FC Lahdelle 3-2-kotivoitto erikoisessa maali-ilottelussa

FC Lahti – Ilves 3-2 (1-0) 

17′ Boris Tatar, 1-0
64′ Mikael Soisalo, 1-1
65′ Mikko Hauhia, 2-1
67′ Lauri Ala-Myllymäki, 2-2
68, Bonilha, 3-2

Pallonhallinta: 45%-55%
Maalipaikat: 5-7
Kulmat: 1-5
Yleisöä: 1787

Ottelukooste TÄSSÄ.

Keltaiset kortit, FC Lahti:
Boris Tatar

Keltaiset kortit, Ilves:
Lauri Ala-Myllymäki

 

 

Ilves matkusti keskiviikkona FC Lahden vieraaksi. Etenkin ottelun toisella jaksolla sattui ja tapahtui vaikka kuinka paljon, ja lopulta pisteet jäivät Lahteen numeroin 3-2 (1-0).

Kotijoukkue osuu kertaalleen avausjaksolla

Ilves tuli otteluun pirteästi ja joukkue syötteli näyttävästi Emile Paul Tendengin johdolla. Kesken Ilveksen voimakkaan pallonhallinnan FC Lahti oli kuitenkin lähellä maalintekoa, mutta Ilves-toppari Tatu Miettusen upea heittäytyminen pallon eteen pelasti tilanteen.

Sitten 13. minuutilla Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan 16 metristä, mutta pallo meni harmittavasti vasenta tolppaa hipoen ohi. Ja vain hetkeä myöhemmin toisessa päässä tapahtui, kun kotijoukkueen hyökkääjä Kalle Multanen oli oivassa maalipaikassa, mutta Ilves-molari Mika Hilander torjui.

Ottelun avausmaali nähtiin 17. minuutilla. FC Lahti sai sivuvaparin ja Mikko Kuningas keskitti pallon maalinedusmiesruuhkaan, missä Boris Tatar puski pallon maaliin, 1-0. FC Lahti sai maalistaan lisää energiaa ja hallitsi ottelua tovin johto-osumansa jälkeen.

Hiljalleen Ilves pääsi jälleen peliin mukaan ja otti pallonhallinnan takaisin itselleen. Jälleen jatkuvasti rikottavana ollut Tendeng kaadettiin boxissa 44. minuutilla ja keltapaidat vaativat rankkaria, jota ei kuitenkaan irronnut. Vielä aivan ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa pääsi FC Lahti pari kertaa ylivoimahyökkäykseen, mutta huolimattomat viimeiset syötöt olivat Ilveksen onni. Tauolle 1-0-lukemissa.

Hämmentävää maali-ilottelua toisella jaksolla

Ilveksellä oli pari mahtavaa tasoituspaikkaa heti toisen jakson alussa. Ensin pallo pelattiin Ala-Myllymäelle maalinedutalle, mutta laukaisu avopaikassa epäonnistui. Sitten kotipuolustus joutui rikkomaan boxissa ja Ilves sai rangaistuspotkun, mutta Tendengin laukaus kolahti tolppaan. Vielä muutama minuutti myöhemmin Jonne Hjelm laukoi komean vapaapotkun 25 metristä aavistuksen verran yli.

Reilun tunnin jälkeen nähtiinkin sitten käsittämätön maaliputki, jossa tehtiin neljä maalia neljään minuuttiin!

Erinomaisesti vaihdosta sisään tullut Ilveksen Mikael Soisalo sooloili 64. minuutilla ja laukoi pallon maaliin, 1-1. Kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä edellisessä tilanteessa jallitettavana ollut FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia laukoi kotijoukkueen uudelleen johtoon, 2-1.

Ja lisää tuli! 67. minuutilla Ilveksen Ala-Myllymäki nosti kauniisti pallon maaliin ja numerot olivat 2-2. Mutta ainoastaan puoli minuuttia myöhemmin FC Lahden Bonilha sai pallon tuurilla sekä taidolla itselleen ja laukoi numeroiksi 3-2. 

Ilves haki kiivaasti tasoitusta viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana, mutta lukuisista oivallisista paikoista huolimatta enää palloa ei maaliin asti saatu, joten FC Lahdelle 3-2-kotivoitto.

Kommentteja ottelusta

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli oman pään virheitä.

”FC Lahden ensimmäiseen maaliin johtanut vapari oli kyseenalainen. Tuo maali tottakai sitten muutti peliä ja me jouduimme takaa-ajoasemaan. Saimme luotua painetta ja toki FC Lahti sai avausjakson lopussa vastaiskuja, joista ei onneksi tullut maaleja.”

”Loimme hyvällä sykkeellä paikkoja. Tultiin tasoihin, mutta samantien lapsus omassa päässä ja olimme taas takaa-ajoasemassa. Tulimme pian uudestaan tasoihin ja taas lapsus omassa päässä ja takaa-ajoasema. Lopussa oli vielä paikkoja, mutta ei mennyt enää. Vastustaja oli selkeästi altavastaajana. Jos meillä on aikaisemmin ollut tiivistä puolustamista, niin nyt se oli vähän heikompaa. Ja vastaavasti hyökkäyspäässä olimme ihan hyviä. Tuli maaleja ja paljon paikkoja” kommentoi Wiss.

Näkyvästi läpi ottelun esillä ollut Ilveksen 19-vuotias keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki oli erittäin pettynyt tappioon.

”Todella huono maku jäi suuhun tästä pelistä. Siinä oli ylöspäin hyvää pelaamista molemmilta joukkueilta, mutta alaspäin pelaaminen olikin sitten lepsua. Tulimme kaksi kertaa tasoihin, mutta sitten pelattiin löysästi ja omissa kolisi heti. Siinä 2-2-tasoitusmaalissani pallo taisi vähän osua kotijoukkueen pelaajaan, mutta eipä se maali nyt lämmitä yhtään. Hyvää pallollista pelaamista meiltä, mutta ei vaan voi olla noin löysää puolustamista kentän jokaisella alueella.”

”Ei me tätä jäädä murehtimaan, vaan nyt mennään heti lauantaina uudestaan HIFK:iä vastaan ja haluamme ottaa siitä pelistä ne kolme pistettä” kommentoi Ala-Myllymäki.

— — 
Ilveksen seuraava kotimatsi heti lauantaina Tammelassa.
Ilves – HIFK la 13.8. klo 16:00 Tammelan stadion.
Varmista paikkasi! Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

FC Lahti:

12 Santeri Pakkanen
2 Jani Tanska
3 Mikko Hauhia C
6 Pyry Kärkkäinen
8 Duarte Tammilehto
14 Jasse Tuominen (76’ 9 Rafael)
16 Santeri Hostikka (90’ 24 Paavo Voutilainen)
17 Kalle Multanen (59’ 5 Bonilha)
19 Aleksi Paananen
20 Boris Tatar
25 Mikko Kuningas

FC Lahden muut vaihtopelaajat:
29 Joonas Meronen
10 Euller
21 Fareed Sadat

Ilves:

 

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
5 Pavle Milosavljevic
9 Jonne Hjelm (76’ 13 Yunus Sentamu)
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti (57’ 11 Mikael Soisalo)
20 Reuben Ayarna (76’ 14 Tuure Siira)
22 Emile Paul Tendeng
25 Antti Koskinen
30 Yoro Ly

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
12 Otto Huuhtanen
3 Heikki Aho
18 Diego Tomas
26 Antto Hilska

Lue myös