Ilvekselle kirvelevä viime hetken tappio

PS Kemi – Ilves 1-0 (0-0) 

86′ Billy Ions, 1-0

Pallonhallinta: 40%-60%
Maalipaikat: 3-5
Kulmat: 2-10
Yleisöä: 756

Erotuomari: 
Oskari Hämäläinen

Keltaiset kortit, PS Kemi:
Janne Turpeenniemi (suora punainen), Aleksi Räihä

Keltaiset kortit, Ilves: –

Ilves matkusti lauantaina Ouluun, missä isäntäjoukkueena toimi PS Kemi. Ilves hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun ja pääsi pelaamaan miesylivoimallakin 50 minuuttia, mutta ylärimaa lähemmäksi ei palloa saatu. Sen sijaan PS Kemin kapteeni Billy Ions ratkaisi lopussa ja näin lopputuloksena 1-0 (0-0).

Ilves pari kertaa lähellä johto-osumaa avausjaksolla

Ilves aloitti ottelun varsin vahvasti. Paluun kotikentälleen tehnyt ex-oululainen Ilves-keskikenttämies Tuure Siira pääsi heti 4. minuutilla laukomaan kovaa 20 metristä, mutta eleettömän matsin pelannut kotimolari Juhani Pennanen torjui.

Vierasjoukkue Ilves lisäsi painetta ja hyökkäyksiä sateli molemmilta laidoilta. Ilves oli lähellä siirtyä johtoon 18. minuutilla, kun Emile Paul Tendeng purjehti vasemmalta laidaltaan boxiin syöttäen toiselle laidalle. Pallo otti kimmokkeen kemiläispuolustuksesta, mutta jälleen Pennanen sai näppylähanskansa viime hetkellä väliin.

Tendengille avautui edellistäkin parempi maalipaikka reilun puolen tunnin jälkeen. Ilves-kapteeni Antti Hynynen syötti taitavasti oikealta laidalta ja tendeng latasi 8 metristä täysillä, mutta veto suuntautui harmittavasti suoraan kohti Pennasta, joka nyrkkeili pallon muualle.

Raatin stadionin epätasainen nurmi vaikeutti maassa pelaamista ja pallo pomppi jatkuvasti. Tämä aiheutti normaaliakin enemmän kaksinkamppailuja varsinkin keskikentälle ja molemmin puolin annettiin sekä otettiin iskuja vastaan. Sitten 40. minuutilla kotijoukkueen Janne Turpeenniemi potkaisi kovaa Ilveksen uutta nigerialaishyökkääjää Yero Belloa polveen ja erotuomari Oskari Hämäläinen näytti Turpeenniemelle suoraan punaista korttia.

Avausjaksolla ei maaleja nähty, joten tauolle asteltiin kiikarilukemissa.

Ilves painostaa, mutta kotijoukkue ratkaisee lopussa

Ilves hallitsi miesylivoimalla peliä läpi toisen jakson. Heti jakson alussa Ilveksen Bello pääsi laukomaan avopaikasta, mutta veto oli kehno ja kotimolari Pennanen torjui. Heti perään PS Kemin sitkeästi taistellut kapteeni Ions pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Ilves-maalivahti Mika Hilander torjui varmasti.

Keltapaidat oli lähellä johto-osumaa 54. minuutilla. Taitava senegalilainen Tendeng syötti kemiläispuolustuksen väliin Lauri Ala-Myllymäelle, joka ehti kurkottaa palloon, mutta taas kerran Pennanen torjui. Ilves lisäsi jatkuvasti painetta ja kotijoukkue joutui täysin puolustuskannalle.

Ilves sai parhaan maalipaikkansa 65. minuutilla. Keskikenttämies Marco Matrone pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta puskemaan maalinedustalta, mutta pallo kolahti harmittavasti ylärimaan. Pian tuon jälkeen, kesken Ilveksen voimakkaan painostusjakson, pääsi PS Kemin Ions yksin läpi, mutta Ilves-toppari Heikki Aho suoritti upean liukutaklauksen viimeisellä hetkellä. 

