Ilari Mettälä odottaa lähestyvää Veikkausliigakautta vesi kielellä

Ilves-hyökkääjä Ilari Mettälä viettää jalkapalloilijan vuosilomaa kotioloissa, vaikka kalenterin mukaan valmistautuminen Veikkausliigan avauskierrokseen pitäisi olla käynnissä. Poikkeuksellinen tilanne tietysti harmittaa Ilariakin, sillä pelihalut olisivat kovat.

”En minä tätä tilannetta murehdi enkä mietiskele, ei sillä miksikään muutu. Koitan pysyä kunnossa ja olla valmiina, kun tilanne jälleen normalisoituu. Alkukaudesta kärsin pienestä reisivammasta, enkä ollut ihan parhaassa tikissä, joten toisaalta tauko tuli sikäli hyvään kohtaan. Nyt pystyn ottamaan muut kiinni ja menemään ohikin”

Ilarilla on ollutkin eniten kehitettävää nimenomaan fysiikan suhteen, joten tämänhetkinen omatoimiharjoittelu tulee siinäkin mielessä hänelle sopivasti.

”Nyt saa ainakin treenata fysiikkaa, siinä minulla on ollutkin eniten tekemistä. Olen jopa hankkinut hiukan lisää erilaisia laitteita kotiini ja uskonkin olevani toiminnan jatkuessa paremmassa kunnossa kuin koskaan. Jonkin verran on tullut etsittyä netistä uusia harjoitteitakin. Tykkään kaikesta harjoittelusta, mutta nuo tasavauhtiset lenkit tuntuvat välillä tylsiltä.”

Pallon kanssa harjoittelemistakin Ilari on jonkun verran päässyt tekemään, mutta myöntää kaipaavansa joukkueharjoittelua sekä pelillisiä harjoituksia.

”Aivan eristyksen alussa käytiin kolmen hengen ryhmissä tekemässä palloharjoituksia ja nyt siiten ihan yksinäni. Hiukan tulee harjoiteltua erilaisia kikkoja ja laukauksia. Kaikki pelilliset harjoitukset jäävät tietysti tekemättä. Niiden lisäksi kaipaa jo sitä pukukoppielämääkin. Hyvää teki olla ensin siitä erossakin, mutta kyllä niitä huonojakin juttuja jo kaipaa.”

Harjoittelun lisäksi aika kuluu lähinnä suoratoistopalveluiden tarjonnasta nautiskelemalla, konsolipelaamisella sekä tietenkin tyttöystävän kanssa aikaa viettäen.

”Nyt on ollut sikäli mukavaa, kun aikaa on enemmän eikä kelloa tarvitse koko ajan tuijottaa. On voinut muuttaa sitä arkirutiinia leppoisampaan suuntaan. Ruoanlaittoon on uhrattu tyttöystävän kanssa enemmän aikaa ja leffoja ja sarjojakin katseltu. Konsolillakin on tullut paljon pelailtua. Meillä on kavereiden kanssa NHL-sarja, jossa ollaan omilla nimillä pelaajina. Meikäläinen on tietenkin maalintekijän roolissa.”

Alkavaa kautta Ilarikin odottaa jo vesi kielellä. Hän uskoo Ilveksen olevan entistä enemmän vahvoilla, kun pelit jälleen alkavat.

”Varmaan ottelutahdista tulee melko tiivis ja saatetaan pelata useita kolmen pelin viikkoja. Se sopii ainakin meille, sillä meillä on leveä rosteri. Meillä oli harjoituksissakin lähes aina kaksi kentällistä pelaajia ja viime vuodet olemme muutoinkin jo kierrättäneet pelaajia. Kyllähän se pienen edun antaa niihin joukkueiden nähden, joilla on kapeampi rosteri ja enemmän sen avauskentällisen varassa.”

Lähestyvä konsolilla pelattava Pirkanmaan Derby on saanut kilpailuhenkisen Ilarin syttymään.

”Loistava juttu! Olen viime vuosina pelannut enemmänkin XBOX:lla, mutta onneksi sain Gigantilta kuukaudeksi lainaan Playstationin ja siihen tuon FIFA:n. Nyt on kieltämättä tullut harjoiteltua ja kyllä ne vanhat opit ovat aika hyvin jo muistuneet mieliin.”

Ilari ottaa pelaamisen sopivasti vakavissaan ja haluaa näyttää Ilveksen olevan Pirkanmaan ehdoton ykkönen.

”Kyllä me lähdemme hakemaan ylivoimaista voittoa. Haluamme tarjota katsojille viihdyttävää ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Aika paljon kikkailuakin luvassa. Kerrankin pelataan niin, ettei tarvitse miettiä yhtenäistä puolustamista, sillä Jallu (Wiss) ei pääse nyt ohjeita antamaan.”

Lopuksi Ilari haluaa muistaa myös Ilveksen uskollisia kannattajia.

”Terveisiä kaikille! Pysykää terveenä ja olkaa valmiina täyttämään Tammela, kun pelit jälleen alkavat. Tuohon Derbyynkin on vielä lippuja jäljellä eli ostakaahan loputkin pois!”

 

 

Lue myös