Harjoituspelit jatkuvat tänään Helsingissä HJK:n vieraana

Kovia harjoituspelejä vieraskentiltä hakeva Ilves testaa tänään HJK:n tammikuisen vireen Saharan ulkokentällä. Päävalmentaja Toni Kallio odottaa joukkueeltaan parempaa kokonaisuutta kuin viikon takaisessa tappio-ottelussa KuPS:ia vastaan.

Viikko sitten Ilves oli hiukan vajaalla rosterilla liikkeellä, kun se kohtasi vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa KuPS:n vieraskentällä. Kuopiolaiset olivat maalein 2–0 parempia eikä Ilveksen peliesitys aivan vielä tyydyttänyt päävalmentaja Toni ”Köpi” Kalliota. Köpi itse latautui lauantaiseen otteluun maalauspuuhissa, josta hänet tavoitettiin puhelimen päähän.

– Emme me (valmentajat) nyt niin tyytyväisiä oltu KuPS-pelin suorittamiseen. Vähän oltiin niin sanotusti jaloissa. Tietyllä tavalla se on ihan ymmärrettävää, ensimmäinen peli ja kova harjoitusjakso takana. Mukana paljon uusia pelaajia, varsinkin nuoria. Liikaa meillä välimatkat venyivät isoiksi puolustettaessa eikä oikein pystytty palloakaan kontrolloimaan. Peli vähän sellaiseksi reagoimiseksi koko ajan.

Kuopioon Ilves sai jalkeille 16 kenttäpelaajaa, mutta Helsingin reissulle todennäköisesti lähtee kaksi joukkueellista pelaajia.

– Hirveästi ei muutoksia kokoonpanoon ole tulossa, mutta olemme onneksi saaneet muutamia pelaajia takaisin riviin. Tässä vaiheessa kautta on tarkoitus jakaa peliaikaa tasaisesti kaikille. Uskon, että pystymme petraamaan viime pelistä. Ja pitääkin pystyä, ilman muuta. Viikko taas hyvin harjoiteltu ja tietty, selkeä teema edellä mennään peliin.

Ilves testasi viikko sitten kolmea pelaajaa. Heistä belgialainen hyökkääjä Jorn Vancamp loukkasi itsensä hiukan ennen taukovihellystä. Lisäksi testissä olivat burkinafasolaiset Elisee ja Elie Sou. Kaksosveljeksistä Elisee pelasi oikeana puolustajana ja Elie puolestaan hyvinkin vakuuttavasti keskikentällä. Ovatko he mukana HJK-ottelussa?

– Jorn ei ole mukana tässä ottelussa. Hän ei ole riittävän hyvässä kunnossa juuri nyt. Käymme kuitenkin hänen kanssaan vielä neuvotteluita ja katsotaan, päästäänkö yhteisymmärrykseen. Soun veljekset ovat täysin pelikunnossa ja lähtevät Helsinkiin mukaan. Uusia testipelaajia ei nyt ole lainkaan.

HJK:ssa on melko vilkkaasti ovet käyneet molempiin suuntiin pelaajien kohdalla. Viimeisin hankinta heillä on Pohjois-Irlannin maajoukkue maalivahti Conor Hazard. Myös keskikentälle Klubi on hankkinut kovan ulkomaalaisvahvistuksen, kun itävaltalainen Manuel Martic teki joukkueen kanssa sopimuksen. Aikaisemmin HJK kertoi hankkineensa hollantilaisen hyökkääjä Fabian Serrarensin sekä kotimaisen laitapuolustaja Jukka Raitalan.

Harjoituskauden tässä vaiheessa ei Ilveksen valmennus ole vielä kiinnostunut ketä pelaajia vastustajalla pelaa, fokus on pelkästään omassa tekemisessä.

– Emme ole yhtään keskittyneet siihen, millaisia pelaajia vastustaja on hankkinut. Klubista kun on kyse, niin varmasti hyvä vastustaja sieltä vastaan tulee ja hyvä ottelu sitä kautta meille.

Ottelu pelataan Helsingin Töölössä, Saharan tekonurmikentällä ulkona klo 15 alkaen. Ottelua ei ilmeisesti striimata. Joukkueet kohtaavat toisensa myös ensi viikon perjantaina, silloinkin Helsingissä.

Lue myös