Ilari Mettälä on palaamassa pian pelikuntoon

Viime syksynä 27.9. pelatussa TPS-ottelussa ikävästi nilkkansa murtaneen Ilari Mettälän toipilasjakso on ollut pitkä. Heti leikkauksen jälkeen ja kuntoutumisen alkaessa Mettälä kommentoi tuntojaan sisukkaana: ”Tiedän, että pelaan ensi kaudella paremmin kuin koskaan aiemmin.” Nyt on sen aika.

Pikkuhiljaa on menty eteenpäin. Pääsen jo täysillä vetämään mukana pallollisissa treeneissä. Vähän on vielä sellaista, että kovan treenin jälkeisenä päivänä on kipuja. Arvioisin kunnon olevan ehkä 70% maksimista, joten pitää siis olla vielä varovainen, Mettälä kuvailee.

Parin viikon sisään uskoisin olevani käytettävissä edustusjoukkueen mukana, mutta onhan siellä paljon taitavia äijiä jo valmiina. Kilpailu nostaa kaikkien tasoa. Hinku kentälle on kova, mutta se on tietysti sitten aikanaan valmennuksen päätös.

Lauantaina ”Ilu” on edustusjoukkueen harjoitusten aikana aidan toisella puolella kakkosjoukkueen mukana harjoitusottelussa.

Tänään haetaan ensimmäistä pelituntumaa. Olen toki tässä jo treenannut harjoitusten peliosioissa mukana, mutta varsinaisessa pelissä parhaimman koetuksen saa.

Veikkausliiga on käynnistynyt Ilveksen osalta 2–0-voitolla AC Oulusta ja seuraavaksi tiistaina on vastassa HJK. Ysipaitaa kantava Mettälä ei vielä silloin tule heiluttamaan verkkoja, mutta into on silti piukassa.

Talvella näytti välillä hankalalta. Siitä on kuitenkin parannettu huomattavasti, ja olen luottavainen. Joukkue on hitsautunut yhteen ja eka peli klaarattiin hienosti.

– HJK on ainakin ennakolta liigan kovin joukkue, mutta heillä on cupin finaali rasitteenaan. Hyödynnetään heidän väsyneet jalat ja juostaan yli. Ei muuta kuin kolme pinnaa kotona, Mettälä paaluttaa.

Herrasmiehenä tunnettu nuorukainen ehtii jalkapallon lomassa hyödyntää sunnuntaivapaat perheen parissa.

– En viitsi vielä kertoa mitä lahjaa olen suunnitellut, ettei salaisuus paljastu äidille etukäteen. Olen menossa Yläneelle vanhempien luo jo täksi illaksi. Vietetään rauhallinen äitienpäivä ja ollaan oikeasti läsnä, sehän se on tärkeää, Mettälä lausuu viisaita sanoja.

”Ilu” ja muut tupsukorvat toivottavat hyvää äitienpäivää!

Lue myös