Ilvekselle kotivoitto – KuPS kaatui taikuri Tendengin maalilla

Ilves – KuPS 1-0 (1-0)

32′ Emile Paul Tendeng, 1-0 (rp.)

Pallonhallinta:  55%-45%
Maalipaikat: 3-3
Kulmat: 4-2
Yleisöä: 2927

Erotuomari:
Kalle Mäkinen

Keltaiset kortit, Ilves: 
Felipe Aspegren

Keltaiset kortit, KuPS: 
Babacar Diallo

IS:n tähdet:
3 tähteä: Reuben Ayarna, Ilves
2 tähteä: Tatu Miettunen, Ilves
1 tähti: Emile Paul Tendeng, Ilves

Ilves kohtasi Kuopion Palloseuran torstai-iltana Tammelan stadionilla. Koleasta säästä huolimatta paikalla oli 3000 ihmistä ja tunnelma oli hieno. Ilves palkitsi kotiyleisönsä 1-0-kotivoitolla ja tuo voitto oli jo kolmas peräkkäinen. Ottelun ainoan maalin laukoi senegalilainen taikuri Emile Paul Tendeng.

Seuraava kotimatsi Tammelassa heti sunnuntaina 12.6. jo klo 13:30, kun vastustajaksi saapuu VPS. Tervetuloa!

Ilvekseltä loistava avausjakso

Keltapaitainen kotijoukkue oli ensimmäisellä 45-minuuttisella erinomainen! Ilves oli lähellä siirtyä johtoon heti 4. minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta vahvan matsin pelannut KuPS-molari Johannes Kreidl torjui näyttävästi.

Ilves otti pallonhallinnan täysin itselleen ja kuopiolaisvierasjoukkue keskittyi äärimmäisen tiiviiseen joukkuepuolustamiseen syvällä omalla kenttäpuoliskolla. Ilveksen senegalilaistaikuri Tendeng johti kotijoukkueen syöttöpeliä jälleen kerran niin kauniisti, että kotiyleisö yltyi pariin otteeseen taputuskonserttiin ihastellessaan Ilveksen pitkiä syöttöketjua.

Reilun puolen tunnin kohdalla sitten nähtiin ansaittu avausmaali. Kentän parhaana palkittu Ilveksen tyylikäs ghanalainen keskikenttämies Reuben Ayarna syötti boxiin Antto Hilskalle ja KuPS-toppari Babacar Diallo joutui kaatamaan Hilskan. Pallo pilkulle ja Tendeng pamautti maalin, 1-0!

KuPS sai ajoittain otetta Ilveksen johtomalin jälkeen, mutta pääasiassa Ilves piti palloa. Tauolle mentiin 1-0-numeroissa. Tauolla ottelutapahtumaa hallitsi kunniavieras Jari Litmanen, joka oli haastattelussa pääkatsomon edessä. Haastattelun jälkeen Kuningas jakeli nimikirjoituksia valtavalle fanilaumalle.

Tasaisempi toinen jakso

KuPS oli toisella jaksolla paljon aktiivisempi. Ilves kuitenkin piti edelleen palloa enemmän ja 53. minuutilla tutkapari Mikael Soisalo-Tendeng näytti osaamistaan. Taas kerran vauhdikkaasti ja vaarallisesti oikealla laidallaan viilettänyt Soisalo syötti takaviistoon Tendengille, jonka laukaus heilahti hieman yli.

Ottelu jatkui kohtalaisen tasaisena, kunnes KuPS oli lähellä tasoitusmaalia 74. minuutilla. Pallo kimpoili vaihtomies Mika Ääritalolle, jonka 5 metristä lähtenyt laukaus oli hyvä, mutta Ilveksen eleetön ja kovaääninen liimanäppi Mika Hilander oli tutussa miesmuurimoodissa ja torjui laukauksen kulmaksi.

Ottelun lopussa Ilves vetäytyi ja KuPS haki tasoitusta nostamalla isokokoisia pelaajia Ilves-boxiin. Vielä lisäajan viimeisellä sekunnilla Ääritalolla oli loistopaikka tasoittaa, mutta Hilander liimasi pallon, kotiyleisö ulvoi ja samalla erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi. 1-0!

”Ensimmäinen jakso oli meiltä loistavaa pelaamista. Pelasimme hyökkäyssuuntaan juuri niin kuin olimme suunnitelleet ja omassa päässä meillä ei ollut mitään uhkaa.”

”Voittomaalimme jälkeen otimme vähän kaasua pois. Toisella jaksolla prässimme laski ja samaan aikaan KuPS pääsi suoraviivaisella pelaamisellaan parille paikalle. Hyvä esitys meiltä” kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu heti sunnuntaina:
Ilves – VPS su 12.6. klo 13:30 Tammelan stadion.
HUOM! Aikainen alkamisaika EM-kisojen takia.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (87’ 23 Mika Lahtinen)
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng (79’ 19 Jaakko Juuti)
26 Antto Hilska (67’ 9 Jonne Hjelm)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
6 Samu Nieminen
14 Tuure Siira

KuPS:

1 Johannes Kreidl
6 Saku Savolainen (46’ 9 Mika Ääritalo)
7 Juha Hakola (65’ 25 Urho Nissilä)
8 Petteri Pennanen C
10 Paul Onobi
14 Tija Jaiteh (65’ 11 Ilmari Niskanen)
18 Aliy Abubak
19 Babacar Diallo
28 Joona Lautamaja
39 Gbolahan Salami
45 Azubuike Egwuekwe

KuPS:n muut vaihtopelaajat:
12 Craig Hill
17 Patrik Alaharjula
23 Patrick Poutiainen
32 Tuomas Rannankari

 

Lue myös