Haastattelussa toimitusjohtaja Tomi Erola

 

Ilveksen joukkue aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen joulukuussa ja jo ensi viikolla alkaa Suomen Cup kotiottelulla KuPS:a vastaan. Joukkueen valmistautuminen etenee hienosti kohti kauden 2019 otteluita. Samaan aikaan myös seuran toimistolla tehdään kovasti töitä, että myös tuleva kausi olisi jälleen menestyksekäs. Toimitusjohtaja Tomi Erola istahti hetkeksi alas kertomaan toimiston kuulumisia.

 

Palataan aluksi vielä hetkeksi viime kauteen. Millaiset fiilikset kaudesta jäi?

 

Näin pari kuukautta kauden loppumisen jälkeen fiilikset ovat pääasiassa positiiviset. Joukkue pelasi hienosti ja taisteli mitaleista aina viimeisille kierroksille asti. Toki mitalin karkaaminen harmittaa, mutta kokonaisuudessaan kausi oli urheilullisesti nuorelta joukkueeltamme hyvä. Erityisesti mieltä lämmittää omien kasvattien vahva esiinmarssi kauden aikana ja heidän varaansa on myös hyvä rakentaa tulevaisuutta.

 

Taloudellisesti tulemme jälleen tekemään positiivisen tuloksen, huolimatta kauden aikana kohdatuista haasteista esimerkiksi kenttätilanteen suhteen. Onnistuimme paikkamaan menetettyjä tulovirtoja hyvin ja saimme lopulta aikaiseksi kelvollisen tuloksen.

 

Pystytkö vielä sanomaan, mikä oli viime kauden taloudellinen tulos?

 

Tarkat lukemat julkaistaan kevättalvesta tilinpäätöksen valmistuttua, mutta sen verran voin sanoa, että olemme tulokseen tyytyväisiä. Olemme toimineet osakeyhtiönä nyt seitsemän kautta ja iloksemme voimme todeta, että jokainen tilikausi on päättynyt positiiviseen tulokseen. Se on myös tavoite, johon joka vuosi pyritään.

 

Miltä tuleva kausi näyttää toimiston silmin?

 

Tuleva kausi on monella tapaa erittäin mielenkiintoinen. Isoin asia, joka nousee esiin, on ehdottomasti uusi sarjajärjestelmä. Se tuo varmasti uudenlaista säpinää otteluihin ja syksyn loppusarjat ovat varmasti jännittäviä. Lisäksi yhdestä eurocup-paikasta pelattavat pudotuspelit tuovat syksyyn uudenlaista jännitettä. Uuden sarjajärjestelmän myötä kotiotteluiden määrä on mitä tahansa välillä 13-17. Mikäli kotiotteluita pelataan vain 13, tuo se mukanaan haasteita taloudellisella puolella, sillä kotiotteluilla on ollut ja on jatkosakin meille iso taloudellinen  merkitys.

 

Joukkueemme näyttää tällä hetkellä melko valmiilta tulevaan kauteen. Emilen (Tendeng) paluu Ilves-paitaan on hieno asia ja se on saanut kannattajilta ja yhteistyökumppaneilta upean vastaanoton.  Paria vahvistusta joukkueeseen vielä haetaan. Olemme tällä hetkellä neuvotteluyhteydessä muutamaan pelaajaan ja saattaa olla, että etsimämme pelaajat saadaan joukkueeseen jo lähiviikkojen aikana. Samuel Afumin paperiasiat on nyt saatu kuntoon ja hän saapuu takaisin Tampereelle ensi viikon aikana.

 

Miten kausikorttikauppa etenee?

 

Kausikorttikauppa on käynnistynyt hienosti ja tällä hetkellä olemme myyneet enemmän kausikortteja kuin koskaan aikaisemmin vastaavassa ajankohdassa. Ja kun otetaan huomioon, että vilkkaimmat kausikorttien myyntikuukaudet helmi- maalis- ja huhtikuu ovat vielä edessä, niin voimme olla myyntiin tyytyväisiä tällä hetkellä. Edellisillä kausilla kausikorteista on myyty noin 70 % helmikuun alun ja huhtikuun puolenvälin välisenä aikana. Määrällisesti kausikortteja on myyty tällä hetkellä lähes 600 kappaletta.

 

Uutuutena tälle kaudelle lanseerattu Ilves-juniorin vanhemman kausikortti on otettu hyvin vastaan ja niiden menekki on yllättänyt positiivisesti. Vielä kun huomioidaan se, että Ilves Futis-Liigan ilmoittautumiset käynnistyvät vasta ensi kuussa, niin sieltäkin tulee tuhansia potentiaalisia Ilves-juniorin vanhemman kausikortin ostajia lisää. Viime vuonna Futis-Liigassa pelasi noin 3500 pelaajaa ja määrän odotetaan jopa kasvavan ensi kesänä.

 

Suomen Cup alkaa kotiottelulla 18.1. Millä mietteillä Suomen Cupiin lähdetään?

 

Tulevana viikonloppuna pelataan vielä harjoitusottelu HIFK:ta vastaan ja sen jälkeen alkaakin Suomen Cup. On hienoa, että panokselliset pelit alkavat, sillä se tuo aina oman mausteensa otteluihin, kun pelataan oikeasti pisteistä. Lähtökohtana Suomen Cupiin on se, että mahdollisimman pitkälle halutaan edetä ja kamppailla jopa Suomen Cupin voitosta. Toki ajankohta tuo Cupiin omat haasteensa, sillä talven aikana harjoitellaan kovaa ja pääpaino pelin kehittämisessä ja kunnonajoituksessa on kuitenkin huhtikuussa alkavassa Veikkausliigassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Suomen Cupissa ei tavoiteltaisi menestystä. Suomen Cupissa on jaossa kuitenkin myös paikka eurokentillä ja se on aina tavoittelemisen arvoinen asia.

 

Ilves/2 nousi viime kauden pääteeksi Kakkoseen ja joukkue on nyt siirretty hallinnollisesti Ilves Edustus Oy:n alle. Mitä kuuluu Ilves/2:n talveen?

 

Seurassa tehtiin jo muutama vuosi takaperin päätös, että joukkue siirrettään Ilves Edustus Oy:n alaisuuteen heti, kun nousu liitonsarjoihin tapahtuu. Tällä hetkellä joukkue valmistuu Suomen Cupiin sekä ASM-karsintaan. Taustalla on rakennettu joukkueelle toimintaedellytyksiä Kakkosta varten sekä luonnollisesti solmittu pelaajasopimuksia. Kaikkia sopimuksia ei ole vielä tehty, mutta lähiviikkojen aikana joukkue tulee olemaan valmis. Tiedotamme kaikki sopimuspelaajat kerralla heti, kun saamme neuvottelut päätökseen.

Joukkue harjoittelee tällä hetkellä erittäin laadukkaasti ja sieltä on tulossa lisää lupaavia omia kasvatteja Veikkausliigaympyröihin. On erittäin mielenkiintoista nähdä kuinka viime kaudella Kolmosessa täysin ylivoimaisia olleet pelaajat ja joukkue pärjäävät sarjatasoa korkeammalla. Edustusjoukkueen valmennus ja Ilves/2:n valmennus tekevät tiivistä yhteistyötä ja uskon, että pelaajaliikenne tulee olemaan kauden aikana molemminsuuntaista.

 

 

 

Lue myös