HJK nousi toisella jaksolla selvään kotivoittoon

HJK – Ilves  5-1 (0-1)

29′ Tuure Siira, 0-1
51′ Mikael Forssell, 1-1
59′ Forssell, 2-1 (rp.)
63′ Nnamdi Oduamadi, 3-1
67′ Sebastian Dahlström, 4-1
72′ Ville jalasto, 5-1

Pallonhallinta: 55%-45%
Maalipaikat: 7-2
Kulmat: 3-6
Yleisöä: 6081

Erotuomari: 
Dennis Antamo

Keltaiset kortit, HJK:
Medo, Lum Rexhepi (suora punainen)

Keltaiset kortit, Ilves:
Mika Lahtinen

Ilves matkusti keskiviikkona Helsinkiin, missä isäntäjoukkueena toimi HJK. Sonera Stadiumin aurinkoisessa säässä pelattu ottelu oli poikkeuksellisen kaksijakoinen – Ilves oli avausjaksolla erinomainen ja HJK puolestaan toisella jaksolla tyrmäävän tehokas. Lopputulos Klubille 5-1 (0-1).

Tuure Siira osuu avausjaksolla

Ottelu käynnistyi HJK:n hienoisella hallinnalla, mutta pian Ilves pääsi peliin mukaan ja siirteli palloa näyttävästi pelaajalta toiselle. Ilveksen Eero Korte pääsi 17. minuutilla puskemaan sivuvapariin, mutta pusku suuntautui suoraan HJK-molari Thomas Dähnen syliin.

Muutama minuutti tuon jälkeen Ilves sai ensimmäisen kulmapotkunsa ja energisesti esiintynyt Tuure Siira meni kulmalipulle. Tarkka keskitys löysi maalinedustalta toppari Tatu Miettusen, mutta laukaus avopaikasta jäi vaisuksi.

Sitten 29. minuutilla Ilves siirtyi vierasjohtoon. Äskettäin Veikkausliigan Kuukauden joukkueeseen valittu senegalilaisvahvistus Emile Paul Tendeng lähetti keskialueelta loistavan syötön kotitoppareiden väliin, missä nopeassa juoksussa ollut Siira laukoi pallon maaliin, 0-1! Siiralle samalla uran ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

HJK sai otetta Ilveksen johtomaalin jälkeen. Ilves ajautui puolustuskannalla ja tasoitus oli kertaalleen lähellä. Pallo pelattiin väkevästi esiintyneelle Nnamdi Oduamadille, joka pääsi laukomaan läheltä, mutta Ilves-maalivahti Mika Hilander torjui pallon kulmaksi. Tauolle mentiin Ilveksen 0-1-vierasjohdossa.

Ilveksellä synkkä toinen jakso

HJK tuli tauolta todella kovaa ja samalla Ilveksen vahva ote oli kadonnut. HJK saikin tehtyä tasoituksen heti toisen jakson alussa. Oduamadi nousi röyhkeästi vasemmalta laidalta ja lopulta syötti maalinedustalle, missä hyökkääjäkonkari Mikael Forssell puski pallon maaliin, 1-1.

Kotijoukkue HJK siirtyi 2-1-johtoon tunnin kohdalla, kun Ilves-puolustus kaatoi HJK:n Sebastian Dahlströmin. Forssell laukoi pallon vasempaan alapesään. Tuon jälkeen HJK:lla onnistui aivan kaikki ja joukkue osui jokaisesta hyökkäyksestään.

Ensin Oduamadi teki 3-1, sitten Dahlström 4-1 ja vielä tuon jälkeen kapteeni Ville Jalasto 5-1. Uskomattoman maaliryppään jälkeen ottelun viimeinen vartti oli loppuvihellyksen odottamista molemmilta joukkueilta. Vielä lopussa HJK-toppari Lum Rexhepi sukitti keskialueella rajusti Ilveksen Lauri Ala-Myllymäkeä ja erotuomari Dennis Antamo antoi Rexhepille suoran punaisen kortin. Lopputulos 5-1.

Ilves pelaa seuraavan kerran heti tulevana lauantaina Oulussa, missä vastassa on PS Kemi.

Kommentteja ottelusta

Toisen jakson alkuun kaksi maalia tehnyt HJK-hyökkääjä Forssell oli tyytyväinen Klubin ryhtiliikkeeseen.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä aikamoista puuroa emmekä päässeet maalipaikoille. Keskityksemme olivat heikkoja, pelimme hidasta emmekä saaneet luotua painetta boxiin. Kaikki ymmärsivät tauolla kopissa tilanteen, että meidän pitää nostaa pelitasoamme. Toisella jaksolla pääsin itse ensin iskemään maalin, pelimme aukesi ja pelasimme hyvin. Pitää olla tosi tyytyväinen tähän tulokseen” kommentoi Forssell.

Ilves-kapteeni Antti Hynynen ei selitellyt tappiota.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä oikein hyvä ja jämpti suoritus, mutta pelkkä hyvä 45-minuuttinen ei riitä. HJK tuli toisella jaksolla kovaa ja me emme olleet valmiita vastaamaan siihen. Meille tuli paljon turhia pallonmenetyksiä, HJK teki riistoja ja iski niistä maaleja – siinäpä se” kommentoi Hynynen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli erittäin pettynyt lopputulokseen.

”Toinen jakso oli massiivinen pettymys. Tulos on kova eikä sitä voi piilotella. Jalkapallo on pienten marginaalien peli – siinä oli toisen jakson alussa mahdollinen käsivirhe HJK:n boxissa ja heti perään meidän päässä pallo oli maalissa. HJK:n Oduamadilta erinomainen henkilökohtainen yksilösuoritus, lopulta vielä loistava keskitys ja pallo oli meidän maalissa.”

”2-1-maalissa meiltä tyhmä virhe ja pallo pilkulle. 3-1-maalissa välimatkamme venähtivät liikaa ja HJK pääsi ratkaisemaan. Jos positiivisia asioita haetaan, niin ensimmäisellä jaksolla saimme tehtyä HJK:n aika turhautuneeksi. Vielä kun saamme kaksi hyvää jaksoa samaan otteluun, niin pisteitä alkaa taas tulla. Henkinen takaisku on hetkellisesti kova, mutta kyllä me nousemme tästä.” kommentoi Wiss.
— — —

Ilveksen kauden toinen kotiottelu Tammelassa lähestyy!
Ilves – PK-35 Vantaa pe 13.5. klo 18:30 Tammelan stadionilla.

Hommaa kausikortti vaikka heti TÄSTÄ!


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

HJK:

21 Thomas Dähne
3 Taye Taiwo
4 Medo
5 Lum Rexhepi
9 Mikael Forssell (60′ 7 Nikolai Alho)
10 Atomu Tanaka (72′ 43 Richard Gadze)
14 Ivan Tatomirovic
15 Ville Jalasto C
34 Lassi Lappalainen (60′ 11 Alfredo Morelos)
38 Sebastian Dahlström
90 Nnamdi Oduamadi

HJK:n muut vaihtopelaajat:
29 Markus Uusitalo
6 Obed Malolo
19 Lucas Lingman
31 Leo Väisänen

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
3 Heikki Aho
4 Felipe Aspegren (84′ 26 Antto Hilska)
8 Eero Korte
9 Jonne Hjelm
14 Tuure Siira
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Aayrna (65′ 11 Mikael Soisalo)
22 Emile Paul Tendeng
23 Mika Lahtinen (69′ 15 Lauri Ala-Myllymäki)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
7 Marco Matrone
10 Tomi Petrescu

 

 

 

Lue myös