Ilari Mettälä palaa Tampereelle pitkän jatkosopimuksen turvin!

Ilari Mettälä on tehnyt 2+1 -mallisen jatkosopimuksen Ilveksen kanssa. 27-vuotias maaliruisku saapui tupsukorvien riveihin jo tammikuussa 2018. Päättyneen kauden loppupuoliskon Mettälä oli lainalla Ykkösen Turun Palloseurassa.

Ilari Mettälä siirtyi TPS:sta Ilvekseen kauden 2017 jälkeen. Hyökkääjän aiempi sopimus kissapedon kanssa olisi päättynyt tähän kauteen, mutta molemmilla osapuolilla oli vankka halu jatkaa yhteistä taivalta option myötä aina vuoteen 2024 asti.

Todella hyvä fiilis on jatkosopimuksesta Ilveksen kanssa. Tampereesta on ehtinyt muodostua tietyllä tapaa toinen kotini, joten hyvillä mielin olen palaamassa Turun reissulta, Mettälä kertoo.

Seura on kertonut, että joukkueen runkoa rakennetaan jo uutta Tammelan stadioniakin silmällä pitäen. Olen innoissani tässä projektissa mukana ja uskon, että saamme kilpailukykyisen porukan tulevalle kaudelle. Joukkueessa on samanhenkisiä ja yhteen hiileen puhaltavia tyyppejä.

Epäonnisesti Mettälä mursi viime vuoden syyskuussa nilkkansa Veikkausliiga-ottelussa juurikin TPS:aa vastaan. Siitä kuntoutuminen on vienyt aikaa. Heinäkuussa alkanut lainapesti samaisen turkulaisjoukkueen kanssa loppukaudeksi 2021 teki terää. Kärkipaikasta taistellut joukkue sijoittui kolmanneksi.

Pahan loukkaantumisen jälkeen meni yhdeksän kuukautta pelkästään kuntoutuksessa. Totesimme, että on parempi hakea uutta vauhtia Ykkösestä. Olen kiitollinen Tepsille ja Tintille (Jonatan Johansson), että sain elintärkeitä peliminuutteja.

Kun tulin joukkueeseen, niin meneillään oli vähän heikompi vaihe. Sitten saimme mukaan mm. Kasper Hämäläisen ja käänsimme kurssia. Lopussa hieman sulimme, emmekä harmittavasti saaneet nousua tai karsintapaikkaa liigaan. Keskimäärin jäi kuitenkin hyvä maku, Mettälä kertaa.

Kipeällä nilkallakin Mettälä paukutti 16 Ykkösen ottelussa seitsemän maalia. Sama tehokkuus on tavoitteena ensi kaudella pääsarjassa.

Olen omaan suoritukseeni tyytyväinen. Vanha vamma muistutteli itsestään ja jouduin syömään kipulääkkeitä, joten olihan se välillä taistelua. Nyt kauden jälkeen kävin vielä pienessä ns. korjausleikkauksessa, jossa nilkasta poistettiin yksi ruuvi. Enää ei pitäisi olla vaivaa.

Haluan maalivainullani parantaa Ilveksen tehoja. Seurasin joukkueen maalipörssiä ja siellä oli puolustaja Tuomas Ollila kärjessä. Siihen toivon tuovani korjausta. Välillä saattaa näyttää, että olisin hieman pimennossa, mutta kun tilaisuus tulee, niin pystyn viimeistellä paikoista sisään, Mettälä kuvailee ominaisuuksiaan.

”Ilu” on pelannut keltavihreissä 47 Veikkausliiga-ottelua ja iskenyt niissä 13 maalia.

Kuva: Jimi Soinila

 

Lue myös