HJK oli hyinen isäntä IlvekselleHJK – Ilves

2 – 0  (1 – 0)

Ilves joutui toteamaan sarjajohtaja HJK:n paremmakseen.

Tilastot

Maali 8′ Morelos
Maali 72′ Morelos

Varoitukset, HJK: Patronen
Varoitukset, Ilves: Ayarna

IS-tähdet
*** Morelos
** Patronen
* Annan

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Uusi, upea Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.2017. IS Extra tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden seurata KAIKKI Veikkausliigan ottelut netistä suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina – ja vieläpä erityisen edulliseen kausikorttihintaan. Lähetykset ovat katsottavissa tietokoneella, tabletilla ja kännykällä, vaikkapa mökkilaiturin nokasta tai saunan terassilta!

Tilaa IS Extra tästä linkistä.

Ulottuva toppari Jani Tanska taistelee pääpallosta HJK:n maalillaKolea sää jäädyttää peliä

Kotijoukkue aloitti hidastempoisen – mutta vahvan – vyörytyksen heti ottelun alusta. Ilves ei lähtenyt höntyilemään, vaan vetäytyi paineen alla.

Helsingissä satoi iltapäivällä lunta, ja märkä kentänpinta sai usean pelaajan liukastelemaan. Ensimmäinen osoitus yllättävistä lipsahduksista nähtiin 7. minuutilla HJK:n vasemman laitapakin Juha Pirisen toimesta. Hänen taka-alueelle tarkoitettu keskityksensä oli leijailla suoraan etukulmasta sisään. Maalivahti Mika Hilander kuitenkin ehti ohjaamaan pallon riman yli.

Vain minuutti myöhemmin Hilanderin maalipotku epäonnistui. Tähtihyökkääjä Alfredo Morelos pääsi katkaisemaan matalan ja keskelle suuntautuneen avauksen. Morelos rankaisi virheestä ja laukoi pallon etukulmasta voimalla sisään.

Takaiskumaalin myötä Ilves nosti hieman pakkaansa, mutta vastahyökkäykset tyrehtyivät usein ennen viimeistä kenttäkolmannesta. Pallonhallinnasta huolimatta myöskään HJK ei päässyt todellisille maalintekopaikoille.

Klubi jatkaa eheää esitystä

Toisella puoliskolla pelitempo hieman kasvoi. Kotijoukkueen Atomu Tanaka sai pallon jo verkon perukoille vihellyksen jälkeen, mutta hän oli ottanut Pirisen keskityksen kädellään haltuun.

Tunnin pelin jälkeen Klubi myllytti useita vaarallisia hyökkäyksiä tupsukorvien kiusaksi. Viimeisenä lukkona häärinyt Hilander teki tyhjäksi Moshtagh Yaghoubin ja Moreloksen vaaralliset laukaukset. Rafinha heilutti sivuverkkoja vihaisella laukauksellaan.

73. minuutilla HJK sai paketoitua hallintansa. Akseli Pelvas keskitti vasemmalta kaikkien keltapaitojen yli, ja takaa ilmestyi jälleen Morelos. Voimakas pusku ei jättänyt Hilanderille mahdollisuuksia. Lukemiksi kirjattiin 2-0. Maali oli tulikuumalle Morelokselle jo kauden seitsemäs.

Pari minuuttia myöhemmin Ilves-kasvatti Lauri Ala-Myllymäki pyssytti boksin kaarelta painavan laukauksen takakulmaa kohden. Melko toimettomaksi muuten jäänyt maalivahti Thomas Dähne sai sormenpäänsä pallon tielle.

HJK kontrolloi peliä ja tyrehdytti vierailijoiden loppukirin. 2-0-lukemat jäävät voimaan oikeutettuna lopputuloksena.

Tanska ja Wiss eivät heitä kirvestä kaivoon

Kymmenkunta vuotta ammattilaisena pelannut Jani Tanska oli pelin jälkeen pettynyt, mutta rauhallinen.

Pelisuunnitelmamme alkuun kuului tiivis joukkuepuolustus ja vastahyökkäykset. Sitten kävi kuitenkin juuri se pahin, eli Klubi sai aikaisen maalin. Emme voineet enää puolustaa syvällä, kun vastustaja oli jo keulilla.

Olimme valmistautuneet huolellisesti ja seuranneet tarkasti vastustajan aiempia pelejä, niin kuin ennen jokaista matsia. Emme saaneet peliämme tänään rullaamaan maltilla. Emme pitäneet palloa tarpeeksi, vaan räiskimme palloa. Tämä oli kuitenkin vain yksi peli, meillä on positiivinen kausi vielä edessä, Tanska analysoi.

Päävalmentaja Jarkko Wiss täydensi luottotopparinsa mietteitä.

– Otimme alun myrskyn vastaan, mutta halpa maali loi meille ylämäkeä. Meillä oli paljon hyviä vastaiskumahdollisuuksia. Paremmilla kaksinkamppailuilla ja huolellisilla ykkössyötöillä olisimme päässeet niitä hyödyntämään. Virheitä tulee kaikille joskus, niistä opitaan.

– Saimme purettua HJK:n paljon puhuttua kovaa prässiä alueellisilla ylivoimilla. En ole tyytyväinen tulokseen, mutta ei esityksemme huono ollut noin hyvää joukkuetta vastaan, Wiss päättää.

Seuraava ottelu


Ilves vs. FC Inter pe 19.5.2017 klo 18:30 Tammelan Stadion. Ennakkoliput TÄSTÄ

Kokoonpanot

HJK

Avaus

21 Dähne Thomas
15 Jalasto Ville
4 Patronen Hannu
6 Pirinen Juha
8 Rafinha
10 Tanaka Atomu
22 Annan Anthony
7 Yaghoubi Moshtagh
11 Alfredo Morelos -> 83min 17 Jallow Ousman
77 Mensah Evans
9 Savage Demba -> 67min 31 Akseli Pelvas

Vaihtopelaajat

14 Dahlström Sebastian
20 Onovo Vincent
32 Obilor Faith Friday
33 Ölander Henrik
35 Jesse Koivistoinen

Ilves

Avaus

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
2 Hynynen Antti
10 Tendeng Emile Paul
6 Ayarna Reuben -> 66min 7 Matrone Marco
8 Järvinen Iiro
14 Siira Tuure -> 77min 18 Lehtonen Aleksis
9 Rahimi Youness -> 64min 15 Ala-Myllymäki Lauri
11 Tuco

Vaihtopelaajat

12 Luukkanen Johannes
19 Juuti Jaakko
26 Hilska Antto
27 Haukioja Martti

Lue myös