Ennakko: Sarjakakkonen testaa hyvävireisen Ilveksen

Vuosi sitten Tammelassa Tendeng laukoi voittomaalin Vepsun verkkoon

Veikkausliigan kaikki joukkueet ovat pelanneet 18 ottelua. Sarjakakkonen Vaasan Palloseura saapuu lauantaina Tammelaan. Kuudentena majaileva Ilves on iskuetäisyydellä vain viiden pisteen päässä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli toukokuussa. Tuolloin vierasmatkalla ollut Ilves nappasi arvokkaan 2-0-voiton Emile Paul Tendengin ja Tucon maaleilla (video alla). Sen jälkeen vaasalaiset eivät ole kotimaan kentillä hävinneet peliäkään!

Vaasan veri ei vapise

HJK on karkumatkalla, mutta VPS on yhä mukana mestaruustaistelussa. Sarjakärjen vauhdissa pysyäkseen Vepsun täytyy kääntää tiukat ottelut entistä useammin voitoiksi. Se ei onnistunut viime sunnuntaina, kun sarjajumbo JJK haki 1-1-tasatuloksen Vaasasta.

Päävalmentaja Petri Vuorisen miehistö pelaa kokonaisuudessaan upeaa kautta. Pallonhallintaan perustuva pelityyli on pienten alkuvaikeuksien jälkeen johtanut tehokkaaseen viimeistelyyn, sillä tilastollisesti joka viides raitapaitojen laukaus johtaa maaliin.

Vastustajat saavat olla tarkkoina Joonas Vahteran ja Steven Morrisseyn kanssa, jotka ovat molemmat iskeneet viisi maalia mieheen. Kokenut Veli Lampi ja pitkään länsirannikolla viihtynyt Jesper Engström ovat puolustuksen kantavia voimia.

Uusia myötäisiä tuulia

Huonosti ei mene tamperelaisillakaan. Puolustus on tiivistynyt ja Tucon hyvän maalivireen odotetaan jatkuvan. Muutamalla pelaajalla on kuitenkin pientä rasitusta ja vaivaa. Antti Hynynen ja Tariq Kazi ovat varmuudella poissa kokoonpanosta. Emile Paul Tendengin pelaaminen on epätodennäköistä.

Viime lauantaina tupsukorvat hakivat vieraspisteen Turusta. 1-1 päättyneessä ottelussa keskikenttätaituri Lauri Ala-Myllymäki laukoi upeasti kauden avausmaalinsa FC Interin verkkoon.

Keltapaitojen riveissä tullaan pian näkemään Reuben Ayarnan ja Thomas Agyirin lisäksi kolmaskin ghanalainen. 22-vuotiaan topparin Baba Mensahin pelilupa on kunnossa. Mikä olisikaan parempi tapa tehdä debyytti, kuin pitää Vepsu nollilla ja napata voitto täydessä Tammelassa!

Tietoja ottelutapahtumasta

Osta lippusi jännitysnäytelmään hyvissä ajoin -> LIPUNMYYNTI

Ennen matsia tunnelmaa nostatetaan tapahtuma-alueella, joka aukeaa klo 15:00. Tapahtuma-alueelle kulku tapahtuu stadionin Tammelan koulun puoleisimmasta portista. Tarjolla on ruokaa, juomaa sekä livemusiikkia, josta vastaa Dik Pikkels Orchestra.
Muut portit aukeavat klo 16:00.


Ilves – VPS
La 29.7. klo 17.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös