IFK Mariehamn kotivoittoon

IFK Mariehamn – Ilves
3-1 (1-1) 

16’ Aleksei Kangaskolkka, 1-0
27’ Antto Hilska
  (Emile Paul Tendeng), 1-1
65’ Jani Lyyski, 2-1
73’ Josef Ibrahim, 3-1

Yleisöä: 1256

Pallonhallinta: 45%-55%
Maalipaikat: 5-3
Kulmat: 4-2

Keltaiset kortit, IFK Mariehamn:
Amos Ekhalie, Diego Assis, Gabriel Petrovic, Walter Viitala 

Keltaiset kortit, Ilves:
Mika Hilander, Reuben Ayarna, Tuure Siira

Erotuomari: Jani Järvinen

 

 

Ilves matkusti viikonlopuksi Maarianhaminaan. Sunnuntai-iltapäivän ottelu IFK Maarianhaminaa vastaan eteni pitkään Ilveksen hallinnassa, mutta kotijoukkue sai vaarallisimmat paikat ja voitti ottelun numeroin 3-1 (1-1).

— —
Ilveksen seuraava ottelu pelataan tulevana sunnuntaina ja luvassa on erittäin mielenkiintoinen taistelu, kun HJK saapuu Tammelaan!
Ilves – HJK su 17.7. klo 18:30 Tammelan stadion.
Varmista paikkasi! Liput ennakkoon TÄSTÄ.
— —

Ilves hallitsee avausjaksoa

Ottelun alku mentiin varsin tasaisissa merkeissä Ilveksen pitäessä enemmän palloa. IFK Mariehamn sai ensimmäinen kunnollisen hyökkäyksensä vartin kohdalla ja hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka pääsi oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon. Kangaskolkka juoksi Ilves-molari Mika Hilanderin syliin ja tuloksena rankkari. Hilanderille keltainen kortti ja Kagaskolkka laukoi pilkun varmasti vasempaan alanurkkaan, 1-0.

IFK Mariehamnin oli lähellä lisätä johtoaan 22. minuutilla, kun vaarallinen jamaikalaishyökkääjä Dever Orgill pelattiin loistopaikkaan, mutta Hilander esitti hienon reaktiotorjunnan.

Ilves tuli tasoihin 27. minuutilla! Senegalilaistaikuri Emile Paul Tendeng sai pallon 25 metrissä, hieman pyörähteli ja jakeli lopulta kauniin läpisyötön pakkien välistä erinomaisen juoksun tehneelle Antto Hilskalle, joka sijoitti tyylikkäästi kauden ensimmäisen osumansa, 1-1!

Vierasjoukkue Ilves hallitsi avausjaksoa selkeästi. Pallo pyöri nätisti Tendengin johdolla, mutta maalipaikoille pääseminen oli haastavaa, sillä IFK Mariehamn puolusti totutun tiiviisti. Kesken Ilveksen hallinnan pääsi kotijoukkue hyvään vastahyökkäykseen, mutta Orgillin laukaus 18 metristä jäi vaisuksi. Vielä aivan avausjakson lopussa Ilveksen Tendeng syötti Mikael Soisalon lähes läpiajoon, mutta kotipuolustus selvitti tilanteen viime hetkillä. Tauolle 1-1-numeroissa.

IFK Mariehamn ratkaisee toisella jaksolla

Kotijoukkue IFK Mariehamn hyökkäsi vaarallisesti heti 48. minuutilla Ilveksen pallonmenetyksen jälkeen. Serbitoppari Pavle Milosavljevic kuitenkin katkoi näyttävästi maalinedustalle tulleen keskityksen. Tuon jälkeen Ilves sai aikaiseksi voimakkaan painostusjakson.

Ensin 51. minuutilla energinen ja taiturimainen Tendeng laukoi upeasti 20 metristä, mutta kotimolari Walter Viitala venytti mahtavaan torjuntaan ja Ilvekselle kulmapotku. Pari minuuttia myöhemmin Ilves sai luotua erittäin vaarallisen hässäkän ja johtomaali oli lähellä. Ja vielä tuon perään Tendeng oli hyvässä paikassa, mutta laukaus meni vasemmalta ohi.

