Otteluennakko: VPS vs. Ilves

Ilves ja VPS eivät ole saaneet ratkaistua keskinäistä paremmuuttaan yli vuoteen. Seuraava tilaisuus koittaa maanantai-iltana Vaasassa.

Vihreän veran taktista shakkia

Ilves ja Vaasan Palloseura ovat viime vuosina pelanneet todella tasaväkisiä ja myös melko vähämaalisia otteluita keskenään. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät, kuinkas muutenkaan, tasatuloksiin.

Huhtikuussa kotijoukkueen kapteeni Sebastian Strandvall avasi maalihanat, mutta Ilves tuli viimeisillä minuuteilla tasoihin 18-vuotiaan hyökkääjälupaus Niklas Jokelaisen puskumaalilla. Toukokuussa Tammelassa nähtiin etenkin toisella puoliajalla useita huippupaikkoja, mutta ottelu päättyi maalittomana.

Viimeisimmän ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentajat Jarkko Wiss ja Petri Vuorinen myönsivät pitkään jatkuneen tasaväkisyyden. Ilveksen nopea vastaiskupelaaminen ja toisaalta vaasalaisten harkitseva pallonhallinta tasapainottavat toisiaan.

 – Me olemme vähän niin kuin pisteautomaatti toisillemme, saamme molemmat aina yhden pisteen näissä peleissä. Yritämme muuttaa sitä koko ajan ja hakea keinoja voittamiseen omilla tavoillamme, Vuorinen totesi.

Liigakohtaamiset kolmen kauden ajalta:
18/05/18 Ilves 0 – 0 VPS
25/04/18 VPS 1 – 1 Ilves
20/08/17 VPS 1 – 1 Ilves
29/07/17 Ilves 0 – 0 VPS
24/05/17 VPS 0 – 2 Ilves
16/09/16 Ilves 0 – 0 VPS
28/06/16 VPS 2 – 0 Ilves
12/06/16 Ilves 1 – 0 VPS

Uutta matoa koukkuun

Kuluvalla kaudella Ilves ja VPS ovat tasaväkisiä myös sarjataulukon perusteella. Tupsukorvat ovat viidensinä 40 pisteellään. Vepsu huohottaa niskaan kuudentena vain kahden pisteen erolla. Koko Veikkausliigan historiassa Ilves on 11 kauden aikana kerännyt yhteensä 399 pistettä, joten tasalukema 400 on enää yhden pisteen päässä.

Viime torstaina Ilves jäi nuolemaan näppejään kotikentällään, kun FC Honka haki 1-0-vierasvoiton. Toisen puoliajan hurjasta painostuksesta huolimatta keltavihreät eivät saaneet kuparistaan rikki. VPS puolestaan jäi 1-1-tasapeliin FC Interin vieraana. Molemmilla riittää siis halua palata voittokantaan, jotta mitalitaistelu ei karkaisi ulottumattomiin.

Päävalmentaja Wiss kävi sunnuntaiaamupäivän viimeistelyharjoituksissa läpi viimeisimmän Honka-ottelun kehityskohdat ja käänsi katseet lähestyvään Vaasan reissuun.

 – Meillä on monesti ollut Vepsun kanssa vähän samantapaisia pelejä, kuin nyt Honkaa vastaan. Ensimmäisellä jaksolla Vaasa on ollut pallollisena parempi ja me olemme juosseet perässä. Toisella jaksolla olemme päässeet enemmän niskan päälle. Mielenkiintoinen jakauma, vaikka kokonaisuudessaan ottelu olisikin tasainen, Wiss pohtii.

 – Se tulee olemaan nyt yksi teemamme, että pelaisimme ehjät 90 minuuttia, eikä vain jälkimmäiset 45. Emme voi tyytyä pelkkään prässäämiseen ja sivusta seuraamiseen, vaan meidän pitää myös pystyä hallitsemaan palloa. Laadukas syöttötyöskentely korostuu.

”Raidan” peli-identiteetti tunnetaan viime vuosilta hyvin.

 – VPS pelaa kärsivällisesti ja luottavaisesti pallonhallinnan kautta. He houkuttelevat vastustajan lähelle ja iskevät sitten tyhjiin tiloihin. Etenkin keskikentän kolmikko on hyvin pallovarma. Tiedämme mitä odottaa, Wiss toteaa.

 – Vaasassa on hyvä muovimatto, jolla pelataan hieman erilaista jalkapalloa kuin märällä ja pehmeällä luonnonnurmella. Yksi haasteemme on nopea hyppäys uusiin olosuhteisiin. Se vaikuttaa myös pelaajien palautumiseen. Harjoittelimme tänään keinonurmikentällä ja valmistauduimme erilaiseen alustaan.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi puolustajat Tariq Kazi ja Tuomas Rannankari sekä keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä puuttuvat varmuudella tamperelaisten kokoonpanosta.VPS – Ilves 
ma 17.9. klo 18.30 Elisa Stadion

Ruudun livelähetys »

Lue myös