FC Lahti voitti Ilveksen rankkarikisassa Porin turnauksen finaalissa

huuhtanen ilves jalkapallo veikkausliiga

Ilves sijoittui toiseksi Porissa pelatussa neljän joukkueen turnauksessa. Ilveksen lisäksi Kotijoukkue-turnaukseen osallistui Ykkösessä pelaava isäntäjoukkue FC Jazz sekä liigajoukkueet SJK ja FC Lahti.  Perjantain ottelussa Ilves voitti FC Jazzin rankkarikisan jälkeen numeroin 1-2 (1-1, 1-1) ja eteni finaaliin. FC Lahti voitti puolestaan SJK:n ja eteni finaaliin.

Kotijoukkueturnauksen finaali:
Ilves – FC Lahti 2-3 (2-2, 2-1)
16′ Kalle Multanen, 0-1
20′ Tomi Petrescu, 1-1
21′ Antto Hilska, 2-1
78′ Jasse Tuominen, 2-2
FC Lahti voittaa rankkarikisan.

Lauantain finaalissa FC Lahti siirtyi 0-1-johtoon 16. minuutilla, kun uusi hyökkääjähankinta Kalle Multanen osui. Sitten 20. minuutin kohdilla tapahtui – ensin Ilveksen Tomi Petrescu laukoi vapaapotkun yläpesään ja 1-1 siihen. Heti perään testihyökkääjä Antto Hilska pääsi maalintekoon lahtelaispuolustuksen virheen jälkeen, 2-1.

Tasaisella toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät kosolti vaihtoja, ja Ilveksen maalinsuulla nähtiin vasta 15-vuotias lahjakkuus Otto Huuhtanen. FC Lahti sai rangaistuspotkun 78. minuutilla ja Jasse Tuominen ei erehtynyt, 2-2. Finaaliottelu eteni rangaistuspotkukisaan, missä FC Lahti oli parempi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi ottelua seuraavasti:

”Tietysti meillä oli hieman haastavat lähtökohdat, sillä osa oli pelannut eilen täydet minuutit ja pelaajistossa oli myös jonkin verran kolhuja. Hyvin taistelimme – välillä otimme vastaan ja välillä taas hyökkäsimme terävästi. A-juniorit Tommi Ala-Hakuni ja Miska Rautiola tulivat tähän otteluun kokoonpanomme ja he juoksivat kentälle toisella jaksolla. Pojat pääsivät hyvin mukaan peliin ja tekivät omat tehtävänsä kentällä.”

”Muutenkin tämä turnaus oli enemmän kuin paikallaan. Sain nähdä pelaajia tositoimissa ja monta nuorta pelaajaa pääsi pelaamaan. Nuoret pääsevät pikkuhiljaa mukaan joukkueeseen ja näkevät mitä näissä ympyröissä vaaditaan.”

”Vasta 15-vuotias maalivahti Otto Huuhtanen pelasi toisen jakson maalissa ja tietysti mukana oli pientä jännitystä, mutta tästä se lähtee. Huuhtasen lisäksi kentällä oli monta 90-luvun lopulla syntynyttä pelaajaa. Nämä harjoitusturnaukset ovat hyviä tapahtumia!” kommentoi Wiss.

Ilves:
Antti Kuusinen (46′ Otto Huuhtanen)
Antti Koskinen (46′ Heikki Aho)
Diogo Tomas
Samu Nieminen
Tatu Miettunen
Antti Hynynen (C)
Marco Matrone (87′ Martti Haukioja)
Marcus Heimonen
Jaakko Juuti (75′ Miska Rautiola)
Tomi Petrescu (55′ Tuure Siira)
Antto Hilska (63′ Tommi Ala-Hakuni)

FC Lahti:
Tomi Maanoja
Mikko Hauhia (C)
Pyry Kärkkäinen
Jani Tanska
Boris Tatar (60′ Drilon Shala)
Santeri Hostikka (60′ Valtteri Starck)
Mikko Kuningas
Aleksi Paananen
Jasse Tuominen
Rafael (46′ Fareed Sadat)
Kalle Multanen (72′ Justus Kauppinen)

————————-

Pronssiottelu: FC Jazz – SJK 1-2 (0-2)
Finaali: Ilves – FC Lahti 2-3 (2-2, 2-1) rp-kisa

 

Lue myös