Sitten 65. minuutilla nähtiin voittomaali. IFK Mariehamn sai ensin hyvän maalipaikan, josta tuli kulmapotku. Tuosta kulmapotkusta kapteeni Jani Lyyski puski pallon maaliin ja numeroiksi 2-1. Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Orgill paini itsensä avopaikkaan, mutta Hilander tojui komeasti. Kuitenkin 73. minuutilla IFK Mariehamn ratkaisi ottelun, kun Robin Sid lähetti vasemmalta laidalta täydellisen keskityksen maalinedustalle, missä Josef Ibrahim puski pallon sisään, 3-1

Ilves ei saanut lopussa kunnon takaa-ajoa aikaiseksi, vaan IFK Mariehamn puolusti fiksusti. Näin 3-1-kotivoitto.

Kommentit ottelusta

Kotijoukkueen puolustuksen johtaja ja kapteeni-ikoni Jani Lyyski puski ottelun voittomaalin toisella jaksolla. Mies oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Etenkin toisella jaksolla Ilves aloitti meitä paremmin ja puskumaalini tuli kyllä tosi tärkeään paikkaan. Huikea esitys meiltä siinä mielessä, että sarjapisteet olivat tärkeitä ja ne otettiin. Saimme europeleistä paljon uutta virtaa ja näytimme, että pystymme haastamaan norjalaisen huippuseuran. Ilves oli odotetunlainen ja täytyy kyllä sanoa, että Jarkko Wiss on tehnyt loistavaa työtä. Ilves oli hyvä tänään ja sen huomaa, että Wiss on tuonut paljon hyviä asioita Ilvekseen” kommentoi Lyyski.

Täydet 90 minuuttia Ilveksen laitapuolustuksessa pelannut Antti Koskinen harmitteli tappiota.

”Hallitsimme ottelua, mutta emme päässeet sitten kuitenkaan ihan huippupaikoille. Teimme pari tyhmää virhettä omassa päässä ja kotijoukkue rankaisi niistä. IFK Mariehamn oli vahva niissä jutuissa mitä tiedettiinkin ja he pelasivat hyvän ottelun. Ottelussa oli taistelumeininkiä, ja kaikkiin kaksinkamppailuihin mentiin kovaa puolin ja toisin. Kokonaisuudessa olemme pelanneet tällä kaudella pelisuunnitelmamme mukaan ja sarjapisteitä on kertynyt” kommentoi Koskinen.

Ilveksen päävalmentaja Wiss oli pettynyt tappioon.

”Tottakai todella pettynyt olo. Alussa yritimme hieman jäädyttää peliä ja ottaa kontrollia, sillä meille on viime otteluissa tehty aikaisia maaleja. Sitten vartin kohdalla meidän omasta virheestä tuli rankkariin johtanut tilanne ja kotijoukkueen johtomaali. Emme kuitenkaan lamaantuneet, vaan teimme lopulta hienon tasoitusmaalin.”

”Toisen jakson ensimmäinen vartti oli meiltä hyvää tekemistä. Veimme peliä ja saimme luotua tilanteita, mutta sitten tuli ensin huonosti puolustettu IFK Mariehamnin hyökkäys ja sen jälkeisestä kulmapotkusta huonosti puolustettu maali. Päästimme maalit liian helpolla ja loppu olikin sitten melkoista ylämäkeä meille. Tiesimme, että Orgillin kanssa pitää olla todella tarkkana, mutta hän aiheutti meille paljon vaikeuksia” kommentoi Wiss.

— —
Ilves – HJK su 17.7. klo 18:30 Tammelan stadion.
Varmista paikkasi! Liput ennakkoon TÄSTÄ.
— —


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

IFK Mariehamn:

1 Walter Viitala
2 Albin Granlund
3 Kristian Kojola
4 Philip Sparrdal Mantilla (61’ 25 Diego Assis)
5 Dever Orgill
8 Jani Lyyski C
14 Gabriel Petrovic
15 Amos Ekhalie (61’ 11 Josef Ibrahim)
17 Robin Sid
33 Aleksei Kangaskolkka (81’ 18 Thomas Mäkinen)
55 Bobbie Friberg Da Cruz

IFK Mariehamnin muut vaihtopelaajat:
30 Marc Nordqvist
7 Tommy Wirtanen
9 Brian Span

Ilves:

1 Mika Hilander
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone C
11 Mikael Soisalo
14 Tuure Siira (70’ 9 Jonne Hjelm)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna (81’ 19 Jaakko Juuti)
22 Emile Paul Tendeng
25 Antti Koskinen
26 Antto Hilska (70’ 23 Mika Lahtinen)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
6 Samu Nieminen
15 Lauri Ala-Myllymäki

Lue myös