Harjoitusottelu FC Lahtea vastaan päättyi tappioon

 

Ilves matkasi lauantaina Lahteen, jossa se kohtasi harjoitusottelussa FC Lahden. Tasainen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-0 voittoon.

 

Lähtökohdat päivän otteluun olivat jo huomattavasti paremmat kuin viime viikolla, sillä sairastuvalta oli kokoonpanoon saatu takaisin Joona Veteli ja lisäksi viime viikon ottelusta puuttuneet kahdeksan U21-maajoukkuepelaajaa olivat jälleen käytettävissä. Heistä valitettavasti toppari Kalle Katz loukkasi itseään alkuverryttelyssä ja aloituskokoonpanoon hänet korvasi Tuomas Ollilla.

 

Maaliton ensimmäinen puoliaika

 

Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen. Kotijoukkue Lahti oli pikkuisen hallitsevampi Ilveksellä kesti hetken aikaa tottua uuteen kenttään, mutta pienen tunnusteluvaiheen jälkeen jakso eteni tasaisissa merkeissä.  Molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei juurikaan nähty kummassakaan päässä. Kumpikaan maalivahti ei joutunut venymään kunnon torjuntoihin ensimmäisen jakson aikana.

Näin ollen ottelun taukoa lähdettiin viettämään 0-0 lukemissa, joka oli pelitapahtumien nähden täysin oikea taukotilanne.

 

Kotijoukkue rokotti vieraiden virheistä toisella puoliajalla

 

Myös ottelun toinen puoliaika oli pelillisesti tasainen. Valitettavasti Ilveksen kannalta kotijoukkue FC Lahti hyödynsi keltapaitojen virheet kovalla prosentilla tehden voittoon oikeuttaneet kaksi maalia.

 

Ensimmäinen maaleista syntyi kun ottelun oli pelattu vähän yli tunti. Ilveksen huolimaton pelin avaaminen johti pallon menetykseen. Pallonmenestyksestä käynnistyneestä tilanteesta Jasin Assenhoun laukoi lopulta pallon maaliin. Lahden avausmaalin jälkeen Ilves haki vimmatusti tasoitusta ja varsinkin viimeiset 15 minuuttia keltapaidat painoivat voimakkaasti peliä kohti kotijoukkueen maalia. Valitettavasti Ilves ei saanut tasoitusmaalia aikaiseksi vaan ottelun lisäajalla kesken Ilveksen painostuksen vieraiden hyökkääjä Geoffrey Chinedu karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi hän viimeisteli loppulukemat 2-0.

 

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta itse pelaamisessa hän näki merkkejä paremmasta: ”Vaikka harjoitusviikko oli vähän rikkonainen ja lyhyt pelissä näkyi kuitenkin sitä terävyyttä jota pienillä muutoksilla harjoittelussa on haettu. Kokonaisuudessaan pelissä oli selviä merkkejä paremmasta ja tästä jatketaan valmistautumista kuukauden päästä alkavaa sarjaa”.

 

 

Ilveksen kokoonpano:

 

Rasmus Leislahti -> 46’ Eetu Huuhtanen

Tuomas Ollila

Mikael Almen

Miska Rautiola

Vigori Gbe -> 84’ Taha Özcelik

Joona Veteli

Teemu Jäntti -> 74’ Leo Kyllönen

Eric Oteng -> 74’ Oiva Jukkola

Doni Arifi -> 78’ Tuure Siira

Eetu Mömmö

Momodou Sarr -> 74’ Noel Hasa

 

Lue myös