Lisää hyökkäysvoimaa – Eetu Vertainen siirtyy Ilvekseen

21-vuotias Eetu Vertainen siirtyy Ilvekseen HJK:sta 1 + 1 -vuotisella sopimuksella. Vertaisella oli vielä tämä kausi sopimusta jäljellä HJK:n kanssa, mutta seurat pääsivät siirrosta yhteisymmärrykseen ja Eetu siirtyy Ilvekseen välittömästi.

 Nuorisomaajoukkueiden vakikasvo ja 11-vuotiaasta HJK:ta edustanut Eetu Vertainen saapuu vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä. Mikä sai ”Stadin kundin” siirtymään juuri Ilvekseen?

 – Päällimmäinen syy oli maisemanvaihdos, olen ollut HJK:n mukana jo pitkään, mutta oman kehityksen kannalta nyt oli oikea aika hakea uusia haasteita. Useampia seuroja oli mietinnässä, mutta lopulta Ilves valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi. Olen Ilvestä seurannut viime vuosina ja jonkin verran nyt talvellakin, joten tiedän, millaisesta joukkueesta on kyse. Tunnen myös muutamia pelaajia joukkueesta entuudestaan ja heiltäkin hiukan kyselin mielipiteitä. Taustatyötä tuli siis tehtyä, joten tiedän mihin olen siirtymässä.

Eetu on hanakasti laukova hyökkääjä, joka mielellään kokeilee myös vähän kauempaa laukomista. Eetu on tunnettu mm. kovista kaukolaukauksistaan. Mieluisin rooli hänelle on keskushyökkääjän paikka, vaikka hänet on nähty uran aikana myös laidalla tai kärjen takana.

 – Kyllä laukaus on ehkä isoin vahvuuteni, tietyllä tapaa voi vaikka bravuuriksikin kutsua tuollaisia kaukolaukauksia. Niitä toivon pystyväni esittämään myös Ilves-paidassa. Ehdottomasti kärjessä tykkään itse pelata, koen että ominaisuuteni sopivat parhaiten keskisektorilla pelaamiseen.

Viime kausi oli Eetulle hiukan vaikea, sillä pitkä loukkaantuminen sekoitti kuvioita. Hän ehti lopulta pelata 12 Veikkausliigan ottelua ja iskeä niissä kaksi maalia. Itseään maalintekijänä pitävä Eetu uhkuu itsevarmuutta sekä näyttöhaluja.

 – Viime kauden loukkaantuminen on selätetty ja nyt olen täydessä pelikunnossa. Tulen taistelemaan itselleni hyvän roolin joukkueesta, kovalla työllä se tietenkin on ansaittava, mutta olen siihen valmis. Tarkoitus on pystyä viimeistelemään tehokkaasti, eiköhän minut ole tänne sitä varten hankittukin.

Eetu on läpikäynyt ikäluokkansa maajoukkueet ja nuorukaisen tavoitteetkin ovat sen mukaiset. Tulevaisuudessa siintää siirtyminen ulkomaille, mutta sitä ennen kaikki fokus on Ilveksen eteen pelaamisessa.

 – Nyt tehdään töitä Ilveksen eteen, tarkoitus on saada iso rooli joukkueessa ja siten auttaa joukkuetta menestymään. Vaikka tarkoitus onkin tehdä paljon maaleja, niin toivon pystyväni tuomaan joukkueelle muutakin apua, pelaamaan kokonaisvaltaisesti. Hiukan pidemmällä tähtäimellä on suunnitelmissa siirtyä ulkomaille, mutta se vaatii hyviä kausia täällä Suomessa ja Ilveksessä.

Eetu on myös huomioinut sen, miten Ilves on jo pidemmän aikaan onnistunut kehittämään pelaajia myös kansainvälisille kentille.

 – Täältähän on viime aikoina siirtynytkin pelaajia ulkomaille ja saattaa vielä lisää olla siirtymässäkin. Ihan hyvä, että peleissä käy tarkkailijoita paikalla, joku saattaa minutkin huomata.

Tällä viikolla Tampereelle muuttanut Eetu tuntee jo uutta kotikaupunkiaan, muutoinkin kuin pelikenttien osalta.

 – Sisko on Tampereella asunut jo kymmenisen vuotta, joten kyllä Tampere siten on suhteellisen tutuksi tullut. Eiköhän katsomosta löydy minulle ainakin kaksi fania, kun sisko ja kummityttö tulevat pelejä katsomaan.

Eetun nuoruudesta löytyy hiukan erikoisempaa urheilutaustaa.

 – Nuorempana harrastin telinevoimistelua, sitä ei moni varmaankaan tiedä. Taidot ovat vielä tallella, täytyykin joukkuekavereille jossain vaiheessa vähän näyttää kieppejä ja muita temppuja.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on mielissään uudesta hyökkääjästään.

 – Eetulla on todella paljon potentiaalia, mutta se lopullinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä. Hän on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa erilaista hyökkäyspään roolia. Odotan häneltä hyvää tekemisen moraalia maalinteon lisäksi. Olemme häntä seuranneet jo pidemmän aikaa, kuten muitakin potentiaalisia kotimaisia pelaajia.

 – Näillä näkymin Eetu on kokoonpanossa lauantain harjoitusottelussa KTP:tä vastaan. Lähtökohtaisesti hän on puhdas kärkipelaaja, vaikka onkin jonkin verran laidassakin pelannut.

 – Testissä jatkaa vielä nuori laitapuolustaja Vigori Gbe, muutoin alkaa joukkue olla pikkuhiljaa kasassa. Ehkä keskialueelle katsellaan vielä yhtä vahvistus ja omista kasvateista saattaa joku vielä saada sopimuksen

Lue myös