Ilveksellä on lauantaina täsmävastustajana oma kakkosjoukkue

 

Ilves jatkaa Veikkausliigaan valmistautumistaan kohtaamalla oman kakkosjoukkueensa lauantaina Kaupissa. Hiljalleen alkavat sairastuvalla olleet pelaajatkin palailla kokoonpanoon ja muitakin muutoksia on vielä luvassa.

 

Hiukan mollivoittoisesti viime aikoina pelannut Ilves pyrkii samaan pelinsä loksahtamaan kohdilleen lauantain ottelussa. Vaisuihin tuloksiin ovat osasyynä olleet useiden pelaajien puuttuminen vahvuudesta loukkaantumisten sekä maajoukkueleirien myötä.

Maajoukkuepelaajat palasivat jo viime viikolla takaisin vahvuuteen ja sairastuvalla olleita pelaajia palailee koko ajan myös takaisin. Toki tällä viikolla on puolestaan pari pelaajaa joutunut jättämään harjoitukset kesken vammojen takia. Heidän tilannettaan tarkkaillaan ja pelikunnosta päätetään vasta myöhemmin. Jarkko Wiss on kuitenkin tyytyväinen viikon tähänastiseen antiin.

 

Ihan hyvin on tämä viikko mennyt. Hyvä terävyys ollut tekemisessä läpi viikon. Olemme saaneet vähän pelaajia takaisin treenivahvuuteen, mutta toki nämä tilanteet näköjään elävät päivittäin”, naurahtaa Wiss.

Tähän väliin on sopivaa saada vastustajaksi oman seuran joukkue, joka kenties pelaa kuten odotettua.

On hyvä pelata nyt omia vastaan, saadaan tavallaan sitä mitä tilataankin ja halutaan. Tiedetään miten vastustaja pelaa ja pystymme antamaan tärkeitä peliminuutteja kaikille kunnossa oleville pelaajille. Osa tarvitsee minuutteja selkeästi enemmän ja osan taas ei tarvitse olla nyt niin kovilla, jolloin pystymme ensi viikolla harjoittelemaankin paremmin heti alkuviikosta. Lisäksi on hyvä antaa kakkosjoukkueelle yksi, ainakin toivottavasti, todella kova peli”, jatkoi Wiss.

Harjoitusottelussa nimenomaan harjoitellaan joitain tiettyjä pelin osa-alueita. Niin myös lauantain ottelussa, jossa Ilves pyrkii parantamaan varsinkin pelin rakenteluaan.

Ihan selkeästi pyrimme pelissä toimittamaan palloa tietylle alueelle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Pyrimme helpottamaan meidän avaustamme sekä rakentelua. Puolustamisessa haetaan lisäksi selkeästi kaksivaiheisuutta”, avasi päävalmentaja pelin painopisteitä.

Lauantaina nähdään ainakin yksi uusi kasvo Ilveksen riveissä, kun kamerunilainen Patrick Loa Loa pääsee pelaamaan. 21-vuotias hyökkääjä on alkuvuoden pelannut Tunisiassa Ben Gardanen joukkueessa.

Patrick oli torstaina ensimmäistä kertaa joukkueen mukana. Hyvän kuvan heti jätti itsestään, pallokosketus varsinkin näytti hyvältä. Vielä kun muistaa, että hän tulee liigasta, jossa jalkapallo on tyystin erilaista kuin täällä. Tunisian liiga on niin fyysistä painia, että uskon hänen täällä pystyvän pitämään palloa ahtaissakin paikoissa ja jakelemaan helppoja syöttöjä. Hän on kovan koulun käynyt, toivottavasti pääsee meillä hyvin mukaan”, analysoi Wiss uusinta testimiestä.

Sairastuvan ovet käyvät siis ahkerasti, tosin molempiin suuntiin. Pikku kolhuja on tällä viikolla jo pari sattunut, mutta onneksi myös tervehtyneitä pelaajia palaa kokoonpanoon.

