Ilvekselle hieno 0-1-voitto HIFK:n vieraana

HIFK – Ilves 0-1 (0-0) 


59′ Tatu Miettunen, 0-1 

Pallonhallinta: 55%-45% 
Maalipaikat: 5-4 
Kulmat: 9-3 
Yleisöä: 2455 

HIFK:n otteluraportti TÄSSÄ.

Keltaiset kortit, HIFK:  
Pauli Kuusijärvi 

Keltaiset kortit, Ilves: – 

IS:n tähdet:
3 tähteä, Reuben Ayarna, Ilves 
2 tähteä: Tatu Miettunen, Ilves 
1 tähti: Mikael Soisalo, Ilves 

Ilves matkusti sunnuntaina Helsinkiin, missä Sonera Stadiumilla pelatussa ottelusa isäntäjoukkueena toimi HIFK. Ilves otti hienon 0-1-vierasvoiton nuoren topparin Tatu Miettusen toisen jakson puskumaalilla. Ilves nousi samalla viidenneksi Veikkausliigassa.

HIFK vie avausjaksoa

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen mentiin kotijoukkue HIFK:n hallinnassa. Ensimmäinen maalipaikanpoikanen avautui kuitenkin Ilvekselle 5. minuutilla, kun Mikael Soisalo syötti oikealta laidaltaan takaviistoon Marco Matronelle, mutta hänen kesy veto meni oikealta ohi.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen kolisi molemmissa päissä. Ensin Ilveksen Emile Paul Tendeng syötti pienen kaaripallon kapteeni Antti Hynyselle, joka laukoi suoraan syötöstä 27 metristä uskomattoman kauniin volleyn. Pallo kolahti kuitenkin ylärimaan. Pari minuuttia myöhemmin HIFK:n Joni Korhonen puolestaan tykitti 16 metristä ylärimaan.

24. minuutilla HIFK oli lähellä siirtyä johtoon. Rickson Maniamina syötti oikealta laidaltaa maalinedustalle, mutta Ilveksen onneksi Ville Salmikivi ei aivan yltänyt palloon. HIFK piti palloa ajoittain paljonkin ja Ilves keskittyi puolustamiseen sekä vastahyökkäyksiin.

Ilves pääsi jakson edetessä peliin kunnolla mukaan ja sai myös otettua pallonhallintaa itselleen. Puolen tunnin kohdilla Ilves-kapteeni Hynynen oli taas vauhdikkaana hyökkäyspäässä hänen päästessä laukomaan 7 metristä. HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson kuitenkin torjui varmasti. Ja vielä aivan avausjakson lopussa HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pallo meni yli. Tauolle kiikarilukemissa.

Miettunen puskee Ilveksen voittoon

Ilves tuli erittäin terävästi toiselle jaksolle ja sai luotua monta vaarallista hyökkäystä. Tunnin hujakoilla alkoi tapahtua oikein kunnolla. Ensin jälleen vauhdikkaasti pelannut 18-vuotias Soisalo syötti oikealta laidaltaan takaviistoon, missä hyökkäykseen noussut laitapakki Felipe Aspegren laukoi 16 metristä upean vedon, mutta HIFK-molari Eriksson esitti ilmiömäisen torjunnan ja tuloksena kulmapotku.

Tuosta kulmapotkusta syntyikin sitten ottelun voittomaali. Taas kerran vakuuttavasti Ilveksen keskikenttällä taistellut ghanalainen Reuben Ayarna antoi heinon kulmapotkun maalille, missä keskuspuolustaja Miettunen puski pallon maaliin, 0-1! Kyseessä oli Miettusen uran ensimmäinen maali Veikkausliigassa. Onnittelut!

HIFK heräsi takaisin taisteluun Ilveksen johtomaalin jälkeen. Punapaidat vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiään, mutta Ilveksen joukkuepuolustus oli tiivis.

