Ilvekselle maukas 2-0-kotivoitto

Ilves – PK-35 Vantaa 2-0 (0-0) 

56’ Tuure Siira, 1-0 
58’ Mikael Soisalo, 2-0 

Pallonhallinta: 45%-55% 
Maalipaikat: 7-6 
Kulmat: 4-6 
Yleisöä: 2068 

Tilannekooste TÄSTÄ 

Erotuomari: Antti Munukka 

Keltaiset kortit, Ilves: 
Reuben Ayarna, Lauri Ala-Myllymäki 

Keltaiset kortit, PK-35 Vantaa: 
Konsta Rasimus, Lucas Garcia, Mateo Miguez 

IS:n tähdet: 
3 tähteä: Emile Paul Tendeng, Ilves  
2 tähteä: Tuure Siira, Ilves  
1 tähti: Mikael Soisalo, Ilves  

Ilves pelasi perjantai-iltana kauden toisen kotiottelunsa Tammelan stadionilla, kun vastaan saapui sarjanousija PK-35 Vantaa. Vauhdikas ja viihdyttävä futismatsi päättyi lopulta Ilveksen kotivoittoon numeroin 2-0 (0-0). 

PK-35 Vantaan otteluraportti TÄSTÄ.

Erittäin tapahtumarikas avausjakso

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vantaalaisvierailija hallitsi selkeästi kenttätapahtumia, mutta maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä. PK-35 sai heti 7. minuutilla oivan maalipaikan, kun Yerai Vilaboa pääsi laukomaan läheltä, mutta erinomaisen ottelun Ilves-maalilla pelannut Mika Hilander torjui.

Avausjakso eteni PK-35:n hallinnassa ja 14. minuutilla Myyrmäen Messiksi kutsuttu Lucas Garcia tykitti 20 metristä ihmeellisen ja tyylikkään jengan, jonka Hilander torjui näyttävästi rinnallaan. Ja muutamia minuutteja myöhemmin vieraiden kulmapotkuhässäkän päätteeksi pallo kimpoi kohti alakulmaa, mutta Hilanderin ulottuvat liimanäpit olivat jälleen edessä.

Ilveskin pääsi hiljalleen mukaan peliin ja 24. minuutilla taas kerran ottelun parhaana palkittu senegalilainen keskikenttätaituri Emile Paul Tendeng pääsi läpiajoon, mutta vantaalaisten maalilla vahvan ottelun pelannut Daniel Kollar torjui pallon kulmapotkuksi. Puolen tunnin kohdilla vieraiden väkivahva hyökkääjä Njazi Kuqi laukoi kovaa, mutta Hilander torjui pallon kulmaksi.

Viela avausjakson lopussa Ilveksen Lada Lahtinen, Tuure Siira ja Mikael Soisalo olivat namupaikoissa, mutta Kollar oli edessä. PK-35-hyökkääjä Kuqi puolestaan kolautti sivutolppaa juuri ennen taukovihellystä. Kaikkien näiden lukuisten tilanteiden jälkeen tauolle asteltiin kuin ihmeen kaupalla kiikarilukemissa.

Ilves ratkaisee toisella jaksolla

Jos olis avausjakso kovaa tykitystä päästä päähän, niin toisen jakson ensimmäiset minuutit olivat hieman uneliaita – kunnes alkoi tapahtua. 52. minuutin kohdalla Ilves sai vapaapotkun 18 metristä ja kertakaikkisen upean ottelun pelannut Siira laukoi kauniin kierrepotkun, mutta pallo kolahti harmittavasti ylärimaan. Tammelan kotiyleisö joukkohuokaisi.

Mutta muutama minuutti tuon jälkeen verkko heilui! Etenkin toisella jaksolla loistanut 18-vuotias Soisalo kikkaili aikansa oikealla laidallaan ja syötti lopulta boxiin, missä Siira pamautti pallon suoraan syötöstä maalin kattoon ja 1-0 siihen!

Hyvä kun kotiyleisö ehti lopettaa ilakointiaan, niin taas soi. Kotiyleisön sekä kannattajien suursuosikiksi nopeasti noussut Tendeng sooloili ja syötti lopulta boxiin Soisalolle, joka laukoi voimalla pallon suoraan syötöstä vasempaan alapesään ja 2-0 oli tosiasia!

Tuon 2-0-osuman jälkeen pelin suurin intensiteetti katosi ja samalla Ilves pelasi järkevästi lopun. Vantaalaisvierailija sai pallon vielä kertaalleen oikeaan sivutolppaan, mutta suuri loppurymistely jäi uupumaan. Ilvekselle siis kotivoitto!

Päävalmentajien kommentit

Vantaalaisten päävalmentaja Shefki Kuqi oli pettynyt lopputulokseen.

”Jälleen kerran lopputulos on pettymys. Hallitsimme ensimmäisellä jaksolla hyvin palloa ja saimme muutaman erinomaisen maalipaikan. Toisella jaksolla Ilves pääsi tekemään aika nopeasti maalin ja sitten heti perään toisen. Noiden maalien jälkeen itseluottamuksemme hieman laski ja Ilves sai paremmin otetta pelistä” kommentoi Kuqi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli iloinen, että joukkue paransi otteítaan pelin edetessä.

”Alku oli tosi vaikea ja PK-35 vei meitä miten tahtoi. Hilander otti muutaman aika hyvän torjunnan siinä ja tavallaan piti meidät hengissä. Jotenkin meidän energiatasomme olivat aivan hukassa pelin alussa. Emme liikkuneet yksittäin emmekä liikkuneet joukkueena. Toisen jakson alussa pelaajamme käyttivät hyvin tilaisuutensa maalien muodossa ja joukkue kasvoi pelin aikana. Loppu oli aika hyvin kontrollissamme” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu:
Ilves – FC Lahti ke 25.5. klo 18:30 Tammelan stadion.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
3 Heikki Aho
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo
14 Tuure Siira (74’ 8 Eero Korte)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna (70’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
22 Emile Paul Tendeng
23 Mika Lahtinen (84’ 26 Antto Hilska)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
17 Yero Bello
19 Jaakko Juuti

PK-35 Vantaa:

1 Daniel Kollar
6 Carlos Portela
7 Yerai Vilaboa (78′ 17 Kevin Mombilo)
8 Mateo Miguez
10 Ymer Xhaferi (80′ 19 Aleksi Ristola)
15 Lucas Kaufmann
16 Konsta Rasimus C
22 Lucas Garcia
33 Rodriguez Fernando Linan
55 Marcus Heimonen
99 Njazi Kuqi (84′ Pablo Counago)

PK-35 Vantaan muut vaihtopelaajat:
12 Jalmari Karvinen
2 Altim Ademaj
9 Masar Ömer
58 Reza Heidari

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...