HJK katkaisi Ilveksen pitkän tappiottoman putken

Ilves – HJK

1 – 4  (0 – 2)

Maalit:
9′ Savage 0-1
45+1′ Tanaka 0-2
56′ Noubissi 1-2
69′ Valencic 1-4
78′ Valencic 1-4

Varoitukset:
40′ B. Mensah
77′ Ayarna

Yleisömäärä:
4517

Ahdasta on

Virheistä rangaistaan

Tammelan runsaslukuinen yleisö kuohahti jo toisella peliminuutilla. Kulmapotkutilanteessa ylös nousseet topparit Baba Mensah ja Jani Tanska hallitsivat ilmatilaa Klubin rangaistusalueella. Mensah jatkoi pallon päällään Tanskalle, jonka voimakas pusku meni vain muutaman sentin ohi etutolpasta.

9. minuutilla Ilvekseltä vietiin matto jalkojen alta. Keltapaidat eivät saaneet katkaistua Klubin vastahyökkäystä keskialueella. Sebastian Dahlström vapautti nappisyötöllä Demba Savagen oikeasta laidasta läpi. Märkä nurmi teki tepposet, kun Ilves-pelaajat liukastelivat Savagen harhautusten edessä. Lopulta pallo kimposi epäonnisesti alimman puolustajan jalasta maaliin.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen molemmat osapuolet olivat lähellä maalintekoa. Ousman Jallow sai jalkansa vapaaksi kuudentoista rajalla, mutta kompastui ratkaisevalla hetkellä. Seuraavaksi toisessa päässä Jallow’n purkupallo putosi sopivasti Iiro Järvisen juoksulinjalle, mutta tämän volley-veto viuhui takatolpalta ohi.

Vierailijat olivat itsevarman oloisia, eivätkä päästäneet tupsukorvia hallittuihin hyökkäyksiin. HJK voitti jatkuvasti kaksinkamppailuja ja loi etenkin kulmapotkuista vaarallisia tilanteita Mika Hilanderin vartioimalle maalille.

Pirteästi esiintyneet Filip Valencic ja Atomu Tanaka juonivat 2-0-johto-osuman ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Valencic syötti topparien välistä Tanakan kasvokkain Hilanderin kanssa. Yhden kosketuksen viimeistely alakulmaan lähetti tamperelaiset myrtyneinä tauolle.

Noubissin unelmaveto jää laihaksi lohduksi

Jarkko Wiss vaihtoi toiselle puoliajalle pelaajaryhmityksen enemmän 4-4-2-muotoon. Marius Noubissi toi tuoreita jalkoja hyökkäykseen melko yksinäiseksi jääneen Tucon rinnalle. Heti ensitöikseen Noubissi oli roikkupallolla yllättää sinipaidat, mutta Faith Friday Obilor pelasti maaliviivalta.

Palkintokin saatiin nopeasti. 56. minuutti oli käynnissä, kun Noubissi otti pallon rangaistusalueen ulkopuolella haltuun. Nopean vilkaisun jälkeen hän sijoitti pelivälineen voimalla aivan oikeaan yläkulmaan. Upea 1-2-kavennus antoi uutta toivonkipinää. Maali oli elokuussa joukkueeseen siirtyneelle Noubissille kauden kolmas.

Pari minuuttia myöhemmin pallo kävi HJK:n ylärimassa, mutta tällä kertaa laukojana oli oma mies Obilor. Pienistä sekoiluista huolimatta Mika Lehkosuon miehistö selvisi Ilveksen rynnistyksestä ja katkaisi siivet takaa-ajolta.

69. minuutilla kissapedon puolustusta revittiin jälleen halki. Ousman Jallow taisteli pallon joukkueelleen ja syötti Filip Valencicin boksin sisään. Slovenialaishyökkääjä ei erehtynyt, vaan heilutti verkkoja ja antoi länsipäädyn helsinkiläisfaneille aihetta riemuun.

