Omar Khary (46’ 8 Mnwas Awari)
19 Aleksi Ristola
55 Marcus Heimonen (66′ 17 Kevin Mombilo)
58 Reza Heidari
80 Ahmed Said Ahmed

PK-35 Vantaan muut vaihtopelaajat:
1 Daniel Collar
2 Altim Ademaj
9 Masar Ömer
21 Nosh A Lody

Ilves:

1 Mika Hilander
3 Heikki Aho C
5 Pavle Milosavljevic
11 Mikael Soisalo
13 Yunus Sentamu (70’26 Antto Hilska)
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti
20 Reuben Ayarna (89’ 18 Diogo Tomas)
27 Martti Haukioja (62’ 9 Jonne Hjelm)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
4 Felipe Aspegren
6 Samu Nieminen
25 Antti Koskinen

Lue myös