Harjoitusottelut jatkuvat lauantaina, kun Klubi 04 saapuu Pirkkahalliin

Vuoden ensimmäiseen kotikentällä pelattavaan harjoitusotteluun saapuu vastustajaksi Klubi 04. Fyysisen harjoitusjakson aikana pelaajien kuormitusta edelleen jaetaan, mutta yhä enemmän joukkueen avauskokoonpano alkaa valmentajille selkeytymään.

Tammikuun aikana ovat Ilveksen pelaajat hikoilleet Pirkkahallissa normaalia enemmän. Valmentajista Joni Lehtonen avaa hiukan syitä siihen, miksi hikeä on vuodatettu.

– Kestävyyttä kehittävä jakso on tosiaan menossa. Kolme todella kovaa viikkoa takana ja tämä viikko on ollut aavistuksen kevennetty. Toki niin sanottua normiviikkoa raskaampi tämäkin. Käytännössä se tarkoittaa, että olemme hyvin paljon juosseet. Paljon tehdään pelinomaista ja pallon kanssa tehtävää kestävyysharjoittelua, mutta aika lailla myös ihan pelkästään juostaan. Progressiivisesti koitetaan nostaa kuormaa.

Vaikka kuormaa on pelaajilla ollut paljon, on Lehtonen ollut tyytyväinen pelaajien asenteeseen.

– Pelaajat ovat olleet kovilla ja näkee, että kuormaa on ollut. Olen kuitenkin siitä tyytyväinen, että ilmapiiri on pysynyt koko ajan positiivisen puolella. Ainahan se ei ole kivaa, kun liikutaan äärirajoilla, välillä se tuntuu pahaltakin. Pelaajat ovat tässäkin suhteessa toki yksilöllisiä, eivätkä ole samasta puusta veistettyjä, meidän kaksosia lukuunottamatta. Pelaajilla on hyvin erilaisia lähtötasoja sekä ominaisuuksia, sen vuoksi harjoitteluakin on suunniteltava hiukan yksilöllisesti. Näin päästään jokaisen kohdalla parhaaseen lopputulokseen.

Vaikka HJK:n reservijoukkue Klubi 04 pelaa Kakkosessa, ei joukkuetta pidä lainkaan väheksyä vastustajana. Ilveksen oma pelaaminen on parantunut peli peliltä ja alkaa lähennellä jo tavoitetasoa.

– Vaikka Klubi 04 tuleekin paria sarjaporrasta alempaa, niin kyseessä on erittäin laadukas joukkue. Tiedetään HJK:lla olevan laatua laajalla rintamalla ja varmasti vastaan tulee hyvä jengi ja saadaan hyvä peli aikaiseksi. Meidän oma pelimme on ollut muutenkin koko ajan nousujohteista, vaikkei se vielä ole tuloksista ilmennytkään. Pelin sisällä on tapahtunut selkeitä steppejä eteenpäin. Niin pelillisissä asioissa kuin fyysisissä suorituksissakin. Pikkuhiljaa alkaa näkyä sitä Ilvestä, joka on tarkoitus näkyä Veikkausliigassakin.

Edellisissä otteluissa Ilves on pyrkinyt jakamaan peliajan mahdollisimman tasan ja ollut liikkeellä tavallaan kahdella joukkueella. Nyt aletaan hiljalleen löytää palasia kohdilleen ja antamaan osalle pelaajista selvästi isompaa peliaikaa.

– Tämä peli alkaa olla jo sellainen vedenjakaja, että peliaikaa jaetaan sen mukaan, miten me valmentajat näemme sen hetkisen avauskokoonpanon olevan. Enää ei peliaikaa puoliteta, mutta toki vielä pelien välillä hiukan kierrätetään ja annetaan kaikille mahdollisuus näyttää hiukan pidemmällä peliajalla osaamisensa.

Vaikka fyysinen harjoittelu onkin ollut pääosassa, on joukkue keskustellut ja harjoitellut myös pelillisiä asioita.

– Puolustuspeli on edelleen se johtava teema. Nyt on vähän varioitu sitä aluetta, missä puolustetaan. Hiukan matalampaa blokkiakin, mutta kyllä se korkea prässi on se, mistä liikkeelle lähdetään. Mutta harjoitellaan olemaan valmiimpia puolustamaan syvemmällä niissä tilanteissa, mihin joudutaan pelin aikana. Hiukan on myös pelinavaamiseen kiinnitetty huomiota, mutta pääpaino on ollut puolustamisessa.

Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä hyvä, ainoastaan kaksi pelaajaa on kuntoutettavien listalla.

Mudu (Sarr) ja Kalle (Katz) ovat vielä sivussa, mutta uusia loukkaantumisia ei ole tullut. Kallen pitäisi ensi viikolla alkaa harjoittelemaan normaalisti joukkueen mukana, Mudulla menee vielä muutama viikko.

Katso ottelu suorana ja selostettuna!

Ilves – Klubi 04 pelataan lauantaina 29.1. klo 14.45 alkaen Pirkkahallissa. Yleisöä ei valitettavasti saa vielä ottaa katsomoon, mutta ottelu on nähtävissä suorana ja selostettuna Aamulehden livepalvelusta.

Seuraavan harjoitusottelunsa Ilves pelaa viikon päästä lauantaina FC Lahden vieraana. Lauantaina 12.2. on puolestaan Ilveksen ensimmäinen ottelu Liigacupissa. Silloin Haka isännöi Pirkkahallissa klo 15 alkavaa ottelua.

Lue myös