Heikki Aho lopettaa hienon uransa tähän kauteen

aho

Ilveksen 33-vuotias puolustaja Heikki Aho lopettaa pitkän ja komean uransa tähän kauteen.

Aho nähdään viimeisen kerran Tammelassa maanantain odotetussa huippuottelussa HJK:ta vastaan. Ilves toivoo, että tamperelaisyleisö jää ottelun jälkeen hetkeksi katsomoihin antamaan kunnianosoitukset Aholle. Ilves myös palkitsee Ahon ottelun jälkeen.

Varmana ja rauhallisena puolustajana tunnettu Aho on pelannut yli vuosikymmenen ajan Veikkausliigaa Tampere Unitedin, FF jaron ja Ilveksen paidoissa yhteensä 242 ottelua. Palkintokaapista löytyy mm. kolme Suomen mestaruutta. Tällä kaudella hän on pelannut 11 ottelua Veikkausliigassa. Aho on kolunnut myös kaikki Suomen juniorimaajoukkueet.

Aho tyytyväinen pelaajauraansa 

Aho on Ilveksen oma kasvatti ja hänen jalkapallotaipaleensa alkoi Ilves Futis-Liigan Pirkkalan joukkueessa vuonna 1990. Hän palasi Ilvekseen kaudeksi 2013 ja nyt hänellä on käynnissä neljäs peräkkäinen ja samalla viimeinen kausi keltapaidoissa. Hän on toiminut tälläkin kaudella joukkueen varakapteenina. 

”Se tuli tehtyä mihin omat kyvyt riittivät. Ei tässä jää oikeastaan mikään harmittamaan ja kokonaisuutena olen tyytyväinen jalkapallouraani, jonka sain luotua. Vuosien varrelta on jäänyt paljon upeita muistoja ja mahtavia kavereita. Tärkeimpinä henkilöinä oman ikäluokkani pelaajat Jussi Kujala, Antti Ojanperä ja Mika Hilander, joiden kanssa olemme pyörineet pikkujunnuista asti samoissa piireissä.”

”Vaikka omat peliminuutit ovat tällä kaudella jääneet varsin vähiin verrattuna hohdokkampien vuosieni minuutteihin, niin olen kyllä nauttinut tästä todella paljon. Tosi hienoa olla mukana tässä joukkueessa ja seurata vierestä kuinka nuoret jätkämme ovat ottaneet vastuuta ja marssineet esiin. Näin sen pitää mennäkin, että nuoret lahjakkaat jätkät vievät peliaikaa meiltä vanhoilta jääriltä. Olen viimeiset kuusi vuotta tehnyt pelaamisen ohella enemmän tai vähemmän myös siviilityötä ja kotona on neljä lasta, niin ylimääräistä aikaa ei ole juuri ollut. Nyt on hyvä aika lopettaa.”

”Eihän tämän hienompaa uran viimeistä kotiottelua voisi ollakaan kuin että taistelemme mitaleista ja HJK saapuu Tammelaan. Lähtökohdat ovat parhaat mahdolliset” kommentoi Aho.

Wiss kiitollisena varakapteenilleen

Päävalmentaja Jarkko Wiss ylistää Ahoa pelaajana ja ihmisenä.

”Heikki on todella hyvä ja luotettava pelaaja. Olen saanut aiemmin itsekin pelata hänen kanssaan ja olen nähnyt läheltä hänen uransa kehittymisen ja kasvun pelaajana. Nyt on aika jättää hyvästit.”

”Tällä kaudella Heikin peliaika ei ole ollut niin iso kuin edellisillä kausilla. Toppariparimme Pavle Milosavljevic-Tatu Miettunen on ollut niin kova, että siinä paikalla eivät ole oikein muut pelanneet. Vaikka hän ei ole päässyt paljoa pelaamaan, niin hänen kanssaan on aina voinut keskustella jalkapallosta. Moni pelaaja olisi voinut käyttäytyä toisin, mutta ei Heikki.”

”Hän on täysin moitteeton joukkuepelaaja, joka on hoitanut kapteenin vaatimukset totutun tyylikkäästi. Toivon, että kotiyleisö jää maanantain ottelun jälkeen toviksi paikalle kunnioittamaan Heikin uraa” kommentoi Wiss.

Ahon pelaajakortti 

— — 
Ilveksen kauden viimeinen kotiottelu maanantaina:
Ilves – HJK ma 17.10. 18:30 Tammelan stadion. 
Portit auki klo 17:15. Lämmintä päälle ja ajoissa paikalle.

LIPUT ENNAKKOON:
Netistä (muut katsomot) TÄSTÄ.
Kortteliravintola Kivenheitto, Teiskontie 1 (muut katsomot). 
Tammelan R-kioski, Tammelan puistokatu 35 (muut katsomot). 
Pääkatsomo loppuunmyyty.

Lippuja muihin katsomoihin saatavilla porteilta alkaen klo 17:15.

ilvesedustus-4

Lue myös