75. minuutilla kotijoukkue oli vielä lähellä nousta peliin mukaan. Reuben Ayarnan puolenvaihdosta lähtenyt hyökkäys päätyi Felipe Aspegrenin kuljetuksesta Klubin boksiin. Puolustus ei saanut purettua. Härdellin aikana puolen tusinaa keltapaitaa yritti vuorollaan laukoa palloa maaliin läpi ihmismassan, kuitenkin tuloksetta.

Pari minuuttia myöhemmin lyötiin lopullinen naula arkkuun. Jani Tanska oli loukannut verisesti päätään ja virui kentän laidalla huoltojoukkojen sidottavana, joten Ilves pelasi alivoimalla. Pienestä koostaan huolimatta Atomu Tanaka punnersi puolustajien välistä pallon boksiin, jossa Filip Valencic laukoi tilanteeksi 1-4 illan toisella maalillaan.

HJK hyödynsi paikkansa loistavalla prosentilla. Tuleva mestari ns. hoiti homman himaan. Ilves oli tänään kaukana parhaimmasta kunnostaan, mutta mitalitaistelu sarjajohtajan takana jatkuu syksyn mittaan tiiviinä.

Kaksinkamppailuissa parannettavaa

Päävalmentaja Jarkko Wiss myönsi tasoeron tänään liian suureksi.

 – HJK oli tosi vahva. Ero oli suuri loppujen lopuksi. Heidän yläalueen pelaajansa olivat hyvin vahvoja 1 vs. 1 -pelaamisessa. Vauhtia, taitoa ja kaksinkamppailupelaamista löytyy niin paljon, että emme pysyneet tänään mukana.

 – Toisella jaksolla meillä oli pieni momentum. Maalipaikkoja löytyi. Oli pienestä kiinni, että olisimme tavallaan saaneet pelin uudelleen aloitettavaksi. Olisimme ehkä pystyneet sitten puolustamaan pelin kunnialla loppuun asti, mutta tänään niin ei käynyt. Onnittelut HJK:lle, Wiss toteaa.

Ilveksen puolustuksessa rehkinyt Teemu Penninkangas harmitteli vastustajan tehokkuutta 

 – Tuntui, että päästimme älyttömän helppoja maaleja. Hävisimme pari kaksinkamppailua, ja sitten Klubi olikin jo yksin läpi. Meilläkin oli hyvä vaihe. Saimme kavennusmaalin ja olimme lähellä kääntää pelin. Pallo kävi jo ylärimassa, mutta sitten Klubi kävi nopeasti rokottamassa. Harmittaa kyllä, Penninkangas toteaa alakuloisena.,

Kokoonpanot

ILVES

Kentällä

1 Hilander Mika
13 Mensah Baba -> 45min
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
4 Aspegren Felipe
14 Siira Tuure -> 75min
6 Ayarna Reuben
17 Penninkangas Teemu
8 Järvinen Iiro -> 61min
11 Tuco
15 Ala-Myllymäki Lauri

Vaihdossa

45 Noubissi Marius <- 45min
10 Tendeng Emile Paul <- 75min
19 Juuti Jaakko
20 Tamminen Eero <- 61min
7 Matrone Marco
9 Rahimi Youness
12 Luukkanen JohannesHJK

Kentällä

29 Uusitalo Markus
6 Pirinen Juha
25 Vesiaho Valtteri
32 Obilor Faith Friday
8 Rafinha
14 Dahlström Sebastian
27 Valencic filip
22 Annan Anthony -> 61min
10 Atomu Tanaka -> 81min
17 Jallow Ousman
9 Savage Demba -> 73min

Vaihdossa

19 Lingman Lucas
38 Banza Enoch <- 73min
77 Mensah evans
20 Vincent <- 81min
28 Schüller Rasmus <- 61min
35 Koivistoinen Jesse

Seuraava ottelu

SJK – Ilves 27.9. 19.30 OmaSP Stadion

Seuraava kotiottelu:
Ilves – FC Lahti la 30.9. klo 17:00 Tammelan stadion -> ENNAKKOLIPUNMYYNTI

Lue myös