Otteluennakko: VPS vs. Ilves

Ilves ja Vaasan Palloseura kohtaavat Veikkausliigan neljännellä kierroksella

Viime vuonna joukkueet mittelivät voimiaan kolmesti. Ensimmäisen kohtaamisen voitti Ilves maalein 2-0, jonka jälkeen pisteet jaettiin 0-0- ja 1-1-tuloksilla.

VPS:n kausi 2017 näytti aluksi olevan helppoa marssimista voitosta toiseen. Peli-identiteetti perustui lyhytsyöttöpeliin ja vahvaan pallonhallintaan. Mestaruustaistelussa tiiviisti mukana olleen joukkueen heikompi vaihe kuitenkin alkoi heinäkuisten eurocup-otteluiden myötä. Brøndby-otteluparin jälkeen vaasalaiset saivat vain yhden voiton 16 ottelusta. Sarjasijoitus oli lopulta kahdeksas.

Tänäkin vuonna ”Raidan” kauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Toisaalta myös hallitseva pronssimitalisti Ilves hakee vielä tasaista tehokkuutta otteisiinsa.

Viime aikaiset näytöt

VPS aloitti kuluvan kauden kahdella kotiottelulla. Ensin kaatui nimivahva FC Inter hienosti 2-0, mutta RoPSia vastaan tuli noutaja maalein 0-1. Viime sunnuntaina Petri Vuorisen valmentama miehistö pelasi 2-2-tasapelin Maarianhaminassa IFK:ta vastaan. ”Värisuoran” myötä sarjapisteitä on siis kertynyt neljä kappaletta.

Ilves antoi vahvoja näyttöjä kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Hallitseva mestari HJK joutui kotonaan ahtaalle, vaikka lopulta käänsikin tappioaseman 3-1-voitoksi. KuPS puolestaan jäi tamperelaisten eheän esityksen myötä jalkoihin tuloksella 2-1.

Viime lauantaina Jarkko Wissin suojattien vauhti kuitenkin hiipui. FC Lahti oli tyly isäntä Kisapuistossa, kun se pystyi vajaamiehisenäkin turvaamaan 2-0-voiton. Täten Ilveksellä on kasassa kolme pistettä ja halu palata nopeasti takaisin voittokantaan.

Koutsin kommentit

 – Vepsun pelitapa tuskin on pieniä nyansseja luukunottamatta muuttunut viime kaudesta. He ovat kärsivällisiä pallon kanssa ja odottavat vastustajan pakan hajoamista. VPS rankaisee nopeasti virheistä. Meillä on ollut ihan hyviä hetkiä Vaasassa, mutta pelimme onnistuminen vaatii koko joukkueen hereillä olon ja keskittymisen omaan tehtävään, päävalmentaja Wiss arvioi.

 – Me haemme puolustukseen kärsivällisyyttä ja hyökkäykseen tietynlaista rohkeutta iskeä kiinni sopivan hetken tullen. Katselemme tänään videoklippejä lisää yhdessä. Viime pelimme osoitti, että murtautuminen on vielä vaikeaa. Tarvitsemme pidempiä pallonhallintajaksoja ja tilaa luovia pystyjuoksuja.

VPS ja Ilves pelasivat kuluttavat ottelut viikonloppuna, mutta mainittavia uusia loukkaantumisia ei kummallekaan koitunut. Tupsukorvien riveistä puuttuvat varmuudella ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä.

 – Vepsu on saanut hyviä lainapelaajia joukkueeseen ja rinki on laaja. Uskon, että tiiviissä ottelutahdissa heilläkin kokoonpano hieman vaihtuu. Meillä on muutama pelaaja kiikun kaakun, että pelaako nyt vai huilaako. Onneksi kokonaistilanteemme on hyvä ja toivottavasti rotaatiolla saadaan lisävirtaa kentälle, Wiss toteaa.VPS – Ilves
ke 25.4. klo 18.30
Elisa Stadion
» Linkki livelähetykseenwww.ilvesedustus.fi/veikkaus »


Veikkausliiga alkoi 7.4. ja sen kunniaksi tarjoamme 2kk Ruutu+ puoleen hintaan 9,95€ – Tilaa nyt ja samalla tuet omaa seuraasi!
Kaikki Veikkausliigan ottelut suorina Ruutu+:ssa.
Toimintaohjeet:

  1. Mene osoitteeseen https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja anna koodi: ILVES2018
  2. Tilaa tuote ohjeiden mukaan, tarvittaessa luo uusi tili tai kirjaudu olemassa olevilla tunnuksilla sisään Ruutuun

Lue myös