Ilvekselle komea vierasvoitto – SJK kaatui 0-2!

SJK – Ilves 0-2 (0-0) 

62′ Mika Lahtinen, 0-1
83′ Emile Paul Tendeng, 0-2

Pallonhallinta: 50% – 50%
Maalipaikat: 3-3
Kulmat: 3-3
Yleisöä: 1782

Erotuomari: 
Jani Laaksonen

Keltaiset kortit, SJK:
Abdoulaye Meite (keltainen + punainen)

Keltaiset kortit, Ilves:
Mikael Soisalo, Mika Lahtinen 

Ilves matkusti sunnuntaina Seinäjoelle kauden toiseen otteluunsa Veikkausliigassa. Ilves pelasi etenkin toisella jaksolla vahvasti ja haki vierasvoiton numeroin 0-2 (0-0). Maalintekijöinä toimivat Lada Lahtinen sekä avausottelun tapaan Emile Paul Tendeng. Ilves on voittanut nyt molemmat kaksi sarjaotteluaan.


Ilveksen kotiavaus Tammelassa on edessä tulevana perjantaina!
Ilves – IFK Mariehamn pe 29.4. klo 18:30 Tammelan stadionilla.
Ottelun Facebook-tapahtuma TÄSTÄ.
Hommaa kausikortti saman tien TÄSTÄ
!

SJK:n otteluraportti TÄSTÄ.

Maaliton avausjakso

Ilves sai heti 2. minuutilla kulmapotkun, jota seuranneesta hyökkäyssommitelmasta Lahtinen pääsi ohjaamaan maalinedustalta taitavasti kantapäällä. Pallo oli jo menossa maaliin, mutta SJK-puolustaja Jarkko Hurme sai liu’uttua pallon maaliviivalta muualle.

SJK sai oman herkkupaikkansa melkein saman tien. Energinen Matti Klinga pelattiin oikealta puolittaiseen läpiajoon ja laukauskin oli kova, mutta Ilveksen onneksi veto viuhui vasenta tolppaa nuollen ohi.

Kotijoukkue SJK otti toviksi pallonhallinnan itselleen ja pyöritti peliä puolelta toiselle. Ilves pääsi aina ajoittain suorittamaan hyökkäyksiä ja 18. minuutilla Lada Lahtinen nousi keskeltä ja laukoi 22 metristä, mutta kotijoukkueen kapteenimaalivahti Mihkel Aksalu torjui varmasti.

Ilves sai hiljalleen otetta ja ottelu eteni varsin tasaisissa merkeissä. Avausjakson lopussa SJK sai vielä pari kulmapotkua Aleksei Eremenko Juniorin johdolla, mutta Ilves-puolustus selvitti tilanteet eleettömästi. Tauolle kiikarilukemissa.

Ilves osuu kahdesti toisella jaksolla

SJK:lla oli heti toisen jakson alussa vaarallinen maalipaikka, kun vikkelä Roope Riski pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Ilves-molari Mika Hilander levitti kuitenkin ulottuvat raajansa eteen ja torjui laukauksen. Muutama minuutti myöhemmin jälleen kerran erinomaisesti koko 90 minuuttia pelannut Ilveksen senegalilaisvahvistus Tendeng pääsi laukomaan, mutta SJK:n maalivahti Aksalu torjui.

Ottelun voittomaali nähtiin reilun tunnin jälkeen. Pirteästi taistellut Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki jakeli pallon vasemmalle Tendengille, joka eteni boxiin, missä SJK-puolustus joutui kaatamaan hänet. Pallo pilkulle ja Lahtinen laukoi maalin, 0-1!

SJK:lla oli pari puolivaarallista tilannetta tasoittaa ottelu, mutta Hilander oli vakuuttava miesmuuri. Sitten 83. minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu, kun 18-vuotisynttäreitään viettänyt ennakkoluuloton vauhtikone Mikael Soisalo syötti kauniisti boxiin ja Man of the Match Tendeng laukoi suoraan syötöstä pallon vasempaan alapesään, 0-2!

Ottelun lopussa kentällä oli vielä pieni välikohtaus, kun kotijoukkueen Abdoulaye Meite kävi Ilveksen Lahtiseen käsiksi. Tilanteesta tuomittiin Meitelle suora punainen kortti ja Lahtiselle keltainen. SJK ei saanut lopussa juuri minkäänlaista takaaa-ajoa aikaan ja näin Ilvekselle komea 0-2-vierasvoitto.

Ilveksen nuoret syntymäpäiväsankarit pelasivat hienosti – 18 vuotta sunnuntaina täyttänyt Soisalo syötti toisen maalin ja 21 vuotta täyttänyt Tatu Miettunen luuti varmasti alakerrassa nollapelin arvoisesti.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen pelaajiensa otteisiin.

”Olimme ottelun alussa vähän jäljessä jokaisessa tilanteessa. Meillä oli kahden viikon ottelutauko, joten osasin odottaa hieman haastavaa alkua. Selvitimme kuitenkin alun kunniakkaasti, pelaajiemme jalat alkoivat liikkua ja pelasimme fiksusti eri alueilla kenttää.”

”Ottelu eteni suunnitelmien mukaan ja toisen jakson esitys oli meiltä erittäin hyvä. Puolustimme kärsivällisesti, loimme painetta vastustajalle ja saimme tehtyä vaarallisia hyökkäyksiä. Voitto tuntuu hyvältä” kommentoi Wiss.

— — —

Ilveksen kotiavaus Tammelassa on edessä tulevana perjantaina!
Ilves – IFK Mariehamn pe 29.4. klo 18:30 Tammelan stadionilla.

Hommaa kausikortti vaikka heti TÄSTÄ!


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

SJK:

33 Mihkel Aksalu C
2 Elhadji Kane
5 Henri Aalto
6 Matej Hradecky
9 Jussi Vasara (64′ 16 Tarmo Kink)
10 Aleksei Eremenko (70′ 8 Johannes Laaksonen)
11 Tuco (70′ 19 Youness Rahimi)
13 Roope Riski
15 Matti Klinga
18 jarkko Hurme
35 Abdoulate Meite 

SJK:n muut vaihtomiehet:
1 Jere Koponen
20 Arttu Aromaa
25 Elias Ahde
26 Jesse Sarajärvi

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
3 Heikki Aho
4 Felipe Aspegren
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (85′ 14 Tuure Siira)
15 Lauri Ala-Myllymäki (72′ 9 Jonne Hjelm)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
23 Mika Lahtinen (89′ 26 Antto Hilska)

Ilveksen muut vaihtomiehet:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
8 Eero Korte
10 Tomi Petrescu

 

 

Lue myös