Kotijoukkue HIFK sai 70. minuutin molemmin puolin hyvät maalipaikat, mutta tasoitusmaaliin asti paukut eivät riittäneet. Ensin 68. minuutilla Korhonen laukoi 20 metristä kovaa ja pallo otti kimmokkeen Salmikivestä, mutta pallo viuhui puoli metriä yli. Sitten Nnaemeka Anyamele syötti vasemmalta laidaltaan maalille, missä Salmikivi yritti ohjata palloa maaliin, muuta mies ei aivan osunut palloon.

HIFK sai lopussa vielä vinon pinon kulmapotkuja ja pari puolivaarallista härdelliä Ilveksen maalinedustalle, mutta Ilves pelasi varsin fiksusti ja suojeli johtoaan uhrautuvaisesti toppariparin Miettunen-Pavle Milosavljevic johdolla. Myös Ilveksen eleetön liimanäppi Mika Hilander oli jälleen vakuuttava ja Hilalle jo kauden viides nollapeli yhdeksännessä matsissa. Näin Ilvekselle 0-1-vierasvoitto.

Parit kommentit pelistä

HIFK-toppari Jukka Sinisalo oli äärimmäisen pettynyt lopputulokseen ja helsinkiläisjoukkueen vaikeaan toukokuuhun.

”Ei ole hyvät fiilikset ja harmittaa vietävästi. Meitä rankaistaan tällä hetkellä tosi kovasti. Teemme pieniä virheitä, joista vastustaja tekee aina maalit. Ei tässä auta muu kuin mennä treenikentälle treenaamaan.”

”Meillä on hyviä jaksoja pelien sisällä, mutta emme pysty tällä hetkellä pelaamaan ehjää 90-minuuttista. Ensimmäinen jakso oli meidän hallinnassa. Toisen jakson alku oli meiltä todella huono ja siinä Ilves teki sen voittomaalinkin. Ei auta kuin katsoa videoita ja miettiä, että mitä tehdään oikein ja mitä väärin. Tässä on paljon pisteitä vielä jaossa” kommentoi Sinisalo.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss myhäili tiukan vierasvoiton jälkeen.

”Hyvältä tuntuu. Tottakai on tärkeää saada nyt toinen voitto putkeen tässä todella tasaisessa sarjassa. Tiesimme, että vastustajalla saattaa jalka painaa ja että he ovat henkisesti hieman alamaissa. Toiselle jaksolle tulimme hyvin ja saimme kairattua sen maalin sieltä. Lopussa paine kasvoi meidän päässä, mutta jätkät puolustivat kunnialla.”

”Hienoa, että Miettunen sai tehtyä voittomaalin ja uransa avausmaalin Veikkausliigassa. Hänellä on ollut muutamia hyviä maalipaikkoja jo aiemmissakin peleissä, mutta nyt onneksi maalihanat aukesivat. Seuraavaksi palautellaan, treenataan pari päivää kovaa ja sitten pojat saavat muutaman päivään vapaata” kommentoi Wiss Ilveksen suunnitelmia puolentoista viikon pituiselle maajoukkuetauolle.


Ilveksen seuraavat kaksi ottelua pelataan Tammelassa:
Ilves – KuPS 9.6. klo 18:30 Tammelan stadion.
Ilves – VPS 12.6. klo 13:30 Tammelan stadion.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

HIFK:

71 Carljohan Eriksson
3 Pauli Kuusijärvi
5 Jukka Sinisalo
6 Xhevdet Gela
9 Pekka Sihvola (64’ 10 Juho Mäkelä)
18 Matias Hänninen (86’ 7 Daniel Rantanen)
20 Rickson Maniamina (64’ 13 Esa Terävä)
22 Fredrik Lassas
26 Ville Salmikivi
27 Nnaemeka Anyamele
31 Joni Korhonen

HIFK:n muut vaihtopelaajat:
72 Atte Otronen 
2 Tuomas Aho 
12 Otto-Pekka Jurvainen 
21 Ville Taulo

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen (C)
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (65’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
14 Tuure Siira
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna (87’ 19 Jaakko Juuti)
22 Emile Paul Tendeng
26 Antto Hilska (73’ 9 Jonne Hjelm)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
10 Tomi Petrescu
17 Yero Bello

Lue myös