Ennakko: ensimmäinen Suomen Cup -ottelu lauantaina

Ilves aloittaa Suomen Cup -taipaleensa lauantaina 27.1. klo 14:30. Lohkovaiheen avausottelussa Pirkkahallin C-kentällä vastaan asettuu helsinkiläinen FC Viikingit.

Molemmat joukkueet olivat voittoisia viikon takaisissa harjoitusotteluissaan. Ilves voitti FC Jazzin Porissa maalein 6-1, ”Viikkarit” puolestaan selättivät FC Kiffenin 2-0. Lievää reisivammaa parannellut Ilves-hyökkääjä Ilari Mettälä on joutunut huilaamaan harjoitusottelut, mutta pelikunto lähenee hyvää vauhtia.

FC Viikingit on Helsingin Vuosaaressa vaikuttava seura, jonka edustusjoukkue pelasi Veikkausliigassa vuonna 2007. Kaudella 2018 sarjataso on Kakkonen. Nousu Ykköseen oli lähellä, sillä joukkue voitti viime vuonna oman B-lohkonsa. Nousukarsinnoissa tie nousi kuitenkin pystyyn paikallisvastustaja Klubi-04:sta vastaan. Valmennusvastuun kantaa toista kautta peräkkäin suomalais-ukrainalainen Oleksandr Baranov. 57-vuotias konkari toimi FC Viikinkien valmentajana ensimmäisen kerran jo vuosina 1998-2002 pelaamisensa ohella.

Ilves ja FC Viikingit ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kuusi kertaa. Sarjataso oli Ykkönen vuosina 2013-14. Ilves voitti viidesti ja kerran pelattiin tasan. Viimeisin ottelu päättyi peräti 10-0-voittoon, kun tupsukorvat väänsivät viikinkikypärän sarvet solmuun Tammelan stadionilla lokakuussa 2014. Jaakko Juuti ja Jonne Hjelm juhlivat hattutemppua. Nykyjoukkueesta Mika Hilander ja Lauri Ala-Myllymäki pelasivat tuolloin täydet minuutit.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss johdattaa joukkonsa vuoden ensimmäiseen viralliseen kilpailuun.

 – Jalkapallotehdas on lähtenyt käyntiin. Tässä intensiivisen harjoituskauden lomassa on hyvä saada kunnon pelituntumaa. Emme kuitenkaan ns. herkistele ennen peliä. Mielelläni käyttäisin useamman kuin kolme pelaajavaihtoa myös näissä Cupin peleissä. Meillä on nuori joukkue täynnä intoa, Wiss toteaa.

FC Viikinkien manageri Mikael Forsman kertoili Ilves-medialle tunnelmia cup-avauksen alla.

 – Tavoitteenamme on pelata lohkovaiheessa 5 hyvää peliä. Meillä on nuori ja sitoutunut ryhmä, jossa on ollut vain vähän vaihtuvuutta. Ilves on Veikkausliigan kolmonen, eli varmuudella laadukas joukkue. Hyvä ottelu on tulossa, tehdään siitä yhdessä viihdyttävä tapahtuma, Forsman vinkkaa.

 
ILVES vs. FC VIIKINGIT
la 27.1. klo14:30 Pirkkahalli C
Liput alkaen 5€ -> LIPUNMYYNTI (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Suomen Cup -lohko C:n joukkueet:
Ilves, JJK, FC Lahti, FC Haka, GrIFK, FC Viikingit

Lue myös