Hyökkääjä Samuel Afum siirtyy Ilvekseen


Ilves on solminut kauden 2019 kattavan sopimuksen ghanalaisen hyökkääjään Samuel Afumin kanssa. Afum harjoitteli viikon Ilveksen kanssa ja sinä aikana hän vakuutti valmennusjohdon osaamisestaan. Nyt osapuolten väliset neuvottelut on saatu valmiiksi ja Samuel liittyy keltavihreisiin kaudeksi 2019. Sopimuksessa on myös seuran optio kaudesta 2020. Sopimuksen voimaantulo edellyttää vielä pelaajan läpäisemän lääkärintarkastuksen. Samuel saapuu Tampereelle lääkärintarkastukseen tammikuussa.

 

Jouluaattona 28 vuotta täyttänyt Afum on pelannut urallaan mm. Sveitsin, Serbian ja Egyptin pääsarjoissa. Sveitsissä Samuel edusti maan suurseuroihin lukeutuvaa Young Boysia, jonka riveissä hän pelasi 65 ottelua Sveitsin pääsarjassa. Näissä otteluissa hän onnistui maalinteossa yhdeksän kertaa. Egyptin liigassa hän on pelannut 68 ottelua ja noissa otteluissa hän viimeisteli 18 maalia.

 

Afumin sopimuksen myötä Ilveksellä on kasassa 24 sopimusta tulevalle kaudelle. Sopimuspelaajista keskikenttäpelaaja Alim Moundi etsii itselleen uutta seuraa agenttinsa johdolla ja hänen pelaamisensa Ilveksessä tulevalla kaudella on erittäin epätodennäköistä. Viime viikon testissä ollut keskikenttäpelaaja Yusif Daouda Moussa jatkaa Ilveksen harjoitusvahvuudessa myös vuodenvaihteen jälkeen.

Sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Mika Hilander

Johannes Luukkanen

Matias Riikonen

Baba Mensah

Felipe Aspegren

Tatu Miettunen

Diogo Tomas

Mikael Almen

Roope Huhtala

Tariq Kazi

Emile Paul Tendeng

Iiro Järvinen

Ilari Mettälä

Jair

Matias Ojala

Aleksi Tarvonen

Tuure Siira

Alim Moundi

Jusif Ali (lainalla GNK Dinamo Zagrebissa)

Naatan Skyttä

Santeri Haarala

Tiemoko Fofana

Jesse Huhtala

Samuel Afum

Lue myös