Ilveksellä kuviot kunnossa Ratinassa pelaamisen suhteen


Hallituksen uusin päätös katsojarajoituksien suhteen otettiin myös Ilveksessä vastaan helpottunein ja iloisin mielin. Tämä myös tarkoitti sitä, että joukkueen kotiottelut siirretään ainakin heinäkuun ajaksi Ratinan stadionille, jonne pystyy helpommin luomaan turvalliset olosuhteet suuremmalle katsojamäärälle.

Tämä on meille todella iso juttu, toteaa seuran kehitysjohtaja Toni Hevonkorpi.

Päätöksellä on suuri merkitys myös seuran talouden kannalta, sen myöntää myös Hevonkorpi.

Ilman muuta tämä on iso juttu taloudellisestikin. Olemme panostaneet ottelutapahtumien markkinointiin ja tapahtumien tulovirtojen kasvattamiseen usean vuoden ajan ja niistä onkin muodostunut meille taloudellisesti erittäin merkittäviä. Koko Ilves-yhteisön kannalta on tärkeää, että meidän kannattajat ja seuraajat pääsevät paikan päälle kannustamaan suosikkijoukkuettaan. Varsinkin kaikkien kausikortin ostaneiden saaminen sisään jokaiseen otteluun oli meille äärimmäisen helpottava uutinen. Meillä on lähes 1300 kausikortin ostanutta kannattajaa, joten pystymme nyt ottamaan heidät kaikki sisään.

Ilves on laatinut Ratinaan ja Tammelaan erilaisia suunnitelmia kymmeniä kevään aikana ja nyt uusimpien päätösten jälkeen suunnitelmat on viilattu lopulliseen kuntoon ennen niiden lähettämistä asianmukaisten viranomaisten hyväksyttäväksi. Ilveksen suunnitelmassa Ratina jaetaan kahdeksaan eri lohkoon, joihin katsojat saadaan sijoitettua turvallisesti kaikki määräykset ja ohjeet huomioiden.

Olemme käyneet pitkin kevättä hyvää vuoropuhelua eri viranomaistahojen ja Tampereen kaupungin kanssa. Näiden keskustelujen pohjalta olemme tehneet eritasoisia suunnitelmia varautuen mahdollisiin päätöksiin ja ohjeistuksiin. Nyt uusimpien päätösten jälkeen olemme tehneet tarkennuksia jo olemassa olleisiin suunnitelmiimme. Lähtökohta suunnitelmassamme on se, että huomioimme kaikki viranomaismääräykset ja -ohjeet. Jokaiselle lohkolle pyritään järjestämään kaksi erillistä sisääntulo- ja poistumisreittiä. Katsomoiden paikoista käytössä tulee olemaan noin 20-25%. Myös sisääntulon ja poistumisen ajallista hajauttamista on harkittu.

Toki isolle alueelle hajautetut katsomolohkot vaativat myös lisäjärjestelyitä palveluiden kannalta. Kioski- ja muita myyntipisteitä tarvitaan nyt enemmän sekä näihin luonnollisesti henkilökuntaa.

Kyllä siitä lähdetään, jokainen lipun ostanut saa muutakin palvelua kuin ainoastaan paikan katsomossa. Ihan kaikkia palveluita ei voida tarjota jokaisessa lohkossa, mutta pyrimme luomaan ottelutapahtumasta kaikille viihtyisän, turvallisuudesta lainkaan tinkimättä. Tulemme tiedottamaan omissa kanavissamme eri lohkojen palveluista, jotta lippua lunastettaessa on tiedossa mitä palveluita kyseisestä lohkosta löytyy.

Tarkempi ohjeistus niin lipuista ja käytännöistä on tulossa juhannuksen jälkeen. Erikoisjärjestelyt tuovat tullessaan muutoksia myös lippujen hinnoitteluun. Kausikorttilaisillekin on tulossa muutoksia lippukäytäntöihin.

Eri katsomolohkot tulevat olemaan eri hintaisia. Hintaan vaikuttaa palveluiden määrä lohkossa sekä se, millainen näkyvyys kentälle on. Aikuisten lipunhinnat heinäkuun otteluissa tulevat lähtemään 9 eurosta. Myös kausikortin lunastaneet tarvitsevat ottelukohtaisen lipun heinäkuun otteluihin. Kaikille kausikortin ostaneille lähetetään juhannuksen jälkeen ohjeet, kuinka he saavat varattua itselleen paikkalipun heinäkuun otteluihin veloituksetta kausikorttiaan vastaan, Hevonkorpi kertoo

Seuraa meidän tiedotuskanaviamme, sillä Veikkausliiga alkaa Ilveksen osalta keskiviikkona 1.7. kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan.

Lue myös