Esittelyssä Ilveksen huoltaja Ville Niemelä

niemelä

Esittelyssä on yksi Ilveksen jalkapallojoukkueen tärkeimmistä henkilöistä – huoltajan vaativaa pestiä hoitava Ville Niemelä. 27-vuotias Niemelä tunnetaan  ahkerana miehenä sekä erittäin väsyneiden juttujen kertojana.

Terve, Ville! Mitä kaikkea kuuluu huoltajan työnkuvaan Ilveksessä?
Huolehdimme yhdessä hierojamme Korpelan Ville kanssa, että joukkueen tapahtumissa on tarvittavat välineet ja varusteet kunnossa. Lisäksi hoidetaan joukkueen pyykit. Näin talvella hoidetaan myös suurin osa uuden kauden varusteista, joten Koskarin Intersportissa tulee vierailtua usein.

Mikä on parasta huoltajan hommassa? Entä mikä raskainta?
Parasta on ”työkaverit” eli pelaajat ja muu taustaryhmä, olisihan se raskasta mennä joka päivä treeneihin murjottamaan. Tällä kaudella yhteistyö kaikkien kanssa on toiminut loistavasti! Raskainta on välillä pitkiksi venyvät päivät. Varsinkin talvikaudella tulee ajeltua vielä usein Pirkkahallilta Kauppiin, missä sijaitsee joukkueen päämaja silloin kun nurmi vihertää.

Miten olet päässyt/ajautunut huoltajaksi Ilvekseen?
Taisi olla vuosi 2012, kun ajauduin Heinosen Jukan ja Helmisen Eikan puhuttamana Ilves-Kissojen huoltajaksi ja siellä vierähti kolme kautta. Viimeisellä kaudella meillä oli farmisopimus Ilveksen kanssa ja tutustuin sitä kautta muutamiin Ilveksen pelaajiin, mm. Matti Jokiseen ja Ibrahim Köseen.

Masan kanssa juteltiin jossain kohtaa kauden jälkeen, että mitäs ensi kaudella ja samoihin aikoihin Erolan Tomi otti yhteyttä kysellen Ilveksen taustoihin. Siinä hetken mietittyäni ja soitettuani Ilves-Kissojen silloiselle päävalmentajalle Heinoselle päätin jättää Kissat-liitteen pois. Eikalle en uskaltanut asiasta kertoa moneen viikkoon, sillä hän sai minut aikanaan lähtemään huoltajaksi, kiitos siitä. Erään legendan mukaan Erolan yhteydenotto oli Kösen ansiota.

Millainen on Ville Niemelän normaali päivä Ilveksen huoltajana?
Reilu tunti ennen harjoituksia menen paikalle keittämään kahvia. Katsotaan, että pelaajille on tarpeeksi teippejä jne. ja hoidetaan välineet valmiiksi harjoituksia varten. Sitten tulee heitettyä muutama huono vitsi pelaajien ja valmentajien kanssa. Harjoituksien jälkeen varusteet takaisin koppiin ja pesukoneet pyörimään. Joskus siihen päälle vielä ehtii käymään saunassa ja ottaa yhden saunavissyn.

Entä millainen on Ville Niemelän pelipäivä?
Pelipäivät menevät melko samalla kaavalla, kuin muutkin tapahtumat. Edellisenä päivänä, kun on ehtinyt pakata pelipaidat jne. valmiiksi, niin suurta kiirettä ei ole. Kotipeleissä on tietysti hieman enemmän tekemistä ja yleensä pelipaikalla meneekin pitempään. Vieraspeleissä päivä on kokonaisuudessaan paljon pitempi, mutta bussissa on hyvin aikaa vaikka nukkua.

Mihin kaupunkiin on mukavinta matkustaa vieraspeliin?
Rovaniemi keskikesällä. Myös Maarianhaminan reissut ovat olleet ikimuistoisia.

Kuka on kovaäänisin pelaaja pukukopissa?
Tähän kai kuuluu vastata maajoukkuemaalivahti Mika Hilander?

Kenen pelaajan kanssa on mukavin tehdä yhteistyötä?
Yhteistyö sujuu erinomaisesti kaikkien pelaajien kanssa . Jos joku pitää erikseen nimetä, niin Martti Haukioja; todella fiksu nuorimies. Hatunnosto myös viime kauteen lopettaneille Ändylle, Gustille, Kuitsille ja Opalle!

niemelä2

niemelä3

Lue myös