Hanna Sherazer – Nuoren pelaajan arki

Nuoren pelaajan arki

17-vuotias yksin asuva nuori kasvaa itsenäiseksi arjen mukana. Naisten joukkueen maalivahti Hanna Sherazer teki ison päätöksen puolitoista vuotta takaperin. Vain 15-vuotiaana hän päätti panostaa jalkapalloon tosissaan ja muutti yksin Tampereelle perheensä luota Sastamalasta.

Siivousta ennen kouluun lähtöä

Nuori nainen on siitä alkaen huolehtinut itsestään ja arjen pyörityksestä, hoitaen samalla lukion käynnin sekä jalkapalloilunkin moitteettomasti. ”Olihan se iso muutos kieltämättä. Ensimmäiset pari viikkoa meni helposti, mutta sitten alkoi arjen pyörittäminen vasta kunnolla selvitä. Jouduinkin itse huolehtimaan ostokset, ruoanlaiton, siivouksen ja pyykinpesut. Vanhempien luona oli tottunut, että äiti tekee nuo. Äkkiä siihen kuitenkin tottui”, Hanna toteaa.

 

Puhdasta keltaVihreää pyykkiä

Arjen pyörittäminen helpottuu, kun viikko- ja päivärytmi on ennalta suunniteltu. Koulun ja urheilun yhteensovittaminen täyttää viikko-ohjelman aika perusteellisesti, joten Hannan on huomioitava monta asiaa suunnitelmiaan tehdessä. ”Lukion tunnit ja joukkuetapahtumat isketään ensin kalenteriin ja sitten mietitään,joudunko kulkemaan bussilla vai pääsenkö jonkun kyydillä. Jos bussilla, niin miten aikataulut sopivat ja pääsenkö ilman bussin vaihtoa. Seuraavaksi täytyy miettiä ruokailut ja välipalat. Kouluruokailulla ei koko päivää jaksa, joten täytyy miettiä mitä ja mihin aikaan syön, jotta pystyn harjoittelemaan täysipainoisesti”, Hanna kertaa viikko-ohjelmansa suunnittelua.

 

 

Tiskattu ja laitettu kuivumaan

Seuraavaksi Hanna joutuu miettimään missä välissä ehtii käymään kaupassa, mitä kaikkea tarvitsee ostaa ja onko muita hoidettavia asioita. Läksytkin täytyy ehtiä tehdä, ruoka valmistaa, siivota ja pyykätä. Ja olisihan se kiva, jos jäisi aikaa vähän kavereillekin. ”Kieltämättä välillä hiukan stressaa saada kaikki tehtyä, mutten silti kadu lainkaan Tampereelle muuttoa. Nyt pystyn tavoittelemaan unelmaani jalkapalloammattilaisuudesta tosissani ja mielelläni teen uhrauksia sen eteen” Hanna toteaa.

 

 

Itsetehtyä ruokaa, terveellistä totta kai!

Hanna on yksin asuessaan joutunut ottamaan paljon enemmän vastuuta, mitä hänen ikäisensä muutoin joutuvat. Tämä on kuitenkin kasvattanut Hannasta vieläkin itsevarmemman sekä kypsemmän ihmisen, jonka jalkapalloilijan uraakin tämä auttaa varmasti.

 

 

 

>> Eemeli Raittinen – Nuoren pelaajan arki

Lue myös