HJK nousi voittoon loppuunmyydyssä Tammelassa

Ilves – HJK 1-3 (1-0)

31′ Lauri Ala-Myllymäki, 1-0 
51′ Rafinha, 1-1 
83′ Odu, 1-2 
88′ Dahlström, 1-3 

Pallonhallinta:  45%-55%
Maalipaikat: 3-5
Kulmat: 4-1

Yleisöä 5050 (loppuunmyyty)

Erotuomari: Dennis Antamo

Keltaiset kortit, Ilves:
Pavle Milosavljevic, Marco Matrone

Keltaiset kortit, HJK:
Toni Kolehmainen, Anthony Annan, Lum Rexhepi

IS:n tähdet:
3 tähteä: Rafinha, HJK
2 tähteä: Lauri Ala-Myllymäki, Ilves
1 tähti: Odu, HJK

Ilves ja HJK kohtasivat maanantai-iltana Tammelan stadionilla. Ottelu oli loppuunmyyty (5050 katsojaa) ja tunnelma oli erinomainen. Ilveksen yhdeksän ottelun tappioton putki kuitenkin katkesi, kun HJK nousi 1-3-vierasvoittoon. Edellinen ja ainut kotitappio ennen tätä oli huhtikuulta.

Ilveksen mahdollisuudet mitaleille menivät, mutta neljäneteen sijaan ja paikkaan Euroopan-kentille on vielä sauma.

Ala-Myllymäelle jo kauden yhdeksäs

Ottelu alkoi nopealla vaihdolla. HJK-maalivahti Markus Uusitalo törmäsi Ilves-hyökkääjä Jonne Hjelmin kanssa heti ensimmäisessä tilanteessa ja Uusitalo jouduttiin vaihtamaan debyyttiinsä tehneeseen Jiri Koskeen.

Ilves hallitsi ottelua, mutta HJK puolusti tiiviisti joukkueena. Mikael Soisalo ja Reuben Ayarna pääsivät laukomaan reilusta 20 metristä, mutta ilman tulosta. Myös HJK pääsi peliin mukaan ja helsinkiläisjoukkue sia luotua pitkiä hyökkäyksiä. 

Ilves siirtyi johtoon 31. minuutilla! Vahvasti edennyt Hjelm harhautteli ja laukoi 20 metristä, ja karapallossa oli ensimmäisenä Lauri Ala-Myllymäki, joka sijoitti jo kauden yhdeksännen osumansa. Tammelan kotiyleisö riemuitsi kovaäänisesti!

Ainoastaan pari minuuttia Ilveksen johtomaalin jälkeen oli HJK enemmän kuin lähellä tasoitusta. Erinomainen laitapakki Taye Taiwo lähetti tarkan vapaapotkun maalille ja Lum Rexhepi pääsi puskemaan avopaikasta, mutta pallo meni aavistuksen verran yli. Tauolle mentiin Ilveksen 1-0-johdossa.

HJK tulee ohi ja murskaa Ilveksen mitalihaaveet

Vierasjoukkue HJK oli toisella jaksolla vahva. Heti 47. minuutilla Toni Kolehmainen pelattiin avopaikkaan, mutta Ilveksen onneksi pallo karkasi maalipotkuksi. Muutama minuutti tuon jälkeen HJK tasoitti, kun Rafinhan laukaus painui vasempaan yläpesään, 1-1.

Tunnin hujakoilla nähtiin erittäin kiistanalainen tilanne. Ilves pelasi pallon pitkänä hyökkäyspäähän Emile Paul Tendengin ehtiessä palloon ensimmäisenä ja samalla hetkellä HJK-molari Koski taklasi senegalilaistaikuria. Kotiyleisö vaati raivokkaasti vapaapotkua ja korttia, mutta peli jatkui.

Peli eteni hienoisessa HJK:n hallinnassa, mutta kaikki oli täysin auki. Viimeinen vartti oli Ilvekselle kuitenkin varsin synkkä. Ensin 77. minuutilla upeaa kautta pelaava Ala-Myllymäki väänsi nilkkansa ja hänen kausi lienee paketissa. Sitten 83. minuutilla Odu laukoi ottelun voittomaalin vieden HJK:n 1-2-johtoon. HJK;n Sebastian Dahlström teki vielä lopussa 1-3-maalin, joka jäi ottelun viimeiseksi. Ilves poainosti vielä lopussa ja oli lähellä kavennusta, mutta enää ei mennyt.

Loppuvihellyksen jälkeen Tammelan hieno kotiyleisö antoi isot suosionosoitukset pitkäaikaiselle Ilves-pelaaja Heikki Aholle, jonka ura päättyy tähän kauteen. Aho pelasi maanantai-iltana hienon uransa viimeisen kotiottelun kapteeninnauha kädessään loppuunmyydyssä Tammelassa. 


Ilveksen kauden viimeinen ottelu Maarinahaminassa:
IFK Mariehamn – Ilves su 23.10. klo 15;00 Wiklöf Holding Arena.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
3 Heikki Aho C
4 Felipe Aspegren (85’ 26 Antto Hilska)
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
9 Jonne Hjelm  (83’ 13 Yunus Sentamu)
11 Mikael Soisalo
15 Lauri Ala-Myllymäki (77’ 19 Jaakko Juuti)
16 Tatu Miettunen
20 Emile Paul Tendeng
22 Reuben Ayarna

Ilveksen vaihtopenkki:
32 Antti Kuusinen
18 Diogo Tomas
25 Antti Koskinen
30 Yoro Ly

HJK:

29 Markus Uusitalo (6’ 25 Jiri Koski)
3 Taye Taiwo
5 Lum Rexhepi
8 Rafinha
13 Toni Kolehmainen (68’ 20 Vincent Onovo)
14 Ivan Tatomirovic
15 Ville Jalasto
22 Anthony Annan
31 Akseli Pelvas
37 Sebastian Dahlström
90 Odu (90’ 18 Roni Peiponen))

HJK:n muut vaihtopelaajat:
9 Mikael Forssell
16 Aapo Halme
34 Lassi Lappalainen
77 Evans Mensah

 

Lue myös