Ainakin Aspegren ja Rönnberg saadaan mukaan. Jos nyt tänään kolhun saanut pelaaja jää sivuun, niin saamme jalkeille 18 pelaajaa ja kaksi maalivahtia”, kertoo Wiss sairastupalaisten tilanteesta.

Ilveksellä on ollut melkoisen laaja pelaajarinki, mistä toki on loukkaantumisten vuoksi ollut paljon hyötyäkin, mutta kauden lähentyessä on ryhmää tarkoitus hiukan tiivistää.

Ryhmää on tietoisesti alettu hiukan tiivistämään ja minun ikävä tehtäväni on ollut käydä muutaman pelaajan kanssa keskustelu. Heille ei ole kovinkaan paljoa peliaikaa meillä tulossa, joten sitä ehkä kannattaisi hakea jostain muualta. Heille olisi niin pieni rooli luvassa, ja toisaalta meille on uusi kierto nuoriso-osastoa tulossa, joita on tarkoitus alkaa jossain vaiheessa ajaa sisään”, Wiss kertoo.

Ilveksellä on vielä verkot vesillä pelaajamarkkinoilla.

Lähtevien pelaajien kohdalla meillä on myös hiukan enemmän rahaa käytettävissä hankintoihin. Nyt täällä on yksi testipelaaja jo mukana ja parin kanssa vielä neuvotellaan kovasti. Pari viikkoa aikaa sarjan alkuun eli mielenkiintoisia aikoja tässä eletään”, jatkaa hän vielä.

Kakkosjoukkue on päässyt valmistautumaan suhteellisen hyvin kauteensa.

Talvikausi on mennyt ihan hyvin, olemme saaneet harjoitella lähes normaalisti. Harjoituspelien puute on pienoinen ongelma. Sarjojen alkamisen viivästyminen ja tavallaan epätietoisuudessa eläminen vaikuttaa tietysti jollain tapaa valmistautumiseen”, kertoi kakkosjoukkueen valmistautumisesta valmentaja Joni Lehtonen.

Kakkosjoukkueen noin 30 pelaajan rinki on saanut olla suhteellisen terveenä talvikauden ajan.

Yo-kirjoitusten ajan meiltä oli sivussa kymmenisen pelaajaa, he olivat karanteenissa sen aikaa. Olemme säästyneet isommilta loukkaantumisilta, toki ainahan pelaajia on jonkin verran sivussa pienempien kolhujen vuoksi”, jatkaa Lehtonen.

Perinteiseen tapaan on joukkueeseen nostettu jälleen uusia nuoria pelaajia kehittymään. Vahvaa työtä tekevä junioriputki suoltaa edelleen potentiaalisia pelaajia kehittymään kakkosjoukkueeseen.

”Nuoriso-osasto on sopeutunut oikeastaan tosi hyvin. Tietysti osalla adaptoituminen käy vähän nopeammin ja osalla se taas ottaa vähän enemmän aikaa. Aikataulussa ollaan heidän kanssaan, eikä tässä tosin mitään kiirettä olekaan. Aikaa on ihan hyvin ja varmasti näyttöpaikkoja on tulossa”

Pelaajien kehittyminen on luonnollisesti ykkösjuttu, mutta siinä sivussa motivoituneet pelaajat janoavat menestystä myös joukkueena.

”Virallista tavoitetta ei vielä ole asetettu. Mutta eihän siinä mitään järkeä ole vähempään tyytyminen mihin viime vuonna pystyttiin. Kärkikahinoissa halutaan ehdottomasti olla mukana”, Lehtonen toteaa.

Ottelu pelataan Kaupin Urheilupuistossa klo 14.30 alkaen. Yleisöä otteluun ei saada ottaa, mutta peli on nähtävissä Aamulehden verkkosivuilla.

 

 

 

 

Lue myös