FC Haka kaatoi Ilveksen rankkarikisassa Suomen Cupin trillerissä

FC Haka – Ilves
5-4, 0-0 (0-0)

Pallonhallinta: 50%-50%
Maalipaikat: 4-4
Kulmat: 8-11
Yleisöä: 1160

Keltaiset kortit, FC Haka:
Eero-Matti Auvinen, Henri Malundama,

Keltaiset kortit, Ilves: –

Erotuomari:
Dennis Antamo

Valkeakoskella pelattiin perjantai-iltana Pirkanmaan derby, missä FC Haka ja Ilves kohtasivat Suomen Cupin 5. kierroksella. Ottelusta muodostui pitkän kaavan trilleri. Varsinaisella peliajalla saatikka jatko-ottelussa maaleja ei nähty ja ratkaisua haettiin aina rankkarikisasta asti, missä Haka oli lopulta parempi maalein 5-4.

FC Hakan otteluraportti TÄSTÄ.

Tilanneköyhä avausjakso

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen ei tarjoillut ikimuistoisia hetkiä. Vartin pelin jälkeen Ilveksen Tuure Siiralle avautui hyvä laukaisupaikka reilusta 20 metristä, mutta laukaus leijaili yli. Ilves sai avausjaksolla vinon pinon kulmapotkuja, mutta joka kerta valkeakoskelaispuolustus putsasi pallon muualle.

Avausjakson lopussa nähtiin vielä molemmissa päissä maalipaikanpoikanen, mutta sekä Ilveksen Mikael Soisalo että Hakan Emenike laukoivat pallot ohi ja yli. Tasaisella avauspuoliajalla ei varsinaisia maalipaikkoja nähty lainkaan.

Vahva Haka toisella jaksolla

Toisella jaksolla alkoi jo tapahtua. Heti alkuun Ilveksen Jaakko Juuti rynni vasemmalta laidaltaan ja syötti maalinedustalle Antto Hilskalle, mutta ohjaus heilahti vasemmalta ohi. Pian perään jälleen kerran pirteästi oikealla laidallaan kirmannut 17-vuotias Soisalo kikkaili näyttävästi muutaman Haka-pelaajan solmuun ja syötti Siiralle juoksuun. Kotipuolustus ehti kuitenkin viime hetkillä väliin näyttävällä liukutaklauksella.

Pari päivää sitten pelaajasopimuksen Ilveksen kanssa kirjoittanut ghanalainen keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna teki toisella jaksolla debyyttinsä keltapaidoissa, kun hänet vaihdettiin kehiin tunnin kohdalla. Ayarnalla oli oitis rauhallinen ote peliin.

Vaikka Ilveksellä oli toisen jakson alussa pari erinomaista hyökkäystä, otti silti Haka otteen pelistä. Joukkue liikutti palloa järkevästi ja hallitsi kenttätapahtumia. Viime kaudella Ilveksessä pelanneella laitahyökkääjä Emenikellä oli pari loistavaa tilaisuutta viedä Haka johtoon, mutta ensin laukaus avopaikasta meni ohi ja toisen yrityksen vahvasti esiintynyt Ilves-molari Mika Hilander torjui tyylikkäästi jaloillaan.

Ilveskin sai vielä yhden maalintekopaikan varsinaisen peliajan puitteissa, kun Mika Lahtinen pääsi herkkupaikkaan oikealta. Hilanderin tavoin erinomaisen ottelun pelannut Haka-maalivahti Ville Kauppinen torjui Ladan yrityksen kulmapotkuksi. Joukkueet eivät saaneet selvyyttä voittajasta 90 minuutin aikana, joten edessä oli 2 x 15 minuutin jatko-ottelu.

Ilves lähellä voittoa jatko-ottelussa, Haka voittaa rankkarikisassa

Jos oli Haka lähempänä voitto-osumaa toisella jaksolla, niin jatkoajalla Ilves puolestaan oli ratkaista ottelun. Ilves vyörytti hyökkäyksiään pääasiassa oikealta laidalta Soisalon johdolla ja pallo pyöri jatkuvasti Hakan puolustusalueella. Haka-molari Kauppinen oli kuitenkin viimeisenä muurina aina edessä.

Ilveksen Soisalo oli enemmän kuin lähellä nousta ottelun sankariksi 108. minuutilla. Nopean hyökkäyksen päätteeksi pallo pelattiin Soisalolle juoksuun ja nuorukainen oli aivan avopaikassa, mutta Kauppinen torjui jälleen kerran ja tuloksena oli ainoastaan kulmapotku. Maaleja ei 120 minuutin aikana nähty, joten voittaja haettiin rangaistuspotkukisassa.

Molemmat joukkueet tekivät neljä maalia viidestä yrityksestä ja edessä olivat kerrasta poikki -kierrokset. Kotijoukkueen vaihtomies Jere Intala laukoi ratkaisevan rankkarin sisään ja näin Haka etenee Suomen Cupin 6. kierrokselle.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Olen todella pettynyt meidän peliesitykseen. Paljon pojat ovat puhuneet oudosta alustasta, mutta meille tuntui olevan ylivoimaisen vaikeaa saada pari-kolme syöttöä peräkkäin omille. Haka pelaa kotikentällään hyvää futista ja pallo liikkuu. Tämä toimi myös hyvänä herätyksenä meidän kokeneelle kaartillemme, jolle tuli nyt yllättävän paljon harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä.”

”Positiivista tästä ottelusta on nollan pysyminen omassa päässä. Puolustuslinjamme pelasi kohtalaisen hyvän ottelun puolustussuuntaan. Kokonaisuutena parempi joukkue voitti tämän Cup-ottelun. Täytyy antaa kunnianosoitus Hakalle, sillä he pelasivat hyvällä liikkeellä ja tulivat läpi matsin kovaa kaksinkamppailuihin.”

”Tässä on viikon verran Veikkausliigan sarja-avaukseen eli yksi harjoitusviikko on aikaa parantaa. Toivottavasti pelaajat antavat parastaan treeneissä ja haluavat näyttää, että kuuluvat avaukseen Kuopiossa ensi viikon lauantaina” kommentoi Wiss.

Ilveksen sarja-avaus: KuPS – Ilves la 9.4. klo 16:00 Kuopio.
.


 

Kokoonpanot

FC Haka:

35 Ville Kauppinen
4 Eero-Matti Auvinen
5 Juho Saarinen
7 Jesse Ahonen (66′ Anton Popovitch)
10 Joni Mäkelä (85′ Tuomas Lähdesmäki)
18 Topi Järvi (108′ Jere Intala)
21 Niilo Mäenpää
22 Emenike
23 Etchu Tabe
26 Chris James
34 Henri Malundama

FC Hakan muut vaihtopelaajat:
1 Tuomas Karjanlahti
6 Mikko-Petteri Latosaari
20 Cheyne Fowler
27 Jami Kyöstilä

 

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
5 Pavle Milosavljevic
8 Eero Korte
9 Jonne Hjelm (69′ 23 Mika Lahtinen)
11 Mikael Soisalo
14 Tuure Siira (59′ 17 Reuben Ayarna)
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti (81′ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
20 Antto Hilska
25 Antti Koskinen

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
4 Felipe Aspegren
6 Samu Nieminen
10 Tomi Petrescu

Lue myös