Felipe Aspegren nauttii pelaamisesta Ilveksessä

Kolumbialaissyntyinen 25-vuotias laitapuolustaja Felipe Aspegren pelaa Ilveksessä nyt jo neljättä kauttaan. Oikeana laitapuolustaja pelaava Felipe on ollut tärkeä pala Ilveksen puolustuslinjassa, joka alkukauden perusteella on selkeästi Veikkausliigan pitävin linja.

Felipe muutti Suomeen alle kouluikäisenä ja hänen ensimmäiseksi joukkueekseen tuli HJK Kannelmäki. ”Kolumbiassa olin jo aivan pienestä pitäen pelaillut jalkapalloa pihoilla ja kaduilla kavereiden kanssa, mutta ensimmäiseen joukkueeseen liityin vasta Suomessa”, Felipe muistelee. Lahjakas nuorukainen pelasi koko junioriuransa Klubin riveissä ja samalla edusti Suomessa useissa eri poikien maajoukkueissa.

Kiertolaiselämää kunnes Ilves ja Felipe löysivät toisensa

HJK:ssa Felipe pääsi ainoastaan kertaalleen Veikkausliigaotteluun mukaan, silloinkin ainoastaan penkille. ”Kilpailu oli Klubissa silloinkin niin kovaa ja minulle sanottiin aika suoraankin, että kannattaa hakea peliaikaa muualta. Tunsin olevani Veikkausliigatasoinen pelaaja, joten oli aika suunnata katseet muualle. Pelipaikka löytyikin sitten Interistä, jossa pääsinkin heti isoon rooliin”, hän kertaa lähtöään pääkaupunkiseudulta. Matka jatkui seuraavaksi kaudeksi sitten Seinäjoelle, mihin Felipen houkutteli Simo Valakari. ”Seinäjoella homma ei oikein kunnolla lähtenyt käyntiin ja siirryinkin loppukaudeksi lainalle TPS:ään, johon Laurikaisen Mika minut halusi.”, Felipe jatkaa. Matka jatkui seuraavaksi Kotkaan, jossa KTP:n riveissä alkoi pelikin jälleen kulkea hyvään malliin. Joukkueen putoaminen Ykköseen aiheutti jäälleen nuorukaiselle uuden seuran etsinnän. ”Sukulaismies Mourad Seddiki tunsi Jarkko Wissin erittäin hyvin ja vinkkasi meille molemmille toisistamme ja sitä kautta saavuin Tampereelle ja Ilvekseen”, kertoo Felipe viimeisestä siirrostaan.

Felipe onkin viihtynyt Tampereella erittäin hyvin, vaikka viettääkin suurimman osan vapaapäivistään pääkaupunkiseudulla perheensä luona. ”Tämä on hyvä paikka kehittyä jalkapalloilijana ja uskonkin kehittyneeni jokaisen kautena”, Felipe jakaa kiitosta. Uransa vasempana laitapuolustaja aloittanut Felipe on vakiinnuttanut paikkansa tällä kaudella Ilveksessä oikeana laitapuolustajana. ”Minulle ei kauheasti ole väliä kummalla puolella pelaan, molemmat puolet käyvät yhtä hyvin”, hän miettii pelipaikastaan. Felipe on paitsi erittäin hyvin riistoihin kykenevä puolustaja, niin myös todella nopeajalkainen pelaaja. Häneltä nähdäänkin peleissä lukuisia nousuja laitaa pitkin. ”Pyrin käyttämään vahvuuksiani pelissä, siksi teen noita nousuja. Hiukan enemmän toivoisin saavani myös palloa laidalle”, hän vielä jatkaa.

Felipellä on takanaan nyt 150 Veikkausliigaottelua, joten kokemusta hänellä alkaa jo olemaan kohtuullisesti. Seuraava peli on hänelle sadas virallinen ottelu Ilveksen väreissä, joten pienimuotoinen juhlaottelu nähtäneen Helsingissä perjantaina.

Joskus vielä ulkomaille pelaamaan

Unelma ulkomailla pelaamisesta elää vielä vahvasti Felipen mielessä ja sen eteen hän edelleen tekee määrätietoisesti töitä. ”Jalkapallo on niin valtava laji ja Suomi ikävä kyllä on vielä melko pieni ja syrjäinen maa useiden scouttien mielestä. Täältä on vaikea päästä näytille. Toivotaan Että Teemu Pukin hyvä menestyminen Englannissa herättää mielenkiinnon Suomea kohtaan”, hän toteaa.

Vapaa-ajallaan tämä pallotaituri sekä kuuntelee musiikkia että myös soittaa itse. ”Musiikki on minulle todella tärkeää, se vie muut asiat mielestä niin tehokkaasti. Kitara ja piano löytyvät kotoa ja niitä tulee paljon soiteltua. Nuorena kävinkin jonkin verran pianotunneilla”, Felipe avautuu siviiliminästään. Nuorempana hän harrasti musiikin lisäksi myös uimahyppäämistä.

Felipen ja muun joukkueen otteita nähtävissä perjantaina Telia 5G Areenalla klo 18.30 alkaen, kun HJK isännöi jännittävää kärkikamppailua. Ottelu näkyy luonnollisesti myös Ruudusta. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 7.5. klo 18.30 FC Honkaa vastaan ja silloin pelipaikkana on Tammelan stadion-

Liput tiistain Ilves-FC Honka otteluun täältä

Lue myös