PS Kemi keskittyi yhä uhrautuvaisemmin puolustamaan eikä Ilves saanut kunnolla puhkottua tuota miesmuuria. Sitten 86. minuutilla PS Kemi sai luotua vielä yhden vastahyökkäyksen. Kentän hahmo, kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Matias Ojala, syötti paitsion rajamailla kytänneen Ionsin läpiajoon ja pallo maaliin. 1-0 ja kotivoitto kemiläisille.

Kommentteja ottelusta

Ottelun parhaana palkittu kotijoukkueen Ojala kiitteli joukkueensa taistelua.

”Aivan mahtava taistelu koko joukkueelta. Kaikki lähtee kurinalaisesta joukkuepuolustamista ja jokainen jätkä taisteli tänään suurella sydämellä. Siinä voittomaalissa näin, että Ions tekee liikkeen ja sain syötettyä hänelle. Tämä oli henkisesti tosi tärkeä voitto ja saimme tästä valtavan itseluottamusbuustin. Ei pelattu tänään kaunista futista, mutta tämä on meidän tyyli” kommentoi Ojala.

Ilves-kapteeni Hynynen oli pettynyt tappioon.

”Ei tämän ottelun näin pitänyt mennä. Olimme aika kauan miesylivoimalla, mutta emme saaneet lopulta hyödynnettyä sitä. Ylivoimalla pelaaminen antaa mahdollisuuden hallita peliä ja rakentaa maalipaikkoja. Totuus on silti se, että kesken painostuksemme PS Kemi pääsi pari kertaa todella vaarallisesti läpiajoon, eli kontrollimme oli välillä hukassa. Nolla pistettä lähtee täältä mukaan ja nyt pitää vaan kerätä energiaa tulevan perjantain kotipeliin” kommentoi Hyny.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli, että ottelu kääntyi lopussa kotijoukkueelle.

”Ottelun alku oli mielestäni meiltä ok. Kentällä nähtiin paljon taistelupalloja, mutta olimme kuitenkin niskan päällä. Avausjakson lopussa tullut kotijoukkueen pelaajan ulosajo muutti tilannetta ja me veimme peliä vielä enemmän. Kävimme tauolla läpi uutta tilannetta, että meillä on nyt miesylivoima ja että pidetään pää kasassa. Tiedostimme, että PS Kemillä on nopeita pelaajia, jota ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä

”Veimme peliä, mutta murtautumispaikoissa pelaajiemme ratkaisut olivat aika huonoja. Siinä ratkaisumaalissa teimme monta asiaa juuri siten, miten ei pitäisi tehdä. Meillä on nyt viisi peliä takana, joista neljä vieraissa, ja kasassa on kuusi sarjapistettä. Treeneissä pitää jatkossa korostaa yhä enemmän kaksinkamppailujen kovuutta ja meidän pitää tiedostaa, että nämä ottelut ovat sellaisia koiratappeluita, joissa pitää taistella rajusti jokaisessa tilanteessa” kommentoi Wiss.

— — —

Ilveksen seuraava ottelu tulevana perjantaina Tammelassa!
Ilves – PK-35 Vantaa pe 13.5. klo 18:30 Tammelan stadion.

Hommaa kausikortti vaikka heti TÄSTÄ!


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

PS Kemi:

1 Pennanen
2 Bitsindou
5 Christian Eissele (67′ 11 Corneius Stewart)
8 Joona Veteli
9 Billy Ions C
13 Janne Turpeenniemi
14 Matias Ojala
15 Zeljko Savic
17 Aleksi Gullsten (43′ 33 Muller Pereira Roque)
87 Ryan Gilligan
88 Tuomo Könönen (76′ 20 Aleksi Räihä)

PS Kemin muut vaihtopelaajat:
30 Mikko Vilmunen
3 Henri Louste
6 Saku Kvist
19 Paavo Jokinen

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
3 Heikki Aho
4 Felipe Aspegren
6 Samu Nieminen
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (72′ 9 Jonne Hjelm)
14 Tuure Siira (56′ 20 Reuben Ayarna)
15 Lauri Ala-Myllymäki (81′ 23 Mika Lahtinen)
17 Yero Bello
22 Emile Paul Tendeng

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti
26 Antto Hilska

 

Lue myös